Son dönemde neredeyse hareketsiz bir trend nedeniyle yatırımcılarının endişelendiği EZ Token uzmanlarca değerlendirildi.
Projenin teknik detayları ile birlikte içeriğimizde sizler için uzman ve analistlerin EZ Token değerlendirmelerini aktardık.
EasyFi (EZ) Token Geleceği
Merkezsiz finans (DeFi) için geliştirilen EasyFi, alternatifli ürün seçeneği ve merkeziyetsiz yönetim anlayışı ile dikkat çekiyor. Tokenize edilmiş hisseler ve emtialar için DeFi’ye özel ilk para piyasaları aracı olma ayrıcalığı tanıyan EasyFi, uzmanlarca beğenilen bir projedir. Uzmanlar projenin gelecek vaat ettiğini ifade ederken aşağıdaki kritik detayların altını çizmektedirler:
- Özellikle ABD Bankacılık krizi sonrası geleneksel finansın yaşadığı güven kaybını EasyFi gibi DeFi projeleri kapatabilir.
- Son dönemde düşen getiriler nedeniyle kripto para piyasalarına ilginin artması beklenmektedir.
- EasyFi, borç verenleri korumak adına gerekli seçim şansı ve sigortaya sahipken, borç alanlar için sunduğu teminat çözümleri ile ödünç alma-verme sistemini pratikleştirdi.
- Sermaye verimliliğinin önemi giderek artmak ve EasyFi, daha düşük sermaye ile yüksek kazanç elde etme adına kullanışlı çözümlere sahiptir.
EZ Token Geleceğine İlişkin Grafik Analizi
EZ Token son dönemde neredeyse hareketsiz devam eden fiyat seyri nedeniyle eleştiriliyor. Süreci incelemek adına EZ grafiğini inceleyen anonim teknik analistler ilk olarak sert bir düşüş ardından akümülasyon sürecinin normal olduğunu söylerken, bu sürecin EZ jetonunda biraz daha uzadığını kabul ediyorlar.
Düşük işlem hacmine işaret eden anonim teknik analistler ilk olarak fiyatların 0,1 dolar düzeyine yakınsamak isteyeceğini belirttiler. Bu seviye üzerinde yeniden 1 dolar üzeri gösteren analizlerin geçerli olabileceğini söyleyen anonim teknik analistler, EZ Token’de 0,05 dolar seviyesi destek olmak üzere bir müddet daha yatay trendin devam edebileceğini ifade etmekteler.
EasyFi (EZ)Token Nedir, Nasıl Çalışır?
EasyFi, dijital varlıkların ve finansal ürünlerin ödünç verilmesini ve borçlanılmasını kolaylaştırmak adına geliştirilmiş evrensel bir Katman-2 borç verme protokolüdür. EZ Token, DeFi odaklı EasyFi protokolünün yerel ve yönetişim belirtecidir.
EasyFi’de geliştiriciler, ağı tasarlarken varlık sahibinin velayetini koruma altına alırken varlıkların farklı blok zincirleri üzerinden hızlı bir şekilde yerleştirilmesini de göz önünde bulundurdular. Bu yönü ile blockchain’in agnostiği olarak konumlanan EasyFi, likidite dağıtımını son derece düşük maliyete ve yüksek hıza ulaştıracak şekilde çalışmaktadır. Birden çok teminat varlığından oluşan ve dinamik olarak düzenlenen para piyasaları aracılığı ile birden fazla varlık arasından kullanıcılarına seçim şansı sunan EasyFi; borçlanma, ödünç verme, teminat ve pasif gelir araçlarında alternatiflerin tamamını kullanıcı yararına sunmaktadır.
EasyFi, kullanıcılarına sunduğu ürün çeşitliliği ile birlikte ağ güvenliği konusuna da önem verir. Proof-of-Staking (PoS) mutabakat metni kullanan projede geliştiriciler, EZ Token’i yönetişimin tam merkezine yerleştirdiler. Fikir birliğine varılması adına seçmenler tarafından EasyFi’nin hakkında daha ayrıntılı bilgiye EasyFi (EZ) Token nedir isimli rehber içeriğimize başvurabilirsiniz.
Kullanım Alanları Nelerdir?
EZ Token’i şu amaçlar için kullanabilirsiniz:
- EasyFi yönetişimine katılacak seçmenlerin belirlenmesi,
- Platform arası varlık ticareti işlemlerinde değişim aracı ihtiyacının karşılanması,
- Staking ve tarım gibi çiftçilik işlemleri,
- Yeni projelerden jeton kazanmak için hak sahipliğinin belirlenmesi,
- İşlem ücret ödemeleri,
- Sınır ötesi para transfer işlemleri,
- Listeleme yapan kripto para borsaları aracılığı ile verilecek alım, satım ve takas işlemleri.
EZ Token Fiyatı Kaç Dolar?
Borsalardan alınan anlık verilere göre 1 EZ fiyatı %easyfi+try% TL. Döviz cinsinden ise %easyfi+usd% Dolar olarak borsalarda alıcı bulmaktadır. Son olarak, EasyFi Token 24 saatte %easyfi+yuzde%.
EasyFi Ne Olur, Beklentiler Ne?
Kripto para endüstrisinin EZ Token’e yönelik değerlendirmelerinde öne çıkan satır başları şu şekildedir:
- Uzmanlar, EasyFi’nin ilerleyen günlerde tercih edilirliğine olumlu etki edecek güçlü yönlere sahip olduğunu düşünmektedirler.
- Anonim teknik analistlere göre EZ Token akümülasyon süreci bir müddet daha devam edebilir.
- Kripto para analistleri, EZ Token’de yükseliş bekliyorlar.
EasyFi Projesi Güvenilir mi, Alınır mı?
EasyFi, PoS konsensüs sistemine benzer bir kanıt kanıtlama mekanizması ile ağ güvenliğini sağlar. EZ belirtecini stake ederek fikir birliğine katılan seçmenler tarafından ağ güven altına alınır. Buna karşın EZ Token’in listelendiği kripto para borsasının henüz az sayıda olması, güvenirlilik konusundaki kuşkuları kaldırmak için yeterli görülmeyebilir.
Bir yatırımcı nezdinden değerlendirildiğinde ise güvenlik ve güvenilirlik tek başına karar verme açısından yeterli kabul edilmemelidir. Kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklardır ve yetersiz analizle yapılan yatırımlardan büyük zarar etme ihtimali oldukça yüksektir. Bu nedenle okurlarımız bu riski azaltmak ve doğru yatırım aracını seçmek için sunduğumuz proje temel bilgileri yanında muhakkak teknik analizden faydalanmalıdırlar.
EZ Token’i Benzersiz Yapan Nedir?
EasyFi, likidite dağıtımına getirdiği hızlı ve düşük maliyetli çözüm yanında ödünç alma ve borç verme konusuna alternatifli çözümler sunarak benzersizlik kazandı. DeFi’yi bir adım öteye taşıyarak geleneksel finansın yerini alma anlamında iddialı ürünler sunan ve sermaye verimliliğini yakalamak için hatırı sayılır bir mesafe kat eden EasyFi projesinin özel yönlerini şu şekilde sıralayabiliriz:
- Çağdaş varlık türlerini teminat olarak kabul etmenin yanında teminatsız borç verme ve eksik teminatlandırılmış kredi gibi seçenekleri ile sermaye verimliliğini hedefler.
- Staking ödüllerinden kayıp yaşamadan stake edilen varlıklar yardımı ile borç alınabilir ve ödünç verilebilir.
- DeFi’nin tokenize hisse senetleri ve emtialar için ilk özel para piyasaları aracıdır.
- Staking, ticaret ve erişim gibi farklı pasif gelir elde etme opsiyonlarını aynı anda kullanıcılarına sunar.
- Kredi delegasyonu mekanizması ile borç verenlere, borçluyu seçme ve kredi limiti sunma gibi seçici özgürlükler tanımlar.
- Kredi temerrüt swapları ile sigorta güvenini borç verenlere sunar.
EZ Token’in Avantaj ve Dezavantajları Neler?
Tokenize edilmiş hisse senetleri ve emtialar için ilk özel DeFi para piyasaları aracı olma ayrıcalığına sahip olan EasyFi ve yerel belirteç EZ Token hakkında söylenebilecek avantajlar ve dezavantajlar şunlardır:
Avantajları
- Teminatlandırma anlamında maliyet düşüren ve ürün alternatifini artıran bir yaklaşım benimser.
- Yüksek hızlı ve düşük maliyetli bir protokoldür.
- Staking ve tarım yolu ile pasif gelir elde edilebilir.
- Yeni projelerden token kazanma şansı değerlendirilebilir.
- Borç verenler, ödünç alacak borçluyu ve kredi limitini seçerek risklerini azaltabilirler.
- EZ belirteci yönetişimin merkezinde yer alır.
- Maksimum EZ Token arzı düşüktür.
Dezavantajları
- Ödünç verme/alma protokolleri arasındaki rekabet yüksektir.
- EZ Token fiyatları aşırı oynaktır.
- Sınırlı sayıda borsa EZ listeler.
- DeFi protokollerine yönelik düzenlenen saldırılar nedeniyle sektöre dönem dönem şüphe ile bakılmaktadır.
EZ Token Hangi Borsalarda Listeleniyor?
EZ Token aşağıda sıralanan kripto para borsalarında listelenir:
- Gate.io
- Hotbit
- ProBit Global
- PolyDEX
- QuickSwap
EZ Token Fiyat Tahminleri ve Hedef Fiyat
Kripto para analistlerince paylaşılan EZ Token fiyat tahminleri aşağıda yayımlandı:
- Crypto Predictions analistleri, EZ Token’in 2023 yılında fiyatını 0,12 dolara çıkarabileceğini ön görüyorlar.
- DigitalCoin’in EZ Token yıl sonu fiyat hedefi 0,13 dolardır.
- Coin Data Flow verileri, 1 yıl içinde EZ Token fiyatının 0,10 – 0,15 dolar bandında ulaşabileceğini gösteriyor.
- PricePrection’a göre EZ Token, yıl sonunda 0,09 dolardan işlem görebilir.
- CoinCodex verilerine göre EZ Token 1 yıl içinde 1,46 dolar düzeylerinde fiyatlanabilir.
Sonuç
EasyFi (EZ) Token DeFi’ye yönelik Katman-2 çözümü olarak geliştirilen protokolün yerel ve yönetişim belirtecidir. EZ belirteci, borç alma ve verme işlemlerini kolaylaştırmak isteyen EasyFi protokolünün yönetişiminin merkezinde yer alır. Gate.io, Hotbit, PolyDEX, vb. borsalarda listelenen proje için uzmanların ve analistlerin görüşleri olumlu yöndedir.