Bitcoin’i yasal olarak tanıyan El Salvador, lider kripto para biriminin benimsenmesi için çalışmalara devam ediyor. Dünya genelinden 44 ülke ile Bitcoin benimsenmesinin tartışılacağına yönelik açıklama, geçtiğimiz Pazar günü Devlet Başkanı Nayib Bukele tarafından açıklandı. Tartışmanın ev sahipliğini El Salvador üstlenecek.
Bitcoin’i yasal olarak kabul eden El Salvador, girişimlerine devam ediyor! Artan BTC rezervleri ve Bitcoin şehri gibi projelerle birlikte geçtiğimiz Pazar günü açıklama yapan El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, bu hafta Bitcoin’i görüşmek için 44 ülkeden katılacak delegelere ev sahipliği yapacakları bilgisini paylaştı.
Delegeler 32 Merkez Bankası ve 12 Finans Otoritesinden Oluşuyor
Başkan Bukele, ev sahipleri yapacakları 44 delegenin içeriğini ise başka bir tweet zincirinde açıkladı. Bukele attığı tweet’te 4 delegenin 32’sinin merkez bankası ve 12’sinin ise finans otoritelerinden oluşacağını söyledi. Ekonomik dijitalleşme ve ülkenin ünlü Bitcoin kabulünün görüşüleceği delegelerin ise ağırlıklı olarak Güney Amerika, Afrika ve Güney Asya’dan geleceği belirtildi.
Gelişmekte Olan Ülkeler BTC’yi Yasallaştırmaya Sıcak!
El Salvador, Meksika, Arjantin ve Orta Afrika derken Bitcoin gelişmekte olan ülkelerin devlet başkanı statüsünde gündemlerini epey meşgul etmeye devam ediyor. Ülkedeki ekonomik zayıflığı neden göstererek Bitcoin’i benimseyen El Salvador’la birlikte bu konuya sıcak bakan gelişmekte ülke sayısı epey fazlalaştı.
Bu hafta 44 ülkeden gelecek temsilci El Salvador ile görüşecek ve BTC ile ilgili nihai yol haritalarını farklı tarihlerde kamuoyu ile paylaşacak. Delegeler arasında özellikle Pakistan, Haiti, Bangladeş, Madakaskar, Maldivler ve Paraguay gibi ülkeler dikkat çekerken bu ülkelerden hatırı sayılır sayıda benimsenme kararı çıkması kripto sektöründe heyecan yaratıyor.
Yüksek Enflasyon Gelişmekte Olan Ülkeleri BTC’ye Yönlendiriyor!
Pandemi nedeniyle artırılan para arzı ile birlikte 69 bin dolar rekoruna koşan Bitcoin, son dönemde yaşadığı geri çekilmeler ile ABD gibi gelişmiş ülkeler nezdinde enflasyona karşı iyi bir performans göstermedi. Daha yüksek enflasyon ile mücadele etmek zorunda kalan gelişmekte olan ülkeler ise Bitcoin’i halen enflasyona karşı iyi bir koruma aracı olarak görüyor.
Özellikle ülkemiz ve Arjantin gibi %50 üzeri enflasyon yaşanan yerlerde BTC hızla benimseniyor. Her ne kadar hızla gerileyen BTC fiyatları piyasada umutsuzluğun artmasına yol açsa da yasal benimsenmelerin Bitcoin’e pozitif etki ettiği biliniyor ve uzmanlar, SP500 ile olan korelasyonun ancak BTC benimsenmesi ile aşılabileceğine inanıyorlar.