Dijital varlık ekosistemini daha geniş bir kitleye kolayca ulaştırmak isteyen ve bu yönde birtakım standartlar belirleyen Standart Tokenization Protocol, ülkemizde de önemli bir yatırımcı kitlesince yakından takip ediliyor. Projeye ve yerel varlık STTP Token’e olan araştırmalar sonucunda hazırlanan rehber içeriğimiz merak edilen STTP nedir, ne vaat eder, nereden alınır, artıları ve eksileri nelerdir gibi sorulara yanıt veriyor.
Standart Tokenization Protocol (STPT) Token Nedir?
Standart Tokenization Protocol (STP), küresel topluluklar arasında dijital varlıkların keşfedilmesini ve kullanılmasını kolaylaştırmak adına geliştirilmiş merkeziyetsiz bir ağdır. Token şeklinde getirilen tüm varlıklar için gerekli düzenlemeleri tanımlayan bir standart olarak ortaya çıkan STP’nin yerel varlığı STTP Token’dir. STTP Token, protokol içi hizmetlerin kullanılması adına geliştirilmiş bir ERC-20 belirtecidir.
Standart Tokenization Protocol Projesi ve Whitepaper
Standart Tokenization Protocol, küresel topluluklarda dijital varlıkların keşfedilmesini ve kullanılmasını basitleştirmeyi amaçlıyor. Protokol varlıkların yetki alanları arasında tamamen uyumlu olmsaını sağlarken herhangi bir blok zinciri platformunda aktarılabilir hale gelecek şekilde tokenize edilmesine imkan veriyor.
STP; doğrulayıcıları, standartları ve merkeziyetsiz bir ağı birleştirerek çalışmaktadır. Standart tokenizasyon ekosisteminin önemli bir bileşeni olarak doğrulayıcıları konumlandıran STP, geliştiriciler tarafından belirlenen yargı yetkisi kısıtlamalarını ve diğer sınırlamaları içerir. Protokol, getirdiği standart ile tokenize edilmiş varlıkların sahipliğini doğrularken ihraççıya gerçek zamanlı olarak bilgiler sağlar. Sağlanan bu bilgiler ile beklenmedik gelişmelere karşı duyarlı bir şekilde tepki verilmesinin önünü açar ve ilgili tüm düzenleme seviyelerinin tamamen uyumlu olunduğundan emin olur.
Protokol son güncellemeler ile özerk dünyalar için bir kimlik katmanı oluşturmak ve ölçeklendirmekle de ilgileniyor. Otonom dünyalar evreninin sürekli büyüdüğünü söyleyen STP, evrende dolaşan her kullanıcı için çok katmanlı bir kimlik hayal ediyor. Bireyselliğin kilidinin zincir üstü kimliğin yükseltilmiş biçimleri ile açılacağını düşünen STP; Otonom Dünyalar, Yapay Zeka ve Hesap Soyutlama gibi teknolojilerden yararlanıyor. Otonom dünyalar için merkezsiz uygulamalar (DAO’lar) geliştiren ve piyasaya yeni nesil tokenizasyon özelliklerini sağlamayı taahhüt eden protokolün teknolojik yeniliklerini takip etmek için rehber içeriğimizle birlikte https://www.stp.network/Verse%20Network%20WP.pdf adresi üzerinden erişim sağlanan STPT Whitepaper’ina göz atabilirsiniz.
STPT Token Kurucuları Kim, Hangi Ülkeye Ait?
STPT Token, anonim kalmayı seçen Asya ağırlıklı bir geliştirici ekip tarafından sektöre kazandırıldı. Block72 gibi bilinen bir lidere sahip olan projede geliştirici ekip Çin, Kore, Rusya ve Güneydoğu Asya gibi merkezlerde küresel topluluğun büyümesine önemli katkı sağladılar. Varlıkların yargı bölgeleri ile tam uyumlu ve herhangi bir blockchain platformuna transfer edilebilir şekilde tokenleştirilmesine aracılık eden protokole ilişkin son güncellemeleri ise aşağıda paylaşılan STP sosyal medya hesaplarından takip edebilirsiniz:
- X (Twitter) - @STP_Network
- Telegram – STP Official
- Github – STP Network
Kullanım Alanları Nelerdir?
STTP Token kullanım alanları şu şekilde paylaşılabilir:
- Etkinlik Katılımı: STTP, kullanıcılarının düzenlediği airdrop ve ödül gibi bir dizi etkinliklere katılımına izin verir.
- Ödemeler: Firmalar, protokol üzerinde tokenleştirme özelliğini kullanmak için yapacakları ödemeleri STTP jetonları ile gerçekleştirebilirler.
- Yatırım: Listeleme yapan kripto para borsaları aracılığı ile tasarruflarınızı STTP Token ile değerlendirebilirsiniz.
- Para Transferleri: Sınır ötesi para transfer işlemleri için itibari para yerine STTP belirtecini kullanabilirsiniz.
Standart Tokenization Protocol Projesini Benzersiz Yapan Nedir?
STP, piyasalara yeni nesil tokenizasyon özelliklerini nasıl sağlayabileceğini açıklayan benzersiz bir projedir. Getirdiği STP standardı ile tokenize edilmiş varlıkların sahipliğini doğrulama gibi görevleri üstlenen protokol aynı zamanda “çok katmanlı bir kimlik” hayali ve DAO geliştirme süreci ile etki alanını genişletti. Protokole ilişkin ayrıcalıklı yönleri daha yakından tanımanız adına aşağıda paylaşılan projenin benzersiz özelliklerine göz atabilirsiniz:
- Doğrulayıcılar: STP ekosisteminin hayati bileşeni olan doğrulayıcılar; node’lere ve uyumluluğu doğrulama gibi önemli adımların atanmasından sorumludur. Geliştiriciler tarafından belirlenen yardı yetkisi kısıtları ve diğer sınırlandırmalar doğrulayıcılar tarafından belirlenir.
- STP Standardı: Ağın en önemli parçası olarak gösterilebilen bu standart, tokenize edilmiş varlıkların sahipliğini doğrulama görevini üstlenmektedir. Bu standart ile sistem, varlıkların oluşturulma tarihi, verildiği/gönderildiği tarihleri ve diğer önemli bilgileri izleyerek ihraççıya gerçek zamanlı veri iletimini üstlenir.
- Klinik Çalışma Alanı: Otonom Dünyalar için DAO’lar geliştiren STP, kod ve gaz olmadan zincir üstü dünyaları planlamak ve oluşturmak için işbirlikçi bir yönetim aracı olan Klinik Çalışma Alanı’nı sunar.
- AW Çözüm Paketi: İçerisinde ilerleyen süreçte devreye alınacak 6551 Hesap Oluşturucu ve AWNS isimli evrensel adla kişiselleştirme özelliklerinin bulunduğu bir dizi hizmet ile AW projelerine özgü zincir üstü dünyaların oluşturulmasını destekler.
STPT Token’in Avantaj ve Dezavantajları Nelerdir?
Getirdiği yeni standart ve hedeflediği zincir üstü dünyalar ile önemli bir atılım gerçekleştiren STP protokolünün avantajları ve dezavantajları şu şekilde sıralanabilir:
Avantajları
- Proje hizmet sağlayıcıları, ihraççılar ve yatırımcılardan oluşan geniş bir ekosistem inşa etmek ister.
- Yeni standartlar ile tokenize edilmiş varlıkların yasal uyumluluğunu garanti altına alır.
- Farklı blok zincirlerinde çalışan protokoller arasında STTP belirteci aktarılabilir.
- Protokol, sıkça düzenlediği airdrop ve teşvik etkinlikleri ile STTP kullanıcılarına gelir elde etme şansı tanır.
- STTP, Binance Launchpad gibi ürünle karşılaştırılabilerek ICO’lara katılım hakkı tanır.
- Proje geliştirici ekibi düzenli paylaşım ve güncellemeler ile topluluklarını canlı tutuyor.
- Binance başta olmak üzere bir dizi yüksek işlem hacmine sahip kripto para borsasında STTP jetonu listelenir.
Dezavantajları
- STTP Token maksimum arz verisi mevcut değildir.
- STTP fiyatları aşırı volatildir.
- Saldırı ve çalınma riskine karşı STTP belirtecini Ethereum destekli donanım cüzdanda saklayabilirsiniz.
STPT Token Hangi Borsalarda Var?
STPT Token listeleme yapan kripto para borsaları aşağıda paylaşılıyor:
- Binance
- Bithumb
- Crypto.com Exchange
- Gate.io
- Bitget
- WazirX
- Poloniex
- Pionex
- Bitrue
- Indodax
Standart Tokenization Protocol (STPT) Token Piyasa Bilgileri
STPT Token toplam arzı 1.942.420.283 adettir. STPT Token maksimum arz verisi mevcut değildir. STPT Token, 6 Ekim 2021 tarihinde $0,285 fiyatla tüm zamanların en yüksek seviyesine (ATH) ulaştı. STPT Token’de tüm zamanların en düşük değeri (ATL) ise $0,005803 fiyatla 30 Eylül 2019 tarihinde görüldü. STPT Token geleceğine yönelik çeşitli tarihlerde paylaşılan uzman değerlendirmelerini buradan ulaşabileceğiniz piyasa analizi içeriğimizden takip edebilirsiniz.
STPT Token Nasıl ve Nereden Satın Alınır?
- 1. Adım: Binance, Bithumb, Pionex, vb. STTP listeleme yapan kripto para borsalarının web sitesine erişim sağlayın.
- 2. Adım: Seçtiğiniz borsanın web sitesi üzerinden ücretsiz hesap oluşturun.
- 3. Adım: Hesabınızı “Güvenlik” sekmesi altından erişim sağlanabilen KYC doğrulamalarını tamamlayarak aktifleştirin.
- 4. Adım: Hesabınıza para ya da stabilcoin gönderin.
- 5. Adım: Kripto para alım ve satım menüsünü kullanarak STTP Token alım emri girin ve emrin gerçekleşmesini bekleyin.
- 6. Adım: Gerçekleşen emir sonrası borsa cüzdanınızdan takip edebileceğiniz STTP Token’i dilerseniz alternatif saklama seçeneklerine yönlendirebilirsiniz.
Özet Olarak
Standart Tokenization Protocol (STTP) Token; projeler, hizmet sağlayıcılar ve yatırımcılardan oluşan STP projesinin yerel varlığıdır. Ekosistem içi ödeme aracı olarak kullanılan bir ERC-20 belirteci olan STTP, ayrıca çeşitli airdrop ve ödül etkinliklerine katılım hakkı elde etmek adına kullanılabilir. Maksimum arz verisi mevcut olmayan STTP Token Binance, Gate.io, MEXC, vb. kripto para borsalarında listelenir.