Varlıkların yönetimi ve finans hizmetleri gibi özel projelere olan ilgi son dönemde bir hayli artmıştır. Bu projelerden biri olan Enzyme (MLN), geleceğin finans dünyasında etkili bir aktör olma hedefi ile dikkat çekiyor. Kripto para yatırımcılarının son dönem ilgi odaklarından biri olan Enzyme (MLN), DeFi kavramının da yaygınlaşması ile daha geniş kitlelere ulaşmış ve etki alanını artırmaya başlamıştır. Enzyme (MLN) projesi hakkında merak edilen detaylara ulaşmak ve doğru bir yatırım stratejisi belirlemek için yazımızdan projenin detaylarını inceleyebilirsiniz.
Enzyme (MLN) Coin Nedir?
Enzyme, Ethereum üzerinde kurulu merkezi olmayan bir varlık yönetim altyapısıdır. DeFi etkileşimini basitleştirmek için bir protokol toplayıcısı olarak hareket eden ve varlık yönetimi deneyimini sorunsuz hale getiren bir platformdur. MLN ise Enzyme platformunun yerel simgesidir.
Enzyme (MLN) Projesi ve Whitepaper
Enzyme projesinin teknik makalesinde DeFi hizmetlerine ve varlık yönetimi hakkında önemli detaylara yer verilmiştir. Enzyme, Melon Protocol’den yeniden markalanan bir platform olarak geniş bir tarihçeye de sahiptir. Şubat 2019’dan beri ana ağda bulunan ve yönetimini merkezden uzaklaştıran ilk DeFi protokolü olarak dikkat çekmektedir. Ocak 2021’de ise Enzyme v2, ana ağa başlatıldı ve tasarımının merkezinde modülerlik ve genişletilebilirlik ile tamamen yeniden tasarlanan bir protokol haline getirildiği ifade edilmiştir. Basit tanımlamada ise Enzyme, Enzyme, fonların, yatırım kulüplerinin, DAO hazinelerinin ve firmaların kolayca bağlanabileceği, kullanımı basit bir DeFi varlık yönetim sistemidir.
Merkeziyetsiz Finans (DeFi) kavramının günümüzde geniş bir etki alanına sahip olması, gelecekte de bu ilgiyi sürdüreceği beklentilerinin oluşmasını sağlamıştır. Şirketler ve kişiler için son dönemde DeFi hizmetleri ile varlık yönetimi başta olmak üzere birçok finansal işlemin yapılabilir hale gelmesi Enzyme (MLN) projesinin de gelecek beklentileri bu doğrultuda belirlenmiştir. Enzyme projesinin öne çıkan detayları ve teknik makalesine ilişkin diğer detayları: https://docs.enzyme.finance/what-is-enzyme resmi bağlantı adresini kullanarak görüntüleyebilirsiniz.
Enzyme (MLN) Coin Kurucuları Kim, Hangi Ülkeye Ait?
Eskiden Melon Protokolü olan Enzyme Finance, 2016 yılında eski bir Goldman Sachs çalışanı olan Mona El Isa ve Rito Trinkler tarafından kurulan özel bir şirket olan Melonport tarafından kurulmuştur. 2017 – 2018 yılları arasında ise İsviçre merkezli olarak faaliyet gösteren şirket tarafından MLN oluşturulmuş ve dağıtımı yapılmıştır. Melonport, 2017 yılında yapılan ICO ile 2.9 milyon dolar toplamıştır. 2019 yılında Enzyme Finance protokolünün ilk versiyonu ortaya çıkmış ve Melonport feshedilmiştir. Bu gelişme sonrasında Enzyme Finance, DAO olan Melon Council’e devredilmiş ve merkezi olmayan özerk bir organizasyon tarafından yönetilmektedir.
Enzyme (MLN) Kullanım Alanları Neler?
Enzyme’in simgesi olan MLN, ikili bir kullanıma sahiptir. Bu ikili kullanım sayesinde geniş bir alanda MLN’nin işlevsel özelliklerinden yararlanılması sağlanmaktadır. Kullanıcılar tarafından ağa ücret ödemek için kullanılan MLN, ikinci kullanımında ise geliştiricileri Enzyme üzerine inşa etmeye teşvik etmek için kullanılmaktadır. Platformun bazı örnek kullanım durumları ise hazine yöntemi, kasa stratejileri ve endeksler olarak değerlendirilebilir.
Enzyme (MLN) Projesini Benzersiz Yapan Nedir?
Enzyme Finance, rakiplerinden ayrılan birçok benzersiz detayı ile dikkat çekmektedir. Basit haliyle Ethereum üzerinde kurulu merkezi olmayan bir varlık yönetim altyapısı olması onu özel kılmaktadır. Temelde Enzyme alternatif bir sistem oluşturmaktadır. Web portalı üzerinden kullanıcıların, diğer kullanıcılar tarafından başlatılan fonlar ve portföylere yatırım yapmalarına olanak vermesi de dikkat çekmektedir. Ayrıca diğer kullanıcıların kendi yatırımlarına da yatırım yapmasına izin vermesi benzersiz özellikleri arasında sayılabilmektedir. Öte yandan projenin kullanıcı deneyimine ilişkin sağladığı birçok fonksiyonel işlem dikkat çekmektedir.
Enzyme projesini benzersiz yapan başlıca özellikler kısaca şunlardır:
- Enzyme Smart Vault’ları kullanarak bireyler ve topluluklar, DeFi’deki en yeni yenilikleri kullanan yatırım stratejilerini oluşturabilmektedir. Ayrıca bunlardan para kazanılabilmektedir.
- Mevduat sahiplerinin, gözetim altında olmayan ve taraflar arasında en az güven gerektirecek şekilde Kasalar ile etkileşim kurmasını sağlamaktadır.
- Kasalar, ticaret ve diğer kasa işlevlerini üçüncü taraf adreslere devredebilmektedir.
Güncel MLN Coin Fiyatı
Güncel verilere göre şu anda 1 MLN fiyatı %melon+try% TL. Döviz cinsinden ise %melon+usd% Dolar olarak borsalarda alıcı bulmaktadır. Son olarak, Enzyme Coin fiyatı 24 saatte %melon+yuzde%.
Enzyme (MLN) Coin'in Avantaj ve Dezavantajları Nelerdir?
Enzyme (MLN) avantajları:
- Kullanıcıların seçtikleri yatırım stratejilerini oluşturması ve ölçeklendirmesine olanak tanır.
- İkinci nesil akıllı sözleşmeye dayalı platform, herhangi bir ana ağa dağıtımı yapılmadan önce kapsamlı bir şekilde denetlenir ve test edilerek güvenilir hale getirilmektedir.
- Varlık yönetimi ve finans endüstrisi için son derece işlevsel özellikler sunar.
Enzyme (MLN) dezavantajları:
- Piyasalarda MLN sert inişler ve çıkışlar yaşamaktadır.
- Fiyat dalgalanmaları yatırım açısından risk teşkil eder.
- DeFi alanında ve varlık yönetimi konusunda gelecekte bazı yeni sorunlar çıkabilir.
Enzyme (MLN) Coin Hangi Borsalarda Var?
MLN birçok güvenilir kripto para borsasında yer almaktadır. Enzyme (MLN) al – sat işlemleri için tercih edilecek bu platformlardan güvenli işlem gerçekleştirilmesi mümkündür. MLN listelenen başlıca borsalardan bazıları şunlardır:
- Binance
- OKX
- KuCoin
- BingX
- Coinbase Exchange
- Huobi Global
- Kraken
MLN Coin Piyasa Bilgileri
MLN, CoinMarketCap verilerine göre toplam 1 milyon 824 bin arza sahiptir. Ancak maksimum arz hakkında herhangi bir bilgi verilmemektedir. İşlem hacmine bakıldığı ciddi bir yükseliş eğilimi göstermektedir. Piyasa sıralamasında da uzun vadede daha etkili bir konuma ulaşma beklentisi bulunmaktadır. Piyasa bilgilerine bakıldığında güçlü yapısı dikkat çeken Enzyme, DeFi ve varlık yönetimi ile gelecekte daha etkili bir finans kuruluşu olma yolunda istikrarlı bir ilerleme göstermektedir.
Enzyme (MLN) Coin Nasıl ve Nereden Satın Alınır?
Enzyme (MLN), işlem hacmi en büyük birçok güvenilir borsa üzerinden hızlı ve güvenli bir şekilde alınabilmektedir. Enzyme (MLN) satın almak için şu adımlar izlenebilir:
- 1. Adım: MLN listeleyen borsalardan birine erişim sağlanır.
- 2. Adım: Binance, KuCoin, Kraken gibi tercih edilen güvenli borsalara üye olunur.
- 3. Adım: Kimlik doğrulama sonrasında hesaba bakiye aktarılır.
- 4. Adım: Onay sonrasında işlem sayfasına giriş yaparak; USD, USDT, BUSD, BTC gibi işlem çiftleri ile alım emri oluşturulur.
- 5. Adım: Alım sonrasında borsa hesaplarında veya uyumlu güvenli cüzdanlarda MLN saklanabilir.
Özet Olarak
Enzyme Finance genel hatları ile geleceğin finans dünyasının içinde merkeziyetsiz yapısı ve basitleştirilmiş kullanımı ile önemli bir yer edinmeyi hedeflemektedir. DeFi kavramının son yıllarda artan popülerliğinden de faydalanarak büyümesini de sürdürmektedir. Bu yönüyle Enzyme projesine olan ilgi artmış ve beklentiler de aynı doğrultuda pozitif bir yönde gelişmiştir. Enzyme (MLN) bu yönleri ile gelecek vaat eden bir proje olarak değerlendirilmektedir.