NuCypher (NU) Token Nedir, Hangi Borsada Var?

    Merkezi olmayan teknolojilerin son yıllarda elde ettiği başarı birçok farklı alanda kullanılmaya başlamasına sebep oldu. Merkezi olmayan bir şifreleme ve erişim kontrolü hizmeti sağlayan NuCypher projesi ise bunlardan biri. Kısa sürede birçok yatırımcı ve analistin takip listelerinde ilk sıralara yükselen NuCypher (NU), teknik detaylarıyla da merak ediliyor.

    Bu yazımızda NuCypher (NU) hakkında merak edilen tüm detayları sizler için bir araya getirdik. 

    NuCypher (NU) Coin Nedir?

    NuCypher, gizliliği koruma uygulamaları için kriptografik altyapıdır. Blok zinciri ve Proxy yeniden şifrelemeye dayalı merkezi olmayan uygulamalar için gizlilik katmanıdır. Daha açık bir ifadeyle NuCypher projesi, merkezi olmayan şifreleme, erişim kontrolü ve anahtar yönetim sistemi ile halka açık blok zincirleri için şifreleme hizmeti sunan bir teknolojidir. Halka açık blok zincirler ve merkezi olmayan depolama çözümleri üzerinde uçtan uca şifreli veri paylaşımı sunmaktadır. NU ise ERC – 20 tabanlı bir tokendir. 

    NuCypher (NU) Projesi ve Whitepaper

    NuCypher projesi, yayınlanan teknik belgelerinin ardından hedefleri ve teknik altyapısıyla dikkat çekmiştir. Blok zinciri ve Proxy yeniden şifrelemeye dayalı merkezi olmayan uygulamalar için gizlilik katmanı olarak tanımlanmıştır. Gizliliği koruma uygulamaları için kriptografik altyapı sunmaktadır. Zincirleme koşullara göre özel verilere ve sıralama erişimi kontrolünü sağlamak için eşik erişim kontrolü (TAC) özelliği sunmaktadır. Proxy yeniden şifreleme teknolojisini kullanarak, özel verileri ortak mutabakat ağlarındaki çeşitli katılımcı arasında paylaşmasına olanak tanımaktadır. 

    Projeye göre sahip olduğu şifre çözme teknolojisi, açık anahtarlı şifrelemeye dayalı geleneksel blok zincir projelerinden çok daha güvenli ve korumalı hale gelmeyi başarmıştır. NuCypher (NU) ise daha büyük NuCypher ağında kullanılan yerel belirteçlerdir. Ethereum ağında inşa edilen genel blok zinciri şifreleme hizmeti olarak teknik açıdan önemli çözümler geliştirmeyi başarmıştır. 

    Kullanıcıların daha iyi işlemlere, IoT operasyonlarına, oylama mekanizmasına ve benzer çeşitli unsurlara hizmet sunmak için tasarlanan çoğu blok zincir projesinin tam aksine, diğer blok zincirler için tasarlanmıştır. Blok zincirleri için bir gizlilik katmanı olması da son derece önemli bir özelliğini oluşturmaktadır. NuCypher (NU) projesinin resmi belgelerine ve teknik detaylarına: https://www.nucypher.com/ bağlantı adresi üzerinden hızlı erişim sağlayabilirsiniz.  

    NuCypher (NU) Coin Kurucuları Kim, Hangi Ülkeye Ait?

    2017 yılında Curve’un da kurucusu olan Mikhail Egorov ile MacLane Wilkinson tarafından ortaklaşa kurulmuştur. Teknik incelemesi Haziran 2017’de yayınlansa da proje Kasım 2018’e kadar kullanıma sunulmamıştır. Kurucularından biri olan Mikhail Egorov, daha önce NuCypher CTO’su olarak görev yapıyordu. Kurucu ortaklardan bir diğeri olan MacLane Wilkinson ise NuCypher projesinin CEO’su olarak görev üstlenmektedir. 

    Egorov ve MacLane, 2016 yılında ABD’de başlangıç hızlandırıcısı Y Combinator’a katılmıştır. Takip eden bir yıl sonra ise NuCypher projesi için teknik inceleme yayınladılar. NuCypher özel test ağı 2018 yılında başladı. Özel muamele lansmanına Bison Trails, Figment, InStones, Staked.us gibi staking alanında büyük sağlayıcılar katılmıştır. Halka açık test ağı ise 2019 yılında başlamıştır. 

    NuCypher (NU) Kullanım Alanları Neler?

    NuCypher en basit haliyle blok zincirleri için şifreleme hizmeti olarak kullanılmaktadır. Projenin ERC – 20 token belirteci olan NU ise birçok işlevsel özellikte kullanıma uygundur. Daha büyük NuCypher ağında kullanılan bir yerel belirteçtir. Piyasalarda ise yatırım amaçlı kullanımı da mümkün hale gelmiştir. Bu kapsamda NU belirtecinin kullanım alanları kısaca şöyledir:

    • Ağ katılımcılarını anahtar yönetim hizmetlerini yapmaları ve ağdaki yetkilendirme ya da iptal işlemlerine erişim sağlamalarını teşvik etmek için kullanılır. 
    • NuCypher çalışan düğümünü çalıştırmak için staking işlemlerinde kullanılır. 
    • Kötü niyetli staking’e karşı ağı koruma ve şüpheli kullanıcının ödüllerini otomatik olarak kesmek için kullanılabilir. 
    • DAO’ya katılmak için ağda da kullanılabilir. 
    • NU stake eden kullanıcılar, DAO tekliflerinin doğrulanmasına katılabilmektedir. 

    NuCypher (NU) Projesini Benzersiz Yapan Nedir?

    Proxy yeniden şifreleme teknolojisini kullanarak, kullanıcıların özel verileri ortak mutabakat ağlarındaki bir dizi katılımcı arasında paylaşmasına olanak sağlamaktadır. Bu yönüyle blok zinciri ve Proxy yeniden şifrelemeye dayanan merkezi olmayan uygulamalar (Dapp) için bir çeşit gizlilik katmanı olarak benzersiz çözümler sunmaktadır. Bu kapsamda NuCypher (NU) projesini benzersiz yapan ve öne çıkaran başlıca özellikleri şunlardır:

    • Eşik Erişim Kontrolü (TAC) ile zincirleme koşullara göre özel verilere ve sırlara erişim kontrolü sağlar. 
    • Mutabakata dayalı güvenlik ile son derece anlamlı zincir üstü koşullar altında rastgele sayıda alıcının şifrelenmiş verilere erişim izni verilmesi ve iptal edilmesi işlemlerini sağlar. 
    • Kriptografik olarak uygulanan güvenlik ile zincir üstü koşulların alt kümesi altında daha önceden tanımlanmış alıcılara şifrelenmiş verilere erişim izni vermektedir. 
    • Diğer blok zincirleri için yaratılan bir gizlilik katmanıdır. 

    Güncel NuCypher (NU) Coin Fiyatı

    Güncel verilere göre şu anda 1 NU fiyatı %nucypher+try% TL. Döviz cinsinden ise %nucypher+usd% Dolar olarak borsalarda alıcı bulmaktadır. Son olarak, NuCypher Coin fiyatı 24 saatte %nucypher+yuzde%.

    NuCypher (NU) Coin'in Avantaj ve Dezavantajları Nelerdir?

    Gizliliğin korunmasına yönelik uygulamalar için kriptografik altyapı sağlayan NuCypher, teknik açıdan birçok avantaj sunar. Genel hatlarıyla avantajları ağır bassa da diğer birçok projede olduğu gibi dezavantajları da bulunmaktadır. NuCypher (NU) projesinin avantajlarından bazıları ise kısaca şöyledir:

    • Yatırımcıların pasif gelir elde etmeleri için cüzdanlarında varlıklarını kilitleme imkanı vermektedir. 
    • Kullanıcı kimliklerinin özel şifre ve imza olarak anonimleştirilmesi sağlamaktadır. 
    • NU sahipleri DAO güvenlik kontrollerine katılabilmektedir. 

    NuCypher (NU) dezavantajları:

    • Çevrimiçi cüzdanlarda saklanması halinde siber saldırı riskine sahiptir. 
    • Risk faktörü ve belirsizliklerin yüksek olduğu bir piyasada işlem görmektedir. 

    NuCypher (NU) Coin Hangi Borsalarda Var?

    Ethereum ticari yapılan çevrimiçi borsalarda NU Token işlemleri yapılabilmektedir. Bu tür özellikleri sayesinde popüler birçok kripto para borsasında NU Token mevcuttur. Bu kapsamda NU Token listeleyen borsalardan bazıları şunlardır:

    • Coinbase 
    • UniSwap
    • SushiSwap
    • Binance
    • Huobi
    • OKEx
    • Gate.io
    • Hotbit
    • Hoo

    NuCypher (NU) Coin Piyasa Bilgileri

    Ekim 2020’de ana ağ lansmanında toplam 1 milyar NU arzı bulunmaktaydı. Serbest bırakma planına göre SAFT Series 2 ve Team/Equity yatırımcıları için 3.335.938 ve 4 milyar 460 bin NU jetonu serbest bırakılmıştır. NuCypher ağında maksimum ise 3,89 milyar NU arzı bulunmaktadır. Staking ekonomi raporu kapsamında yer alan piyasa bilgilerine göre tokenlar, stke sahiplerine ödül şeklinde aylık olarak yayınlanmaktadır. 

    Mevcut piyasa verilerine göre 1 milyar 380 milyon 688 bin 920 maksimum arz görülmektedir. Ekim 2021’de 3,58 dolar seviyesi ile gördüğü en yüksek seviyenin ardından düşüş eğilimi içinde görülmüştür. NuCypher (NU) piyasa bilgileri ve gelecek fiyat tahminleri hakkında detaylı bilgilere analiz sayfamızdan erişim sağlayabilirsiniz.  

    NuCypher (NU) Coin Nasıl ve Nereden Satın Alınır?

    NuCypher (NU) satın almak için şu adımlar izlenebilir:

    • 1. Adım: NU listeleyen platforma erişim sağlanır. 
    • 2. Adım: Kayıt sonrasında hesaba yeterli bakiye aktarılır. 
    • 3. Adım: USD, BTC, EUR, GBP, WETH gibi çiftler ile takas yapılabilir. 
    • 4. Adım: Güvenilir ve uyumlu cüzdanlara aktarılır. 
    • 5. Adım: Uygun zamana kadar ilgili hesaplarda tutulur.  

    Özet Olarak

    Şifreleme çözümleri ile kripto sektöründe blok zincirleri için önemli çözümler sunan NuCypher (NU), uzun süredir takip edilmektedir. Köklü projelerden olmasına karşın mevcut piyasa risklerinden etkilenmektedir. Yatırım öncesi bu risklere göre değerlendirilmelidir.

    Benzer Başlıklar

    Daha Fazla Yükle