Ünlü kripto para analisti Peter Brandt, sosyal medya hesabından yeni paylaşımlar yaptı. Bitcoin günlük grafiğinin olumsuz sinyaller verdiğine dikkat çeken analist, olası gerilemelerde tüm sorumluluğu BTC boğalarına attı…
Kripto para piyasasında belirsizlikler sürerken yatırımcılar deneyimli analistlerin paylaşımlarını yakından takip ediyor. Ünlü kripto para analisti ve trader’ı Peter Brandt de grafikleri yorumlayan isimler arasında yer aldı. Bitcoin günlük grafiğinin kesinlikle olumsuz göründüğünü söyleyen analist önemli uyarılarda bulundu.
Lider kripto para biriminde boğaların tutması gereken kilit seviyeyi 29 bin dolar olarak açılayan deneyimli analistin paylaşımı büyük ilgi gördü: “Boğalar, Bitcoin’i 29 bin dolar seviyesinde tutamadıkları takdirde, ispat yükümlülüğü boğaların üzerinde olacak.”
Bitcoin Toparlanmasında Büyük Engel
Kripto para topluluğunun yakından takip ettiği deneyimli analist Peter Brandt, BTC görünümünü değerlendirdi. Son 5 haftadır şekillenen düşüş dikdörtgen modeline dikkat çeken ünlü analist, BTC’nin toparlanması için büyük bir engelin ortaya çıktığını söyledi. Bu model, Bitcoin fiyatındaki toparlanmayı engelliyor.
Bitcoin, son zamanlarda ortaya koyduğu performans ile 2018 yılından beri en kötü çeyreğini geride bırakmış oldu. BTC fiyatındaki belirsizlikler, kripto para piyasasının genelinde hissedildiği için yatırımcılar hareketin ne yönlü olacağını merakla takip ediyor.
Bitcoin Fiyatındaki Sert Düşüşler
2021 yılının ikinci çeyreği, Bitcoin piyasası için önemli değişimlerin yaşandığı bir dönem oldu. Bitcoin yılın ikinci çeyreğine büyük bir patlama yaşarak başladı ve tüm zamanların en yüksek fiyat rekorunu kırdı. 14 Nisan tarihinde ATH yaparak 64 bin 895 dolara kadar yükselen BTC bu seviyede tutunamadı.
Bitcoin boğalarının gücü kaybetmesinden sonra lider kripto para birimi sert düzeltmeler yaşadı. Çin’in Bitcoin madencilerine yönelik baskısının etkisiyle BTC’de büyük bir çöküş yaşandı. Tesla şirketinin Bitcoin ödemelerini askıya alma kararı da bunun destekleyicisi oldu. BTC bu performansı ile 2018 yılının 4. çeyreğinden bu yana en kötü grafiği çizdi.