Öne çıkan merkeziyetsiz finans projesi EasyFi’nin yerel varlığı EZ Token, son dönemdeki fiyatlaması ile dikkat çekiyor. Staking ve yüksek volatilite gibi özellikleri nedeniyle Türk yatırımcıların da dikkatini çeken EZ Token’i tanıtmak adına hazırladığımız rehber içeriğimizde;
EasyFi nedir, ne vaat eder, hangi yönlerden benzersizdir, avantajları ve dezavantajları nelerdir gibi en çok merak edilen soruları yanıtladık.
EasyFi (EZ) Token Nedir?
EasyFi ölçeklenebilirlik, benimsenme ve şekillendirilebilir evrensel Katman-2 borç verme protokolüdür. Merkezsiz finans (DeFi) odaklı geliştirilen EasyFi protokolünün yerel varlığı EZ Token’dir. EZ Token, ağın merkeziyetsizliğini sağlamak adına geliştirilmiş bir yönetişim belirtecidir.
EasyFi Projesi ve Whitepaper
EasyFi, adına yakışır şekilde dijital varlıkların ve ilgili finansal ürünlerin ödünç verilmesini ve borçlanılmasını kolaylaştırmak istiyor. Bu hedef doğrultusunda blockchain’in agnostiği olarak konumlanan EasyFi, zincirler arası varlık yerleşimlerine izin vermektedir. Proof-of-Stake (PoS) mutabakat mekanizması seçen proje dijital varlıkların ve ilgili finansal ürünlerin uçtan uca ödünç verilmesini ve ödünç alınmasını kolaylaştırma hedefi için halka açık ağlarda çalışabilecek bir açık ağ altyapısı olarak tasarlandı.
Geliştiriciler, ağ tasarımını varlık sahibinin ağında velayeti korurken, varlıkların farklı blockchain ağları üzerinden hızlı bir şekilde yerleştirmesini kolaylaştıracak bir şekilde geliştirdiler. Zincirler arası çerçeve, özsel platformlar ve izinsiz genel ağlar gibi bir dizi pazarda borç verme ve borçlanmaya izin vermektedir. Likidite dağıtımını son derece düşük maliyet ve yüksek hıza ulaştıran geliştiriciler, birden çok teminat varlığından oluşan dinamik olarak düzenlenmiş para piyasaları aracılığı ile daha fazla varlık arasından kullanıcılarına seçim yapma şansı tanımaktadır.
Borç verme ve finansal ürünler anlamında zengin bir seçeneğe sahip olan EasyFi, çiftçiliğin de alternatif yollarını kullanıcılarına sunar. Staking yanında tarım ve erişim gibi çiftçilik yöntemlerini kullanıma sunan EasyFyi, yapılandırılmış finansal ürünleri ile bireysel ve kurumsal kullanıcıların ihtiyaçlarına en uygun piyasa bağlantılı borç verme ürünlerini sunar. Katılımcılar arasında fikir birliğine varmak için katılan seçmenler tarafından yönetilen kanıt kanıtlama mekanizması ile güven altına alınan bir ağa sahip olan EasyFi teknolojisini yakından incelemek için rehber yazımızla birlikte https://easyfi.network/easyfi-whitepaper.html adresi üzerinden erişim sağlanabilen whitepaper’a göz atabilirsiniz.
EZ Token Kurucuları Kim, Hangi Ülkeye Ait?
EZ Token, EasyFi Corporation Inc. tarafından 2020 yılında geliştirildi. Merkeziyetsiz bir yönetim anlayışı benimseyen EasyFi sosyal medya hesapları şunlardır:
- Twitter - @EasyfiNetwork
- Telegram – easyfiNetwork
- Medium - @easyfinetwork
Kullanım Alanları Nelerdir?
EZ Token kullanım alanları şu şekilde sıralanabilir:
- Yönetişim: Yönetişime katılarak karar verme mekanizmasında rol almak isteyen seçmenler, EZ Token kullanıcıları arasından seçilir.
- Ticaret: Platformda varlık ticaretleri kaynaklı ücret ödemeleri ve varlıklar arası değişim işlemleri EZ Token ile yapılabilir.
- Verim Çiftçiliği: Staking, tarım ve erişim gibi çiftçilik modüllerinde ödül olarak dağıtılır.
- Yatırım: Listeleme yapan kripto para borsalarından gerçekleştirilecek alım, satım ve takas işlemlerinde kullanılır.
- Para Transferi: Bir değer karşılığı gelen tutarda EZ Token ile sınır ötesi para transfer işlemleri gerçekleştirilebilir.
EasyFi Projesini Benzersiz Yapan Nedir?
EasyFi, likidite dağıtımının maliyetini düşürmenin yanında hız artışı ve alternatif finansal ürünleri ile dikkat çekiyor. Her hizmet grubunda birden fazla alternatif ile kullanıcılarına hitap eden projenin temel özelliklerine gelin hep birlikte göz atalım:
- Teminatlı Kredi: Teminat piyasaları olarak çağdaş varlık türlerini destekler.
- Bahisli Türevler: Staking ödüllerinde kayıp yaşamadan stake edilen varlıklar ile borç alınabilir ve verilebilir.
- Tokenize Hisse Senetleri ve Emtialar: DeFi’nin tokenleştirilmiş hisse senetleri ve emtialar için ilk özel para piyasaları aracıdır.
- Değerli Metaller: Dijital altın, gümüş ve daha fazlasına karşı kredi verir.
- Teminatsız Borç Verme: Tescilli algoritmaları desteği ile sıfır teminatla daha fazla kredi sunmak adına gizlilik sağlar.
- Eksik Teminatlandırılmış Kredi: TrustScore tarafından desteklenen Web 3.0 kimlik katman çözümü yardımı ile daha düşük teminat oranı ile yüksek değerli krediler sunar.
- Staking: Varlıklar, özel LP çiftçilik modülüne kilitlenebilir.
- Tarım: Stake yanında para piyasası havuzlarına likidite sağlayarak pasif gelir elde edilebilir.
- Erişim: EZ tutarak yüksek kaliteli incelenmiş projelerin jetonlarını kazanma şansı elde edilebilir.
- Kredi Delegasyonu: Likidite sağlayıcıları ve borç verenler, borçluya kendi seçtikleri bir kredi limiti sunmayı seçebilirler.
- Kredi Temerrüt Swapları: DeFi’ye sigorta getirir.
Güncel EZ Token Fiyatı
Borsalardan alınan anlık verilere göre 1 EZ fiyatı %easyfi+try% TL. Döviz cinsinden ise %easyfi+usd% Dolar olarak borsalarda alıcı bulmaktadır. Son olarak, EasyFi Token 24 saatte %easyfi+yuzde%.
EZ Token’in Avantaj ve Dezavantajları Nelerdir?
DeFi’ye yeni alternatifler ve yüksek performans getiren EasyFi’nin avantajları ve dezavantajları hakkında şunlar söylenebilir:
Avantajları
- Borçlanma teminat maliyetlerini minimum düzeye indirir.
- Sigorta yolu ile borç verenleri güven altında tutar.
- Birden fazla pasif gelir elde etme imkanı tanıyan çiftçilik ürünlerine sahiptir.
- EZ tutarak yeni projelerin belirteçlerinden kazanılabilir.
- Maksimum EZ arzı düşüktür.
- EZ Token yönetişimde kullanılır.
Dezavantajları
- DeFi’de yüksek rekabet nedeniyle EZ fiyatları baskılanabilir.
- EZ fiyatları aşırı volatilite içerir.
- Sınırlı sayıda borsada listelenir.
- Saldırı ve çalınma riskine karşı donanım cüzdanda saklanması gerekebilir.
EZ Token Hangi Borsalarda Var?
EZ Token listeleme yapan kripto para borsaları şunlardır:
- Gate.io
- PolyDEX
- ProBit Global
- Hotbit
- Quickswap
EasyFi (EZ) Token Piyasa Bilgileri
EZ Token maksimum arzı 10.000.000 adettir. EZ Token, 6 Nisan 2021 tarihinde $44,39 fiyatla tüm zamanların en yüksek seviyesine (ATH) ulaştı. EZ Token’de tüm zamanların en düşük seviyesi (ATL) ise $0,03725 fiyatla 1 Aralık 2022 tarihinde görüldü. EZ Token piyasa analizi ve değerlendirmeleri için hazırladığımız analiz içeriğine göz atabilirsiniz.
EZ Token Nasıl ve Nereden Satın Alınır?
- 1. Adım: Gate.io, Hotbit, Quickswap, vb. EZ Token listeleme yapan kripto para borsalarının web sitelerine giriş yaparak ücretsiz hesap oluşturun.
- 2. Adım: KYC bilgilerinizi kullanarak hesabı aktifleştirin.
- 3. Adım: Hesabınıza para gönderin.
- 4. Adım: Kripto para alım ve satım menüsünü kullanarak EZ Token alım emri verin ve emrin gerçekleşmesini bekleyin.
- 5. Adım: Gerçekleşen emirle birlikte borsa cüzdanınıza yansıyan EZ Token’i dilerseniz alternatif saklama seçeneklerine aktarabilirsiniz.
Özet Olarak
EasyFi (EZ) Token, ödünç piyasası odaklı geliştirilmiş bir DeFi para birimidir. EZ Token, temsil ettiği EasyFi protokolünün yönetişimi yanında finansal ürün ticareti ve staking gibi işlevlerinde kullanılır. Düşük maksimum arza sahip olan EZ Token’i Gate.io, Hotbit, Quickswap, vb. listeleme yapan kripto para borsalarından satın alabilirsiniz.