Kripto dünyasının dikkat çeken varlıklarından biri olmayı başaran BitShares (BTS), proje vizyonu ve gelecek hedefleri ile ön plana çıkmayı başarmıştır. Merkeziyetsiz finansın yaygınlaşmasına bağlı olarak artan popülerliği ve sunduğu çözüm önerileri ise dikkat çekicidir. Her sektördeki merkezi soruna merkezi olmayan yazılım çözümleri sunmasıyla sürdürülebilir projelerden biri olarak değerlendirilmektedir. BitShares (BTS) projesinin merak edilen tüm detaylarını bu yazımızda sizler için derledik.
BitShares (BTS) Coin Nedir?
BitShares, her sektördeki her türlü merkezi soruna merkezi olmayan yazılım çözümleri sağlamaktadır. Daha verimli bir küresel ödeme ağı için tasarlanmış bir merkezi olmayan platform olarak da tanımlanır. Herhangi bir aracıya ihtiyaç duyulmadan kripto para birimlerinin güvenli şekilde ticareti için yaygın olarak kullanılmaktadır. BTS ise BitShares platformunun yerel kripto para birimidir.
BitShares (BTS) Projesi ve Whitepaper
BitShares, merkeziyetsiz finans veya bilinen adıyla DeFi hizmetleri sunan bir blok zinciri olarak ortaya çıkmıştır. Merkeziyetsiz borsa (DEX) olarak kurulan BitShares, daha sonra kendi halka açık blok zincirini inşa ederek birçok soruna çözümler sunmayı başarmıştır. BTS, kendi kendini yönetme potansiyeline sahip ve herhangi bir merkezi olmayan DPoS blok zinciri teknolojisini kullanmaktadır.
Projenin ortaya çıkışına bakıldığında ilk olarak 2014 Temmuz ayında ProtoShares (PTS) adı altında piyasada yer aldığı görülmektedir. Bu tarihten sadece kısa bir süre sonra BitShares olarak yeniden markalanma yoluna gitmiştir. Saniyede 100.000’e kadar TPS işleme kapasitesine sahip olduğu ifade edilen Graphene olarak da bilinen açık kaynaklı bir blok zinciri uygulaması üzerinde çalışmaktadır. Bu sayede MasterCard ve VISA birleşiminden daha hızlı hale gelmeyi hedeflemektedir. 2021 Ocak ayı itibariyle yeniden lansman sürecine giren BitShares (BTS), gelecek döneme ilişkin hedefleri ile birçok büyük değişiklikten geçmeye kararlı bir yol izlemektedir.
Kullanıcıların DEX aracılığıyla kripto para alım ve satım işlemlerini kolayca gerçekleştirmelerinin yanı sıra çok daha hızlı işlem gerçekleştirme hedefiyle öne çıkmaktadır. Bu alanda ciddi rekorları da bulunmaktadır. Kuruluşundaki temel hedeflerden biri DeFi’ye kullanıcıların oldukça hızlı bir şekilde erişim sağlamalarıdır. Platform düşük işlem ücretleriyle de öne çıkmaktadır. Akıllı telefonlara indirilebilen versiyonlarının da bulunması ve yapay zeka teknolojisinden güç aldığı da teknik incelemelerinde dikkat çeken önemli özellikleri arasında bulunmaktadır. BitShares (BTS) projesi hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak ve teknik detaylarını görüntülemek için: https://bitshares.org/ resmi bağlantı adresini ziyaret edebilirsiniz.
BitShares (BTS) Coin Kurucuları Kim, Hangi Ülkeye Ait?
BitShares, 2014 yılında piyasaya sürülen ProtoShares’in devamı ve yeniden markalanması olarak kurulmuştur. Dan Larimer ve Cardano’nun kurucusu Charles Hoskinson tarafından oluşturulmuştur. Merkeziyetsiz borsa olarak ortaya çıkan proje ilerleyen dönemde kendi halka açık blok zincirini inşa etmiştir.
Projenin kurucuları arasında yer alan Daniel Larimer, alanında uzman ve sayısız başarılara imza atmış bir yazılım mühendisidir. Block.one, Steemit ve EOS gibi birçok önemli blok zincir girişimi içinde de yer almıştır.
Projenin bir diğer önemli kurucu isimlerinden Charles Hoskinson ise Ethereum’un orijinal sekiz kurucu ortağından biri olarak öne çıkmaktadır. Ayrıca Cardano’nun arkasındaki araştırma ve geliştirme şirketi olan Input Output HK’nin CEO’luk görevinde de bulunmaktadır.
BitShares (BTS) Kullanım Alanları Neler?
BitShares, farklı parametrelere sahip hemen hemen her şeyi temsil eden BitAssets olarak tanımlanan akıllı paraların oluşturulması dahil çeşitli amaçlarla kullanılan yerel yardımcı simgesi olan BTS tarafından desteklenir. BitShares tarafından BTS sahipleri için platformun geleceğine karar vermeleri ve hangi özelliklerin ekleneceği gibi konularda söz sahibi olmaları için imkan da tanımaktadır. Kullanım alanları ise kısaca şöyle sıralanabilir:
- Ödül puanları,
- Teminatlandırılmış itibari paraya bağlı jetonlar,
- Borç senetleri.
BitShares (BTS) Projesini Benzersiz Yapan Nedir?
BitShares, kripto para piyasalarında özellikle hızlı işlem ve düşük ücret özellikleri ile ön plana çıkmış ve söz konusu özellikleri ile benzersiz bir yapı kazanmış projelerden biridir. Projenin ayırt edici en önemli özelliği ise kullanıcıların herhangi bir aracı olmadan normal kripto para birimlerinin dışında geleneksel finans araçlarına da ulaşmalarının sağlanmasıdır. Buna ek olarak BitShares (BTS) projesini öne çıkaran benzersiz başlıca özellikleri kısaca şöyledir:
- BitAssets ile aracısız kripto para işlemlerinin dışında geleneksel finans araçlarının da ticaretini yapmalarını sağlayan entegre merkezi olmayan bir DEX olarak çalışmaktadır.
- Dünyanın ilk DeFi özellikli blok zinciri olarak değerlendirilmektedir.
- Kendi kendini yöneten, kendini finanse eden bir sistem üretmek için dağıtılmış özerk şirketleri (DAC) kullanmaktadır.
- Adresleri tamamen ortadan kaldıran blok zinciri platformlarından biridir.
- DPoS teknolojisini kullanan ilk blok zinciri olarak işlemler için 3 saniyelik bir işlem süresine sahiptir. Bu özelliği ise şu anda çalışan en hızlı blok zincirinden biri olmasını sağlamıştır.
Güncel BitShares (BTS) Coin Fiyatı
Güncel verilere göre şu anda 1 BTS fiyatı %bitshares+try% TL. Döviz cinsinden ise %bitshares+usd% Dolar olarak borsalarda alıcı bulmaktadır. Son olarak, BitShares Coin fiyatı 24 saatte %bitshares+yuzde%.
BitShares (BTS) Coin'in Avantaj ve Dezavantajları Nelerdir?
BitShares (BTS) projesinin sahip olduğu genel teknik özellikleri birçok yönden projenin avantajlı hale gelmesini sağlamıştır. Ancak bu avantajların dışında bazı risklerinden ve dezavantajlarından da bahsedilmesi mümkündür. Bu kapsamda BitShares (BTS) projesinin avantajlarından bazıları kısaca şunlardır:
- Düşük işlem süresiyle en hızlı blok zincirlerden biridir.
- Ağı güvence altına almak için DPoS kullanılır.
- Kripto para ticaretini ve merkeziyetsiz işlemleri yaygınlaştırmada katkı sağlar.
BitShares (BTS) dezavantajları:
- Kısa sürelerde kapsamlı birçok büyük değişim yaşamıştır.
- Çeşitli güvenlik riskleri ortaya çıkabilir.
- Mevcut piyasa görünümünde birçok risk barındırmaktadır.
BitShares (BTS) Coin Hangi Borsalarda Var?
İşlem hacmi ve piyasa değeri küresel düzeyde en büyük kripto para borsalarında BTS mevcuttur. Bu sayede kullanıcıların kolayca işlem yapması sağlanır. BitShares (BTS) listeleyen borsalardan bazıları kısaca şunlardır:
- XT
- MEXC
- CoinTiger
- Binance
- Gate
- Huobi Global
- Bittrex
BitShares (BTS) Coin Piyasa Bilgileri
Maksimum arzı 3 milyar 600 milyonun üzerinde olan BTS, 2014 yılında toplamda 5.904 BTC ve 415 bin Proton Hissesi (PTN) tutarında topluluk yatırımı ile finanse edilmiştir. Mevcut dönemde söz konusu değer ise 3.6 milyon dolar değerine kadar ulaşmaktadır. Ocak 2018 yılında 0,916 dolar seviyesi ile tüm zamanların en yüksek değerini görmüştür.
BitShares (BTS) Coin Nasıl ve Nereden Satın Alınır?
BitShares (BTS) satın almak isteyenler kısaca şu adımları takip ederek işlem yapabilir
- 1. Adım: BTS listeleyen platformlara giriş yapılır.
- 2. Adım: Ücretsiz kayıt adımları izlenir.
- 3. Adım: Hesap onayı sonrasında ödeme işlemleri tamamlanır.
- 4. Adım: USDT, BTC gibi çiftler ile alım yapılır.
- 5. Adım: Güvenli ve uyumlu cüzdanlarda saklanır.
Özet Olarak
BitShares, kripto piyasalarda en köklü projelerden biridir. Hala devam eden büyük ölçekli geliştirmeleri sayesinde uzun vadede de güçlü bir şekilde yoluna devam etmesi beklenmektedir. Merkeziyetsiz teknolojiler konusunda birçok çözüm sağlamayı hedeflemektedir. Her ne kadar gelecek vaat etse de piyasa risklerinden de olumsuz yönde etkilenmektedir.