Kripto Para

Binance Türkiye’de neler oluyor? Haciz iddiaları ve detaylar

    Binance Türkiye hesabına aktardığı 240 bin dolarının 4 dakikada kaybolduğunu öne sürerek mahkemeye başvuran Beşir Baran’ın şikayeti sonrası, şirkete yönelik olarak mahkeme ihtiyati haciz kararı aldı. Avukatlar, Binance Türkiye’nin kayıtlı adresinde kimsenin olmadığını ve banka hesaplarının boş olduğunu bildirdi. Binance yetkilileri ise bunun doğru olmadığını ifade etti.

    Hürriyet’in haberine göre Beşir Baran isimli bir kişi, Binance Türkiye hesabına aktardığı 240 bin doların, 4 dakika içinde buharlaştığını iddia etti. Ardından Baran, Binance Türkiye hakkında savcılığa yaptığı suç duyurusunun ardından yeni bir dava daha açtı. Açılan dava sonrasında avukatlar, Binance Türkiye’nin ofisine gitti ancak avukatlar, adreste kimsenin olmadığını aktardı. Ancak Binance tarafından yapılan açıklamada bunun doğru olmadığı belirtildi.

    Beriş Baran “Şirket Hesabımdaki Paranın Güvenliğini Sağlayamadı” Dedi

    Beşir Baran’ın Binance hesabında işlem yapabilmesi için hesaba giriş aşamasında 2 farklı telefona kod gelmesi gerekiyor. Ancak Beşir Baran’ın iddialarına göre bu kod kendisine gönderilmedi ve Baran bu nedenle şirket hakkında soruşturma açılmasını talep etti. Talep sonrası Beşir Baran’ın avukatları, Mersin Tüketici Mahkemesi’ne başvurdu. Baran, şikayet dilekçesinde “Şirket, hesabımdaki paranın güvenliğini sağlayamadı. Zarara uğratıldım” ifadelerini kullandı. Bunu üzerine avukatlar, haciz talebinde bulundu.

    40 Bankaya Haciz Müzekkeresi Koşuldu

    Mahkeme, haciz talebini değerlendirdi ve %15 teminat yatırılması şartını koştu. Mahkemenin kararıyla birlikte Beşir Baran da belirlenen tutar olan 36 bin doları, %15’lik teminat olarak hesaba yatırdı. Ardından Mersin 4. İcra Müdürlüğü, Binance Türkiye'ye’yönelik haciz işlemlerinin başlatılması için İstanbul’a bir yazı yazdı. Müdürlük ayrıca bu yazıda, Binance Türkiye’nin bağlı olduğu BN Teknoloji AŞ için de 40 bankaya haciz müzekkeresi koştu. Şirketin, banka hesaplarındaki paralara da el konulmasına karar verildi.

    Şirket Yetkilisi ve Muhatap Bulunamadığı İddia Edildi

    Şirkete ayrıca gayrimenkul ve araç sorgusu da yapıldı ancak şirket adına herhangi bir taşıt ya da taşınmaz kaydı bulunamadı. Sorgulamalarda 14 banka, şirketin kendilerinde parasının olmadığını belirtti. Bununla birlikte, şirketin kayıtlı adresindeki eşyalara yönelik haciz işlemleri başlatıldı. İstanbul İcra Müdürlüğü ekipleri, Binance Türkiye’nin Şişli’deki adresine gitti ve tutanak tutuldu. Av. Abdullah Acar, haciz işlemleri ile ilgili açıklamasında, adreste bir şirket yetkilisi ve bir muhatap bulamadıklarını belirtti.

    Binance Türkiye İletişim Ekibi’nin Açıklaması

    Bu iddiaların ardından Binance Türkiye ekibi tarafından bir açıklama yapıldı. Binance Türkiye İletişim Ekibi, yaptığı açıklamasında “şirketi temsil eden kimsenin bulunmadığı” iddialarının gerçek dışı olduğunu ifade etti. Açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi:

    “Şirketin banka hesaplarının boş olduğu iddiası tamamen gerçek dışıdır. Zira, ülkemizde çalıştığımız bütün bankalardaki hesaplarımız aktif durumda olup iddiaya konu tutarı fazlasıyla karşılayacak bakiye mevcuttur.”

    Binance TR’nin Çıkan Haberler Üzerine Yaptığı Açıklama

    Haberin medyaya yansımasının ardından, Binance Türkiye tarafından haber merkezine de bir açıklama gönderildi. Söz konusu açıklamada şu ifadeler yer aldı:

    “Binance TR hakkında, bugün bazı yayın organlarında ‘Dünyanın en büyük kripto para borsasına haciz geldi’ başlığıyla yer alan iddialara ilişkin sizleri ve kamuoyunu bilgilendirme gereği duyulmuştur. Öncelikle, çıkan haberlerde yer alan bilgi ve açıklamaların tamamının gerçek dışı olduğunu bildirmek isteriz.

    Habere konu olayla ilgili Şirketimizce yapılan araştırmada; adı geçen müşterinin ‘buharlaştığını iddia ettiği tutarın’ kendi rızasıyla transfer edilmiş olduğunu, bu kişinin şirketimizde bu işlem nedeniyle herhangi hak ve alacağının bulunmadığını; transfer işleminin tamamen kendi bilgisi ve rızasıyla yapıldığı, işlem yapılırken, işlemin gerçekleşmesi için gerekli olan ve sadece müşterinin bildiği bilgilerin kullanıldığı, yine bu işlemlerin müşterinin hakimiyet alanında bulunan araçlar ile yapıldığı ve bütün güvenlik prosedürlerine uygun olarak gerçekleştirildiği anlaşılmış ve bu konuda müşteriye ve ilgili makamlara gerekli bilgiler iletilmiştir…

    Mahkemenin Şirketimizden bilgi talep etmesiyle birlikte bu haksız tedbir kararının kaldırılacağına inanmaktayız. Ayrıca, bu karar geçici bir tedbir niteliğinde olup henüz mahkeme bizden konuya ilişkin bilgi ve belge de istememiştir. İlerleyen günlerde karara karşı gerekli itiraz süreçlerinin işletileceğini ve yasal haklarımızın kullanılacağını ifade etmek isteriz.”

    Benzer Başlıklar

    Daha Fazla Yükle