Venüs (XVS) Coin Nedir? Hangi Borsada Var?

    Kripto para takipçilerinin listelerinde ilk sıralara yükselen Venüs (XVS), başlayan yeni piyasa hareketleri sonrasında analistlerin de radarına girmeyi başardı. Geleceğin finans dünyasının inşasında önemli bir konumda olması beklenen Venüs, DeFi ekosistemine erişim açısından önemli çözümler sağlamasıyla öne çıkıyor. Venüs (XVS) projesine yatırım yapmak ve proje detayları hakkında detaylı bilgi sahibi olmak isteyenler için tüm detayları bir araya getirdik. Venüs (XVS) projesinin teknik detaylarına ve merak edilen tüm yönlerine yazımızdan kolayca ulaşabilirsiniz.

    Venüs (XVS) Coin Nedir?

    Venüs, Binance Smart Chain (BSC) üzerinde kullanıma açılan algoritmik bir para piyasası ve sentetik stablecoin protokolüdür. Evrensel para piyasaları başlığı altında faaliyetlerini tanımlayan Venüs, tüm dünya için basit ve güçlü topluluk odaklı finans sistemi olarak da tanımlanabilir. Protokol merkeziyetsiz finans (DeFi) ekosistemine erişimi kolay kripto para kredileri ve borçlanma alternatifleri sunmaktadır. Venüs platformunun yerel kripto para birimi ise XVS’dir. Binance akıllı zinciri ile geliştirilmiş ve DeFi işlemlerine yönelik bir tokendır.

    Venüs (XVS) Projesi ve Whitepaper

    Venüs, sadece Binance Smart Chain (BSC) ağı üzerinde kullanıma açılan algoritmik bir para piyasası ve sentetik stablecoin protokolüdür. Projenin teknik makalesinde de yer verilen detaylara göre DeFi ekosistemine erişimi kolaylaştıracak kripto para kredileri ve borçlanma alternatiflerinin bir arada sunulması hedeflenmektedir. Kullanıcıların çok daha düşük oranda işlem ücretleri ödeyerek doğrudan krediye en kolay ve hızlı şekilde ulaşmalarının sağlanması hedeflenmektedir. Tüm bu özelliklere ek olarak kullanıcıları için saniyeler içinde talebe göre VAI stablecoin basma hakkı da tanınmaktadır. Bu işlemin gerçekleştirilmesi için Venus akıllı sözleşmesine en az yüzde 200 teminat göndermek gerekmektedir.

    VAI token olarak tanımlanan bu unsur, 1 USD değerine sabitlenmiş sentetik BEP – 20 değer varlıkları şeklinde de standart hale getirilmiş bir yapıdadır. XVS tokenları da BEP – 20 tabanlıdır. Ancak Venus protokolü yönetişimi için kullanılan bir para birimi olarak tasarlanmıştır.

    Doğrudan zincir üzerinden değişmez bir para piyasasına erişim sağlanmasını kolaylaştırmayı hedefleyen Venüs, tüm protokol varlıkları için BEP – 20 standardına bağlıdır. Ölçekleme gibi temel sorunlara karşı da istenen kolaylıkları sağlayan Venüs, teknik açıdan beklentileri karşılamaktadır. Projenin whitepaper sayfasında yer verilen detaylara: https://venus.io/ resmi bağlantı adresini kullanarak hızlı erişim sağlayabilirsiniz. 

    Venüs (XVS) Coin Kurucuları Kim, Hangi Ülkeye Ait?

    Venüs projesinin ortaya çıkmasını sağlayan ekip Kasım 2020’de halka açık biçimde duyurulmamıştır. Bu nedenle projenin kurucu ve yönetici kadrosuna dair bilgiler oldukça azdır. Anonim geliştiriciler tarafından yaratılan projenin topluluk odaklı oluşu dikkat çekicidir. Her ne kadar sınırlı bir bilgi bulunsa da Venüs projesinin gelişim sürecine dair unsurlar Swipe proje ekibi tarafından üstlenmektedir. Swipe, bilgisayar alanında önemli projelere imza atan ve deneyimli bir ekiptir. Venüs protokolünün temel amacı topluluk yönetişimi yoluyla merkeziyetsiz yapı sunmaktır. Geliştiriciler, ekip ya da kurucular için önceden basılmış bir coin bulunmamaktadır. XVS bu kapsamda Venuz protokolünün ilerleyeceği yol üzerinde tam kontrol sahibi olmaktadır. Bu yönüyle yönetim ve kurucu kadroya dair detaylı bilgi bulunmamaktadır. 

    Venüs (XVS) Kullanım Alanları Neler?

    Venüs temelde bir para piyasası ve sentetik stablecoin protokolü olarak kullanılmaktadır. XVS tokenleri ise BEP – 20 tabanlı olarak Venus protokolünün yönetişimi için kullanılmaktadır. Bu kapsamda işlevsel özellikleri ve geniş kullanım alanları dikkat çekmektedir. Platform üzerinde gerçekleştirilecek birçok önemli işlem için XVS’ye ihtiyaç duyulmaktadır. Temel kullanım alanlarına göre sınırlandırmak mümkündür.

    XVS’nin başlıca kullanım alanları ise kısaca şöyledir:

    • Yeni teminat türleri ekleme,
    • Parametreleri değiştirme,
    • Ürün iyileştirmelerini düzenleme gibi çeşitli iyileştirmeler konusunda oy hakkı elde etmek için kullanılır.

    Venüs (XVS) Projesini Benzersiz Yapan Nedir?

    Venüs protokolünün sağladığı ayrıcalıklar sonucu projenin birçok yönden benzersiz özellikler taşıdığı görülmektedir. Özellikler projenin ana gücünü Binance Smart Chain üzerine inşa etmesinden alması da bu benzersiz yapının korunmasında önemli bir etken olarak sunulmaktadır. Kripto endüstrisi ve DeFi alanlarında ortaya koyduğu sonuç odaklı çözümleri sayesinde de beklentilerin ötesinde bir deneyim sağlamaktadır.

    Venüs protokolün projeyi özel kılan başlıca benzersiz özellikleri ise kısaca şunlardır:

    • BSC üzerine inşa edilmesinden kaynaklı olarak ana gücünü almaktadır. Bu sayede yüksek hızla çalışabilir ve son derece düşük işlem maliyetlerine sahiptir.
    • Kullanıcı işlemlerini neredeyse gerçek zamanlı hale getirmektedir.
    • Protokol üzerinden likidite sağlayan müşterilerin kredi kontrolünden geçmesi gerekmemektedir.
    • Piyasa manipülasyonu gibi başlıca saldırıların önüne geçilmesi için Venüs protokolü, değiştirilmeyen doğru fiyatlandırma verilerini sağlamak adına fiyat besleme oracle hizmetlerini kullanmaktadır. Chainlink’ten gelen veriler de bu kapsamda yer almaktadır.

    Güncel Venüs (XVS) Coin Fiyatı

    Güncel verilere göre şu anda 1 XVS fiyatı %venus+try% TL. Döviz cinsinden ise %venus+usd% Dolar olarak borsalarda alıcı bulmaktadır. Son olarak, Venüs Coin fiyatı 24 saatte %venus+yuzde%.

    Venüs (XVS) Coin'in Avantaj ve Dezavantajları Nelerdir?

    Venüs (XVS) avantajları kadar dezavantajlarını da karşılaştırarak doğru bir yatırım stratejisi geliştirilmesi gerekmektedir. Bu kapsamda projenin öne çıkmasını da sağlayan başlıca avantajları kısaca şunlardır:

    • BTC, XRP, LTC ve diğer önde gelen kripto paralar için hızlı likidite sağlamayı ve kredi piyasalarına erişmeyi sağlayan ilk uygulama olmayı başarmıştır.
    • BSC sayesinde fiyat veri akışlarına daha düşük maliyetler ve daha yüksek verimlilikle erişim sağlanabilmektedir.
    • Doğrudan zincir üzerinde değişmez bir para piyasasına erişim sağlar.
    • Tüm Venüs protokolü varlıkları BEP – 20 standardındadır.
    • Hızlı, güvenli ve düşük maliyetli işlemler için BNB Zinciri üzerine kurulmuştur.

    Venüs (XVS) projesinin başlıca dezavantajları ise şöyledir:

    • XVS riskli bir piyasada işlem görmektedir.
    • Sert fiyat dalgalanmaları nedeniyle kayıp yaşanmasına neden olabilir.
    • Kurucu, yönetim ve diğer teknik detaylarına dair bilgiler azdır.

    Venüs (XVS) Coin Hangi Borsalarda Var?

    Venüs (XVS) birçok popüler kripto para borsası ve dijital varlık platformunda listelenmektedir. Venüs (XVS) listeleyen başlıca borsalardan bazıları şunlardır:

    • Binance
    • KuCoin
    • io
    • BingX
    • BTCEX
    • CoinTiger

    Venüs (XVS) Coin Piyasa Bilgileri

    Venüs’ün güncel piyasa verilerine göre ağda maksimum 30 milyon XVS token arzı olabildiği görülmektedir. 2020 Kasım itibariyle 4.2 milyondan fazla XVS token dolaşıma girmiştir. BNB, BUSD, SXP gibi farklı varlıkları stake ederek, Binance üzerinden kullanıcıların XVS ile işlem çifti oluşturmasına izin veren ilk launchpool platformlarından biri olarak dikkat çekmiştir. Projenin ön satış ve özel satışı yapılmamıştır. Ekip üyeleri de token almamış toplam arzın yüzde 1’i BSC ekosistemindeki hibeler için ayrılmıştır.

    Venüs (XVS) Coin Nasıl ve Nereden Satın Alınır?

    Venüs (XVS) satın almak isteyenler şu adımları izleyebilirler:

    • Adım: XVS listeleyen güvenli borsa uygulamalarına erişim sağlanır.
    • Adım: Hesap açma ve kimlik doğrulama tamamlanır.
    • Adım: Para aktarma işlemi tamamlanır.
    • Adım: USDT, BTC, BNB, BUSD çiftleri ile işlem yapılır.
    • Adım: Güvenli hesaplarda saklanır.

    Özet Olarak

    Venüs protokolü temelde topluluk odaklı, basit ve güçlü bir finans alanı sunmaktadır. Evrensel para piyasaları ile BSC üzerinde algoritmik bir para piyasası ve sentetik stablecoin protokolü olarak çalışmaktadır. Sahip olduğu bu genel özellikleri gelecek vaat etmesini ve DeFi işlemlerini kolaylaştırır. Ancak riskli piyasa verileri nedeniyle yatırımcısının temkinli olması gerekmektedir.

    Benzer Başlıklar

    Daha Fazla Yükle