Elon Musk’ın erkek kardeşi Kimbal Musk’ın da kurucu başkanlardan biri olduğu ElonGate Token projesi yatırımcıların merak ettiği bir proje. Bu yazımızda ElonGate Token hakkında en çok sorulan nasıl alınır, nedir, avantajları neler, geleceğinde ne var, onun için yorumlar nasıl sorularına yanıt bulmaya çalışacağız.
ElonGate Token Nedir?
ElonGate Token, Binance akıllı zincirinde yayınlanan ve sabit 1 katrilyon arzı olan BEP20 token’ıdır. ElonGate token, staking amaçlı kullanılabilen bir kripto paradır. Ethereum sanal makinesi ve akıllı sözleşme işlevselliğine sahip olan token, hayırsever yatırımcı kitlesine hitap eder. BSC’de yayınlanmasına bağlı olarak Ethereum ağına kıyasla daha düşük işlem ücreti ile akıl sözleşmelerden yararlanmayı sağlayan bir blockchain projesidir.
Projenin Amacı ve Whitepaper
ElonGate Token projesinin amacı, memlerin gücü ile yatırım anında hayır kurumlarına bağış yapılmasını sağlamaktır. ELONGATE, Elon Musk’un Watergate Skangalı’na atıfta bulunan tweeti ardından başlatılan bir projedir. Projenin ilk ayı içinde hayır işleri için 1 milyon doların üzerinden bağış yapılması amaçlanmış ve amaç gerçekleştirilmiştir. Projede amaç yatırımcılardan gelen işlem ücretleri ile elde edilen gelirin %80’ini hayır işlerine bağışlamaktır. Proje hakkında diğer bilgileri öğrenmek amacıyla https://www.elongate.cc/about adresin içinden Whitepaper’a ulaşabilirsiniz.
ElonGate Token Yorum
Analistler yorumlarında, ElonGate Token projesinin netliğinden söz ediyorlar. Şeffaf bilgileri toplum ile ağda paylaşan net bir geliştirici ekibinin olduğuna değiniyorlar. Organize ve uyumlu bir yapıda, hayır işleri için harcanan rakamların, yatırımcı kitlesi ile paylaşıldığı belirtilmiş. Diğer yandan analistler ve yatırımcılar bu projeyi ve token’ı sürdürülebilir bulduklarını, geleceği hedefleyen bir yapıya sahip olduğunu belirtmişler.
ElonGate Geleceği
Analistlere göre ElonGate Token geleceğinde değer kazanımı olabilir. Ancak bu orta vade ardından gündeme gelebilecek bir olay olarak görülüyor.2021 senesi Haziran ayı başında ElonGate Token’ın değer kaybedebileceği açıklandı. Analistlere göre ise fiyat 0.00000010 dolar ile 0.00000015 dolar bandı arasına gerileyebilir. Analistler, 2021 yılı Ağustos ayı içinde ise fiyat artışının grafiğe gelebileceğini aktardılar. Bu senaryoda ise fiyatın 0.000000250 dolar ile 0.000000300 dolar bandı arasında hareket edebileceğini belirttiler.
ElonGate Token Nasıl Alınır?
ElonGate Token almak için yapılacaklar şu şekildedir:
- 1. Adım: ElonGate Token şuanda PancakeSwap, BitMart, Decoin kripto borsalarında işleme giriyor. Borsalardan tercih edilen tarayıcıda açılarak, borsaya erişim sağlanır.
- 2. Adım: Borsaların ana sayfasında yer alan “kayıt ol“ seçeneği tercih edilerek, ardından hesap açılışı sağlanmalıdır.
- 3. Adım: Açılan hesaba token alımı amacıyla para yatırılmalıdır.
- 4. Adım: Hemen ardından ElonGate Token paritesine ulaşılacak satın alma işlem sayfasına gidilmelidir.
- 5. Adım: İşlem sayfasında görülecek o anki fiyattan yada tanımlanan daha uygun bir fiyattan ElonGate Token alımı için emir verilir.
- 6. Adım: Emrin onaylandığı sırada ise tokenların hesaba yansıdığı görülür. Bu alandaki sanal cüzdanda veya daha güvenli donanım cüzdanla alınana token miktarı saklanabilir.
Adımların doğru atılması ardından rahatlıkla satın alam işlemi tamamlanır.
Avantajları Neler?
ElonGate Token avantajları:
- Zahmetsiz Bağış: ElonGate ile alım-satım işlemi yapanlar, bağış yapmak için ek bir ücret ödemek zorunda kalmazlar. Topluluk mantığına göre, klasik biçimde kesilen işlem ücretleri üzerinden toplu bir bağış hayır işlerine yapılır.
- Düşük Maliyet: ElonGate, BSC uyumlu çalışması sayesinde Ethereum ağındaki belirli işlem avantajlarından daha düşük işlem ücreti ile yararlanmayı sağlar. Ethereum akıllı sözleşmeleri, ElonGate ile daha ekonomik modelde devreye sokulabilir. Sınır ötesine cüzdanlar arası transferde ise yine düşük işlem ücretleri karşılanır.
- Pasif Gelir: ElonGate Token yatırımcılar staking sayesinde cüzdanlarında pasif gelir elde edebilirler. Projede, alım-satım harici kazanç sağlayabilecek bir yol sunulmuştur.
- Güvenlik: ElonGate Token sahipler, Gnosis Safe Multisig gibi özel cüzdanları kullanabiliyorlar. Bu cüzdan ise bir işlem gerçekleşmeden önce minimum sayıdaki kişinin oylamasını gerektiren akıllı sözleşme cüzdanıdır. İşlem güvenliğini yükseltir.
Dezavantajları Ne?
ElonGate Token dezavantajları:
- Düşük Erişilebilirlik: ElonGate Token şuan sadece 3 farklı kripto borsasında listeleniyor. Bu yüzden her hesap üzerinden ona erişmek ve işlem yapmak mümkün değildir. Ancak geliştirici ekip açıklamasına göre, ilerleyen dönemde işlem hacmi geniş borsalara giriş yapacak.
- Saldırı Riski: Her kripto para birimi gibi ElonGate Token’da sanal cüzdanda saklanırken, ağda meydana gelebilecek saldırılara konu olabilir. Bu yüzden donanım cüzdanda saklanarak, koruma altına alınır.
Sonuç
ElonGate Token projesi, Elon MUSK’ın erkek kardeşi olan Kimbal MUSK’ın kurucu başkanları arasında yer aldığı bir proje. Elon Musk ile olan bu bağı ile bir çok kullanıcının dikkatini üzerine çekmiştir. Gelirlerinin %80’i hayır işlerine bağışlanan ElonGate Token, düşük masraflar ile akıllı sözleşme çalıştırma imkanını sunar. İşlem hacmi yüksek borsalara gireceği açıklanan token, 2021 senesinde değer kazanması beklenen varlıklar arasındadır. Analistlerin onun için yaptıkları fiyat tahminlerinin oluşması halinde, 2021’de değerlenebilecek.