Uniswap (UNI) Coin Nedir, Nasıl Alınır Hangi Borsada Var?

    Merkeziyetsiz Finans (DeFi) için günümüzde en önemli platformlardan biri olmayı başaran Uniswap, piyasa değeri ve gelecek vizyonu ile kendi simgesiyle de ilgi uyandırmaktadır. Kripto para yatırımcıları ve analistlerin hem proje hedefleri hem de piyasa hareketleri ile yakından takip ettikleri Uniswap, UNI ile de yatırımcıların beklentilerini karşılamayı başarmaktadır. Uniswap (UNI) projesinin gelecek vizyonu ve piyasa bilgilerine ulaşarak doğru bir yatırım stratejisi belirlemek isteyenler için tüm merak edilenleri bir araya getirdik. Uniswap (UNI) projesinin öne çıkan detayları hakkında fikir sahibi olmak için sayfamızı inceleyebilirsiniz. 

    Uniswap (UNI) Coin Nedir?

    Uniswap (UNI), DeFi tokenlerinin otomatikleştirilmiş ticaretini kolaylaştıran önemli bir merkeziyetsiz ticaret protokolüdür. UNI ise Uniswap’ın yönetişim tokeni olarak tanımlanmaktadır. UNI temelde bir ERC – 20 tokenidir. Çalışmak için Ethereum ağına ihtiyaç duyan bir kripto varlıktır. Uniswap için yönetişim tokeni olarak işlevsel birçok özelliği ile dikkat çeken bir sanal para birimidir. 

    Uniswap (UNI) Projesi ve Whitepaper

    Uniswap (UNI) projesinin ortaya çıkmasında en önemli unsur Merkeziyetsiz Finans (DeFi) varlıklarının ticaretinin kolaylaştırılması hedefidir. Otomatikleştirilmiş piyasa yapıcısı (AMM) örneği olarak ortaya çıkan proje, yol haritası ve whitapaper’ında belirtildiği gibi geleneksel borsalarından farklı olarak token ticaretinde verimliliğin artırılması, işlemlerin otomatikleştirilmesi ve token sahibi herkese açık bir platform olma hedeflerine sahiptir. Kasım 2018’de piyasada yerini alan Uniswap, asıl gücünü son dönemde DeFi’ye olan ilginin artmasıyla elde etmiştir. 

    Uniswap aynı zamanda otomatikleştirilmiş çözümler sunarak likidite sorunlarını çözmek ve daha çok verimlilik oluşturmak için erken dönem merkeziyetsiz birçok borsadan farklı olmayı başarmıştır. Kendi yönetişim tokeni olan UNI ile piyasalarda da yerini alan proje, gelecek dönem vizyonuyla gücünü artırmaya devam etmektedir. Uniswap (UNI) projesinin öne çıkan detayları ve whitepaper sayfasında yer alan diğer detayları görüntülemek için: https://uniswap.org/ bağlantı adresini kullanabilirsiniz. 

    Uniswap (UNI) Coin Kurucuları Kim, Hangi Ülkeye Ait?

    Ethereum’un da geliştiricisi olan Hayden Adams tarafından hayata geçirilen Uniswap, Kasım 2018’de piyasaya sunulmuştur. Uniswap için son şeklini verirken çeşitli projelerde de çalışmalarını sürdüren Adams, Ethereum ağının geliştiricisi olan Vitalik Buterin tarafından direkt proje hakkında bilgilendirilmiştir. Unipeg olarak bilinen protokolün isim basının ise Buterin olduğu bilinmektedir. Uniswap Protokolü temelde UNI token sahipleri tarafından sahip olunan ve yönetilen bir kamu malı olarak değerlendirilmektedir. Bu nedenle topluluk odaklı geliştiği söylenebilir. 

    Uniswap (UNI) Kullanım Alanları Neler?

    Uniswap Protokol belirteci olan UNI, topluluk sahipliğini ve protokolün aktif yönetimini sağlamak için ortaya çıkan ve kullanılan bir tokendir. UNI sahiplerinin aynı zamanda protokol zincir üstü bir yönetişim süreci aracılığıyla yaptıkları aktarılmıştır. Eylül 2020’de kendi yönetişim tokeni olarak sunduğu UNI, protokolün eski kullanıcıları tarafından ödül olarak verilerek bir adım öteye daha taşınmıştır. Protokol üzerinde birçok işlemin kolay ve verimli şekilde gerçekleştirilmesi ve yönetişimin kolaylaştırılması hedefiyle UNI kullanılabilmektedir. Piyasalarda ise yatırım amaçlı tercih edilebilir. 

    Uniswap (UNI) Projesini Benzersiz Yapan Nedir?

    Uniswap özellikle DeFi alanına likidite sağlanması ve alım satım işlemleri için ticaretin sağladığı değer ile öne çıkmaktadır. UNI ise bu kapsamda Uniswap’ın otonom niteliklerini pürüzsüz şekilde korumaya, ağın sahibinin topluluğun kendisi olduğu ve sürdürülebilir altyapı ile kendini yüceltme ilkesine göre geliştirilmiştir. Bu tür temel özellikler projenin rakiplerinden ayrılmasını ve büyümesini devam ettirmesinde benzersiz nitelikler sunmaktadır. 

    DeFi alanında getirdiği yenilikler ve sunduğu verimlilik sayesinde öne çıkmayı başaran Uniswap, gelecek vaat eden yönleriyle de dikkat çekmektedir. Genel hatları ile Uniswap (UNI) projesinin benzersiz olmasını sağlayan başlıca nitelikler şöyle özetlenebilir:

    • Aktif şekilde AMM çözümleri sunan bir protokoldür. 
    • Otonom borsa için geliştirilen ‘’X  * Y = K’’ formülü ile çalışmaktadır. 
    • Sadece merkeziyetsiz bir borsa değil, aynı zamanda EtherDelta gibi platformların likidite sorunlarını da çözen bir protokoldür. 
    • Piyasa yapım sürecini otomatikleştirerek, riski sınırlandırır ve tüm taraflar için masrafları azaltarak etkinliği de teşvik etmesi öne çıkan bir özelliğidir. 
    • Her token çifti için likidite havuzları oluşturulabilmektedir. 

    Güncel UNI Coin Fiyatı

    Güncel durumda 1 UNI fiyatı %uniswap+try% TL. Döviz cinsinden ise %uniswap+usd% Dolar olarak borsalarda alıcı bulmaktadır. Son olarak, UniSwap Coin 24 saatte %uniswap+yuzde%.

    UNI fiyatı piyasa çıktığı ilk günden itibaren inişli çıkışlı bir serüven yaşamıştır. Mayıs 2021’de 44,97 USD seviyesine ulaşarak UNI fiyatı tüm zamanların en yüksek seviyesine gelmiştir. Bu hareket sonrasında yaşanan geri çekilme ise yatırımcılar için risk teşkil etmektedir. Yaşadığı sert fiyat düşüşü ile sadece 1 yıldan daha kısa bir sürede fiyatı 2022 yılının ilk ayları itibariyle 10 USD’nin altına kadar gerilemiştir. Yatırımcılar için alım fırsatı oluştursa da riskli yapı nedeniyle işlem yapmadan önce mevcut formasyonda direnç ve destek noktalarına göre işlem yapılması zorunluluğu bulunmaktadır. 

    Uniswap (UNI) Coin'in Avantaj ve Dezavantajları Nelerdir?

    Uniswap (UNI) hem protokol çözümleri hem de piyasa hareketi ile gelecek vaat eden projeler arasında yer almıştır. Bu yönüyle projenin avantajları ve dezavantajlarının doğru bir şekilde değerlendirilmesi gerekmektedir. Sadece avantajlı yanlarına bakılarak hiçbir projeye yatırım yapılmaması gerekmektedir. Proje hakkında daha çok fikir sahibi olmak ve doğru yatırım stratejisinin belirlenmesini sağlamak isteyenler için projenin avantajları ve dezavantajları kısaca şöyledir:

    • Büyüyen bir DeFi uygulamaları ağına sahiptir. 
    • Topluluk tarafından güçlü ve güvenli bir yönetim sağlanır. 
    • DeFi tokenlerinin ticaretini kolaylaştırmaktadır. 

    Uniswap (UNI) dezavantajları:

    • Diğer akıllı sözleşmeler DeFi yatırımcılarının para kaybetmelerine neden olacak güvenlik sorunlarına sahip olabilir. 
    • UNI piyasa hareketiyle sert fiyat dalgalanmaları yaşadığı için riskli görülmektedir. 

    UNI Coin Hangi Borsalarda Var?

    Uniswap’ın yönetişim tokeni olmasına rağmen birçok güvenilir borsada UNI yer edinmeyi başarmıştır. Popüler kripto para borsaları üzerinde yer alan Uniswap (UNI), kripto para birimleri, sabit değerli kripto paralar ve fiyat para birimleri ile değiş tokuş ve satın alma imkanı sağlanmaktadır. Uniswap (UNI) listelenen borsalar kısaca şunlardır:

    • Binance
    • OKEx
    • Coinbase Pro 
    • Gate.io
    • FTX

    UNI Coin Piyasa Bilgileri

    Uniswap (UNI) 1 milyar toplam arza sahiptir. 4 yıl süresince bu tokenler elde edilebilecektir. Sonraki süreçte Uniswap, ağ katılımını sürdürmek için %2’lik bir daimi enflasyon oranı getirmeyi hedeflemektedir. Dağılımında ise topluluk üyelerine %60, takım üyelerine %21,5, yatırımcılara %17,8 gibi oranlar belirlenmiştir. 

    Uniswap (UNI) Coin Nasıl ve Nereden Satın Alınır?

    Uniswap (UNI) Coin birçok platform üzerinden çiftler ile satın alınabilir. Uniswap (UNI) satın almak için şu adımları takip edebilirsiniz. 

    • 1. Adım: UNI listeleyen borsalardan birine erişim sağlayın.
    • 2. Adım: Hesap oluşturun.
    • 3. Adım: Hesap onayı ve para transferi işlemlerini gerçekleştirin.
    • 4. Adım: USDT, USD, BUSD gibi çiftler işe işlem talimatı verin. 
    • 5. Adım: Alım emri sonrasında güvenli hesaplarda saklayın. 

    Özet Olarak

    Uniswap (UNI) genel hatlarıyla DeFi kavramının popülerlik kazanmasıyla öne çıkmayı başarmış önemli bir platform olarak değerlendirilmektedir. Geleceğin finans sistemi olarak görülen DeFi için önemli çözümler sunması platformu son yıllarda güçlendiren bir unsur olmuştur. Ethereum’dan aldığı güç ise projeyi güvenli kılmaktadır. Uzmanlar UNI Coin geleceği ile ilgili yatırımın henüz riskli olduğu için fiyat dalgalanmalarına karşı temkinli olunması gerektiği aktarılmaktadır.

    Benzer Başlıklar

    Daha Fazla Yükle