Merkeziyetsiz finans (DeFi) kavramının kripto piyasalarda önem kazanması FTM’nin de yeniden kripto para piyasalarında gündeme gelmesini sağlamıştır. Kripto topluluklarının ve analistlerin radarına giren Fantom hakkında ünlü analistlerin yorumları ise dikkat çekiyor. FTM projesinin detayları ve FTM Coin yorumları hakkında merak edilenleri yazımızda bulabilirsiniz.
Fantom (FTM) Coin Yorum
FTM Coin iyi bir yatırım aracı mı sorusuna ünlü analistlerden gelecek projeksiyonlarında olumlu yanıtlar gelmiştir. Birçok kripto yatırımcısı tarafından değerlendirilen FTM, ATH’sini 2022 yılı sonuna kadar yaklaşık 3 dolar seviyesinde aşma olasılığına sahip olduğu aktarılmıştır. Uzmanların FTM hakkında genel yorumları ise şu şekilde özetlenebilir:
- Capital analistlerine göre, DeFi uygulamalarının geliştirilmesini amaçlamasıyla 2022 ve sonrasında yeni rekorlar kırma potansiyeli taşımaktadır.
- Crypto Newsz için mevcut ve gelecek tahminlerinde rakiplerine karşı liyakatini ispat edecek bir dijital varlık olarak değerlendirilmektedir.
- Coin Quora platformu uzmanları ise yorumlarını 2025 yılı için 60 dolar hedefine göre revize etmiştir. Bu yönüyle olumlu yorumların ağırlığı topluluklarda öne çıkmaktadır.
- FTM yorumları öne çıkan üç uzmanın genel fiyat tahminleri ve yorumlarında ise 2022 yılı için 3 dolar hedefinin üzerine çıkıldığı görülmüştür.
Fantom (FTM) Coin Grafik Yorumu, Analiz
Fantom (FTM) Coin’in grafik analizlerinde bazı çelişkiler görülmektedir. Teknik analizlere göre değerlendirmelerde bulunan anonim yatırımcılara göre kısa vadede FTM’nin 2,30 dolar üzeri kırılım yaşadığı takdirde rerest ile işleme girilmesine olumlu bakılmaktadır. FED kararlarının da 2022 yılı döneminde etkisine dikkat çekilen yorumlarda, grafiğin şu an için mevcut formasyonda risk yaratabileceği aktarılmaktadır. Mevcut formasyona göre pozisyon alması gereken yatırımcıların olası piyasa risklerine karşı riski dağıtarak işlem yapması önerilmektedir.
Fantom (FTM) Coin Nedir?
FTM, birçok alternatifinin bulunduğu PoS (hisse ispatı algoritması) kullanan bir tokendir. Ethereum ile uyumluluğu, kullanıcıların cüzdanları üzerinden otomatik olarak yerel FTM’ye dönüştürebilecekleri ERC – 20 standartlarına sahip bir dijital varlıktır. BE2 standardını kullanan başka bir versiyonu ise Binance Chain üzerinden işlem yapılabilen kripto para birimidir.
FTM Coin’in dayandığı proje olan Fantom ise kendi geliştirdiği konsensüs algoritmasını kullanan ve geliştiricilere DeFi hizmetleri sunmak için yönlendirilmiş döngüsel olmayan diyagram (DAG) akıllı sözleşme platformudur.
Fantom (FTM) Coin Hangi Ülkeye Ait, Ne Zaman Piyasaya Sürüldü?
Fantom projesi, Güney Koreli bilgisayar uzmanı olan Dr. Ahn Byung tarafından kurulmuştur. CEO’luk görevini şu an için Mid – Ocean Consulting yürütmektedir. 2018 yılında The Fantom Foundation, Fantom ürünün geliştirilmesinden sorumlu olarak kurulmuştur. Buna istinaden Fantom mainnet’i olan OPERA ise Aralık 2019’da faaliyet geçmiştir. Projenin arkasındaki ekip ekseriyet çok yönlü blok zincir gelişimi alanında tecrübe sahibi isimlerden oluşmaktadır.
FTM Coin'i Benzersiz Yapan Nedir?
Fantom projesini rakiplerinden ayıran temel özellik, akıllı sözleşmelere dayanarak DeFi ve ilgili diğer servisleri daha da kolaylaştırmak için sıfırdan inşa edilmiş bir konsensüs mekanizmasına sahip olmasıdır. FTM Coin’in benzersiz olmasını sağlayan bir diğer unsur ise Lachesis mekanizmasının, hisse ispatı olan PoS konsensüs algoritması tabanlı platformları üzerinde daha yüksek kapasite eklemesidir. Fantom’un öne çıkan diğer benzersiz özellikleri ise şöyle özetlenebilir:
- Ethereum uyumludur ve merkeziyetsiz çözümler arayan geliştiricilere hitap eder.
- Yerel PoS tokeni FTM, ücret toplama ve hisse oluşturma gibi özelliklerinin dışında kullanıcı ödülleri de sunmaktadır.
Fantom Projesini Güvenilir mi?
Güçlü bir proje ekibine sahip Fantom, güvenli hizmet sunmak ve ağını korumak için hisse ispatı algoritması çeşidini kullanmaktadır. Lachesis olarak bilinen bu mekanizma, senkronize olmayan aBFT adlı konsensüs mekanizmasının bir örneğini teşkil eder. The Fantom Foundation desteği sayesinde kripto endüstrisinde güvenilir projeler arasında yerini almıştır.
Fantom (FTM) Coin Ne Olur? Alınır mı?
Fantom Coin uzun dönem pozisyonlarında pozitif bir eğilim göstermektedir. Analistlerin FTM Coin geleceği hakkında ne olur sorusuna verdikleri yanıtlar piyasa belirsizlikleri nedeniyle de çelişki göstermektedir. Ancak genel kanı uzun vade için alınabileceği ve iyi bir yatırım aracı olabileceği yönündedir. Uzmanların tahminlerinin ise çelişkili bir düzlemde değerlendirilmesi nedeniyle bu görüşlerin yatırım tavsiyesi olarak alınmaması gerektiği belirtilmiştir.
FTM Coin Piyasa Bilgileri ve İşlem Gördüğü Borsalar
Fantom toplam 2 milyar 500 milyonluk arzı ile CoinMarketCap gibi platformlarda iyi bir sıralama elde etmiştir. 3 milyar 175 milyon FTM Coin maksimum arzı ile de dikkat çekmektedir. FTM Coin Binance gibi büyük borsalarda işlem görmesiyle de büyümesini sürdürmektedir. FTM Coin’i listeleyen en büyük borsalar ise şunlardır:
- Binance
- OKX
- Hotcoin Global
- Mandala Exchange
- KuCoin
- Huobi Global
- FTX
Güncel FTM Coin Fiyatı
Güncel durumda 1 FTM fiyatı %fantom+try% TL. Döviz cinsinden ise %fantom+usd% Dolar olarak borsalarda alıcı bulmaktadır. Son olarak, Fantom Coin 24 saatte %fantom+yuzde%.
FTM Coin Ocak 2021 itibariyle ulaştığı tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 3,48 dolar fiyatı ile büyük başarı yakalamıştır. Bu tarihten itibaren FTM güncel fiyatının mevcut piyasa risklerine göre değerlendirilmesi gerekmektedir. Yeni hareket öncesinde FTM’nin alım fırsatı yaratabileceği aktarılmaktadır.
Fantom (FTM) Coin Madenciliği Yapılır Mı?
Madencilik faaliyetlerine izin veren kripto varlıklardan biri olan FTM, 64 – bit CPU ile madencilik işlemine olanak tanımaktadır. Ayrıca madencilik faaliyetleri için ekstra pahalı donanımlara da ihtiyaç duyulmaması önemli bir unsur olarak değerlendirilmiştir. Madencilik yapmak isteyenlerin kendi bilgisayarlarının işlemcileri üzerinden CPU madenciliği kullanarak Fantom mining yapmaları mümkündür.
FTM Coin Nereden Satın Alınabilir?
FTM Binance başta olmak üzere büyük borsalardan satın alınabilir. ERC – 20, BEP2 ve Fantom’un kendi OPERA tokenlerinin tamamının piyasalarda birçok farklı protokolde yer alması ticaretinin de kolayca yapılmasını sağlamaktadır. FTM Coin almak için şu adımlar takip edilebilir:
- 1. Adım: FTM listeleyen güvenli borsalara girilir.
- 2. Adım: Hesap oluşturulur.
- 3. Adım: Aktivasyon sonrasında hesaba bakiye yüklenir.
- 4. Adım: USDT, BTC, BUSD gibi çiftler ile alım yapılabilir.
- 5. Adım: Güvenilir hesaplarda muhafaza edilir.
Fantom (FTM) Coin'in Avantaj ve Dezavantajları Nelerdir?
Fantom (FTM) Coin’i öne çıkaran avantajlar ve dezavantajların uzman yorumları da dikkate alınarak değerlendirilmesi gerekmektedir. Buna göre Fantom (FTM) Coin’in avantajları kısaca şu şekilde özetlenmektedir:
- FTM CryptoNode algoritmasını temel alan ilk kripto para birimidir.
- Pahalı olmayan donanımlar ile madenciliğe olanak sağlar.
- Güvenilir birçok kripto para borsasında satın alınabilir, takas edilebilir.
- Ödeme aracı olarak, stake işlemleri ve diğer birçok farklı işlevsel özelliğe sahiptir.
- Uzun vadede görünümü olumlu bir eğilim göstermektedir.
Fantom (FTM) Coin dezavantajları:
- Faaliyet alanı henüz başlangıç aşamasında olan bir endüstridir, bu nedenle hedeflerinin gecikmesine neden olabilir.
- Piyasalarda görülen belirsizlikler negatif yönde fiyat hareketine neden olabilir.
- Sert fiyat dalgalanmaları endişe yaratmıştır.
Özet Olarak
Yazımızda, uzmanların FTM Coin yorumlarına değinerek projeyi yakından inceledik. 2022 yılının ilk ayları itibariyle FTM grafiğine göre yorumlarını revize eden ünlü analistler, genel değerlendirmede olumlu görüş bildirmektedir. Güçlü proje hedefleri ve vizyonuyla endüstri için gerekli birçok yenilikçi çözümler sunan projenin sanal parası FTM ise bu vizyonla yoluna devam etmektedir. Gelecek dönemde büyümesini sürdürmesi ve daha pozitif bir fiyatlanma yaşaması beklenmektedir. Uzmanların FTM hakkında uyarısı ise piyasa riskleri hesaba katılarak yatırımların temkinli olarak yapılması yönündedir.