Warp Finance (WARP) Token Nedir? Hangi Borsada Var?

    Likidite sağlayıcı (LP) jetonları ile stabil coin’lerin teminat olarak kullanılabildiği DeFi’nin ilk izole borç verme protokolü Warp Finance, mevcut fiyatlaması ile tüm zamanların en yüksek seviyesinin oldukça gerisinde seyrediyor.

    Warp Finance protokolünün irdelendiği rehber içeriğimizde okurlarımız için en çok merak edilen WARP Token nedir, nereden ve nasıl alınır, Warp Finance hangi yönden benzersizdir, avantajları ve dezavantajları nelerdir gibi soruları yanıtladık.

    Warp Finance (WARP) Token Nedir?

    Warp Finance, Likidite Sağlayıcı (LP) belirteçlerinin verimlerine odaklanan bir merkeziyetsiz finans (DeFi) protokolüdür. Kullanılmayan likidite token’lerini ve sabit coin’leri teminat olarak verebilen Warp Finance protokolünün yerel belirteci WARP Token’dir. WARP Token, ekosistemin yönetişim ve teşvik ihtiyaçlarını karşılamak adına geliştirilen bir ERC-20 jetonudur.

    Warp Finance Projesi ve Whitepaper

    Warp Finance, birincil amaç olarak kendisine LP jetonları gibi kullanılmayan getiri sağlayan belirteçler için yeni bir likit kullanım durumu yaratmayı seçmiştir. LP jetonları gibi kullanılmayan belirteçlerin sermaye verimliliğinin kilidini açmak için borçlanma teminatı olarak kullanımına izin verir. Kullanıcıların APY’lerini radikal bir şekilde artırmak için getiri pozisyonlarında sermaye verimliliği elde etmelerini sağlayan Warp Finance, getiri elde etmenin alternatif bir yolunu DeFi dünyasına kazandırmayı başarmıştır.

    Kullanıcılar, Warp protokolüne LP jetonlarını yatırabilmekte ve karşılığında stablecoin kredi alabilmektedirler. Aynı zamanda LP jetonları Uniswap’in ödüllerinden kazanmaya devam ederek stablecoin ödünç alma işlemi sırasında bile kredi alanların pasif gelir elde etmesi sağlanır.

    Warp platformu, başlangıçta kredi arayan kullanıcılara WBTC-ETH, ETH-USDC, ETH-USDT ve ETH-DAI Uniswap çiftlerinden üretilen LP token’lerini yatırma olanağı tanır. Bu çiftler yüzde 150 fazla teminatlandırma ile yatırılabilirken, kullanıcı bu oran ile alacağı paranın değerinin en az 1,5 katını platforma yatırır. Borçlular daha sonra likidite havuzundaki ilgili stablecoin’in mevcudiyetine bağlı olarak dalgalanacak olan belirli bir faiz oranı üzerinden DAI, USDT ve USDC kredisi alır. Borçlular ticaret başına Uniswap’tan yüzde 0,3 kazanç elde etmeye devam ederken, borç verenler başlangıçta yatırdıkları stablecoin ile birlikte kazandıkları faizi geri alabilirler. Tahakkuk eden faizin yüzde 5’ini toplatan ve fonları bir hazine cüzdanında saklayan Warp Finance hakkındaki teknik detayları irdelemek için https://docs.warp.finance/warp-finance/ adresi üzerinden WARP Whitepaper’ına ulaşabilirsiniz.

    WARP Token Kurucuları Kim, Hangi Ülkeye Ait?

    Warp Finance kurucuları ile ilgili bilgi paylaşımı yapılmamaktadır. Anonim kalmayı tercih eden geliştiriciler topluluk odaklı bir yaklaşım benimsemişler ve WARP Token’e yönetişimde rol vererek ademi merkeziyetçi anlayışı desteklemişlerdir. Proje ile ilgili son gelişmeleri takip etmek için aşağıda paylaşılan sosyal medya hesaplarını kullanabilirsiniz:

    • Twitter - @warpfinance
    • Medium – Warp Finance
    • Telegram – Warp.finance
    • Discord – Warp Finance

    Kullanım Alanları Nelerdir?

    WARP Token kullanım alanları şu şekilde paylaşılabilir:

    • Yönetişim: WARP kullanıcıları, platformun yönetişimine katılarak oy kullanabilirler.
    • Teşvik Ödülleri: Ekosistemde dağıtılan teşvik ödülleri WARP Token cinsinden verilir.
    • Yatırım: Uniswap (V2) üzerinden tasarruflarını değerlendirmek isteyen okurlarımız WARP Token satın alabilirler.
    • Para Transferleri: Belirli bir değer temsil edecek tutarda WARP Token, sınır ötesi para transfer işlemlerinde kullanılabilir.

    Warp Finance Projesini Benzersiz Yapan Nedir?

    DeFi ödün verme evrenini genişletmeyi hedefleyen Warp Finance, getiri getiren makbuz jetonları için oluşturulmuş DeFi’nin ilk izole borç verme platformudur. 2021 yılında geçirdiği denetim sonrası 2022 yılında ikinci versiyonu ile kullanıcılarının karşısına çıkan Warp Finance’i özel kılan yönler aşağıdaki gibi paylaşılabilir:

    • Warp, LP belirteçleri gibi kullanılmayan getiri sağlayan jetonlar için yeni bir kullanım durumu sağlar ve bahsi geçen belirteçlere sermaye verimliliği kazandırır.
    • Teminat olarak kullanılan LP jetonları Uniswap aracılığı ile kullanıcısına faiz kazandırır.
    • Warp, Element Finance tarafından sağlanan sabit getirili varlıklar üzerinde kaldıraç uygulayan ilk borç verme protokolüdür.
    • Warp, Kişisel Ödül Eğrisi adı verilen ve kullanıcının 90 gün boyunca hasat yapmadığında maksimum ödüle ulaşabildiği daha uzun vadeli bir stablecoin likidite sağlama teşvik mekanizmasını entegre etti.
    • Warp Protokolünde tahakkuk eden faizin yüzde 5’i toplanır ve platform yedekleri ve geliştirme işlemlerinde kullanılmak için bir hazine cüzdanında saklanırç
    • Borç verenler WARP üzerinden DAI, USDC ve USDT tedarik edebilirler.

    Güncel WARP Token Token Fiyatı

    Güncel verilere göre şu anda 1 WARP fiyatı %warp-finance+try% TL. Döviz cinsinden ise %warp-finance+usd% Dolar olarak borsalarda alıcı bulmaktadır. Son olarak, Warp Finance Token fiyatı 24 saatte %warp-finance+yuzde%.

    WARP Token’in Avantaj ve Dezavantajları Nelerdir?

    LP jetonlarının teminat olarak kullanılarak sermaye kilidini açıldığı Warp Finance’ta aşağıda paylaşılan avantajlardan ve dezavantajlardan bahsetmek mümkündür:

    Avantajları

    • LP jetonları teminat olarak gösterilerek stabil coin kredileri alınabilir.
    • Gösterilen teminatlardan kazanç elde edilebilir.
    • Borç verme yolu ile faiz kazancı elde edilebilir.
    • Maksimum WARP arzı düşüktür.
    • Güvenlik denetimlerinden geçen Warp Finance’ta bir güvenlik açığına rastlanmamıştır.

    Dezavantajları

    • Kredi platformları arasındaki yüksek rekabetten negatif etkilenir.
    • WARP Token maksimum arzı oldukça düşüktür ve olası bir yüksek talepte volatilitesi artabilir.
    • WARP fiyatı aşırı volatildir.
    • Sadece Uniswap’ta listelenir.
    • Saldırı ve çalınma riskine karşı donanım cüzdanda saklanabilir.

    WARP Token Hangi Borsalarda Var?

    WARP Token şu anda sadece Uniswap’ta listelenmektedir. Uniswap (V2) üzerinden WARP/WETH paritesi aracılığı ile portföyünüze bu token’i ekleyebilirsiniz.

    Warp Finance (WARP) Token Piyasa Bilgileri

    WARP Token maksimum arzı 150.000 adettir. WARP Token, 15 Şubat 2021 tarihinde $2.496,74 fiyatla tüm zamanların en yüksek seviyesine (ATH) ulaştı. WARP Token’de 29 Ekim 2022 tarihinde ise $7,16 fiyatla tüm zamanların en düşük değeri (ATL) görüldü. WARP Token piyasa analizi ve uzman değerlendirmelerini incelemek için hazırladığımız blog içeriğe göz atabilirsiniz.

    WARP Token Nasıl ve Nereden Satın Alınır?

    • 1. Adım: WARP Token listeleme yapan Uniswap’in web sitesine giriş yapın ve ücretsiz üyelik oluşturun.
    • 2. Adım: Hesabınızı aktifleştirin.
    • 3. Adım: Borsa cüzdanınıza desteklenen ödeme yöntemini kullanarak para gönderin.
    • 4. Adım: Kripto para alım ve satım menüsünü kullanarak WARP Token alış emri verin ve emrin gerçekleşmesini bekleyin.
    • 5. Adım: Gerçekleşen emir ardından WARP Token’i dilerseniz Ethereum destekli cüzdan seçeneklerine taşıyabilirsiniz.

    Özet Olarak

    Warp Finance (WARP) Token, maksimum arzı 15 bin adetle sınırlandırılmış bir DeFi parasıdır. ERC-20 standartlarında geliştirilen WARP Token, Warp Finance projesinin yönetişim ve ödüllendirme işlemlerinde kullanılır. Warp Finance LP jetonlarının teminat olarak gösterilmesini sağlarken, aynı zamana teminatlar aracılığı ile Uniswap işlem ücretlerinden kullanıcısına pay hakkı kazandırır. WARP Token satın almak isteyen okurlarımız Uniswap (V2) üzerinden hesap açarak işlem yapabilirler.

    Benzer Başlıklar

    Daha Fazla Yükle