Sonm (SNM) Coin Nedir? Hangi Borsada Var?

    Bulut hizmetleri sağlayan aktörlere tüm dünyada alternatif oluşturmayı hedefleyen Sonm projesi, kurduğu ortaklıklar ve yerine getirdiği vaatleri ile dikkat çekiyor. Projeye artan ilgi nedeniyle kaleme alınan rehber yazımızda SNM Coin nedir, artıları ve eksileri nelerdir, hangi borsalarda listelenir vb. merak edilen tüm soruların yanıtları paylaşıldı.

    Sonm (SNM) Coin Nedir?

    Sonm, sis bilgi işlem yapısı olarak uygulanan ve müşteri düzeyinde donanıma dayalı bulut hizmetleri sağlayan genel amaçlı bilgi işlem için dünya çapında güçlü dağıtılmış sistemdir. Kullanıcıların donanımlarını kiralamalarına ya da ihtiyaç duyulan bilgi işlem gücünü karşılamak adına kullanmalarına olanak tanıyan Sonm projesinin dahili para birimi SNM Coin’dir. SNM Coin, müşteri ve tedarikçi arasındaki ticaretin düzenlenmesi ve ekosistem içi ana görevlerin tamamlanması adına kullanılan BEP-20 standartlarında geliştirilmiş bir kripto para birimidir.

    Sonm Projesi ve Whitepaper

    Sonm projesi, küresel bir merkezi olmayan bilgi işlem gücü pazarına oluşturmak için bağımsız, hataya dayanıklı, güvenli ve merkezi rekabetten daha ucuz dünya çapında güçlü dağıtılmış sistem olmayı amaçlar. Bireylere ve işletmelere ilk kez çok büyük miktarlarda merkezi olmayan bilgi işlem kaynaklarını kullanma fırsatı sağlayan Sonm, bireysel kullanıcılara bilgi işlem kaynaklarını kiralayarak kar etmelerine olanak tanır.

    Müşteriler ve Tedarikçiler olarak ana kişileri tanımlayan Sonm geliştiricileri, projeleri için ihtiyaç duydukları herhangi bir kiralama süresini ve bilgisayar mimarisini seçerek maliyet belirleme opsiyonunu müşterilere sunarken; kaynak sahibi tedarikçilere hesaplamaları gerçekleştirmek için eşler arası bilgi işlem gücü satarak SNM kazanma şansı tanır. Mevcut haliyle dünyada önemli yere sahip bulut hizmet devlerine uygulanabilir bir alternatif yaratmayı hedefleyen Sonm projesi ve ardındaki teknoloji hakkında ayrıntılı bilgi almak için rehber yazımıza ek olarak https://docs.sonm.com/ adresinden ulaşılabilen whitepaper’a göz atabilirsiniz.

    SNM Coin Kurucuları Kim, Hangi Ülkeye Ait?

    Sonm projesi, 2017 yılında Alexey Antonov ve Sergey Ponomarev isimli iki Rus geliştirici tarafından yaratıldı. Antonov, Bilgisayar Güvenliği alanında lisans yapmıştır ve 2016 yılından bu yana Bitcoin, blok zinciri teknolojileri ve dijital varlıklar alanına odaklanmaktadır.

    Henüz 22 yaşında SONM kurucu ortağı olmayı başaran Ponomarev ise akıllı sözleşme geliştirme, JavaScript ve Solidity programlama konusunda uzmandır. İki kurucu ortak dışında SONM ekibinin 70 ekip üyesi yer almaktadır.

    Kullanım Alanları Nelerdir?

    SNM Coin, ekosistemi oluşturan müşteri ve tedarikçi arasındaki bilgi işlem gücü ticaretini yönlendirmek adına geliştirilmiştir. Makine öğrenimi, video oluşturma, ağ sağlayıcısı, büyük ölçekli dağıtım, bilimsel hesaplamalar ve yönetilen veri depolama hizmetleri için arka uç olarak kullanılabilen Sonm ekosisteminde SNM belirtecinin rolü şu şekilde paylaşılabilir:

    • Müşteriler: Çalıştığı proje için kiralık kaynak ihtiyacı duyan müşteriler, Sonm bileşenlerini indirip yapılandırmanın ardından SNM belirteçlerini satın alarak, Marketplace içinden kaynak seçerek sipariş verebilirler.
    • Tedarikçiler: SONM bileşenlerini indirerek yapılandıran tedarikçiler, kiralık kaynak yuvaları oluşturarak Marketplace’a sipariş verebilirler. Verdikleri siparişler ile ilgilenen müşterilere kaynaklarını kiralayarak karşılığında SNM Coin ile ödeme alabilirler.
    • Yatırımcılar: SNM Coin’de olası fiyat yükselişine bahse giren yatırımcılar, listeleme yapan kripto para borsaları üzerinden SNM Coin alıp satabilirler veya farklı bir kripto para birimi ile takas edebilirler.

    Sonm Projesini Benzersiz Yapan Nedir?

    Sonm, hem bireyler hem de işletmelere tarihte ilk kez çok büyük miktarlarda merkezi olmayan bilgi işlem kaynaklarını kullanma fırsatı sunarak benzersiz bir yaklaşım sergiledi. Bulut hizmet devlerine tüm dünyada kullanılabilecek bir alternatif olarak ortaya çıkan proje, bilgi işlem gücüne ihtiyaç duyan müşteri ile kaynağı bir araya getirerek merkezinde SNM Coin’in olduğu bir ekonomik model inşa etti. Gelecekle birlikte bugünü de destekleyen Sonm projesinin benzersiz yönleri şu şekilde ifade edilebilir:

    • Serbest kaynak piyasasında rekabet ve hareket yaratarak piyasayı doldurur.
    • Fikir birliği gerektiren önemli işlemler için halka açık bir akıllı sözleşme platformu kullanır.
    • Birçok türde sözleşme maddesi kısmen veya tamamen kendi kendini yürüten, kendi kendini uygulayan veya her ikisi birden yapmaya izin verir.
    • Sonm katılımcıları hakkında bilgiler akıllı sözleşmeler temelinde saklanır.
    • SNM Coin’in hem ERC-20 hem de BEP-20 standartlarında geliştirilmiş iki ayrı versiyonu bulunmaktadır.

    Güncel SNM Coin Fiyatı

    Güncel durumda 1 SNM fiyatı %sonm+try% TL. Döviz cinsinden ise %sonm+usd% Dolar olarak borsalarda alıcı bulmaktadır. Son olarak, Sonm Coin 24 saatte %sonm+yuzde%.

    SNM Coin’in Avantaj ve Dezavantajları Nelerdir?

    Sonm projesi kaynak ihtiyacı duyan geliştiriciler ile fazla kaynağını paylaşmak isteyen tedarikçileri SNM belirteci çerçevesinde bir araya getirir. Bir tarafa uygun maliyetle kaynak sağlarken diğer tarafa fazla kaynağını kiralayarak pasif gelir elde etme fırsatı sunar. Bulut hizmet devlerine önemli bir alternatif olarak öne çıkan Sonm projesinin ve yerel belirteç SNM Coin’in artıları ve eksileri aşağıdaki başlıklarda incelenmektedir:

    Avantajları

    • Geliştiriciler, uygun maliyetle hesaplama gücüne erişebilirler.
    • Kaynak tedarikçileri, fazla kaynaklarını kiralayarak pasif gelir elde edebilirler.
    • Büyük ölçekli projelerin kaynak yetersizliği nedeniyle hayata geçmesi önündeki en büyük engel ortadan kalkmaktadır.
    • SNM belirteci Binance’ta listelenmektedir.

    Dezavantajları

    • SNM belirtecinde yaşanan aşırı fiyat hareketleri, yatırımcı nezdinde büyük risk teşkil etmektedir.
    • Binance’ta yer alsa da sınırlı sayıda borsada işlem görmektedir.
    • Maksimum token arzının sınırlandırılmaması, ileriye dönük enflasyonist riskleri artırmaktadır.

    SNM Coin Hangi Borsalarda Var?

    SNM Coin üç kripto para borsasında BUSD, WBNB, USDT ve BTC pariteleri ile işlem görmektedir. Token’in listelendiği üç kripto borsası ise şu şekilde listelenebilir:

    • Binance
    • Bibox
    • PancakeSwap (V2)

    Sonm (SNM) Coin Piyasa Bilgileri

    SNM Coin maksimum arz bilgisi mevcut değildir. Toplam arz bilgisi ise 44.400.000 adet olarak açıklanmıştır. SNM Coin 8 Kasım 2021 tarihinde $1,23 fiyatla tüm zamanların en yüksek değerine (ATH) ulaştı. SNM Coin’de tüm zamanların en düşük seviyesi (ATL) ise 12 Mayıs 2022 tarihinde $0,03708 fiyatla kaydedildi.

    SNM Coin Nasıl ve Nereden Satın Alınır?

    • Adım: Binance, PancakeSwap (V2) ya da Bibox gibi SNM listeleme yapan kripto para borsalarının web sitelerine erişim sağlayın.
    • Adım: Erişim sağladığınız kripto para borsasındaki hesabınızı aktifleştirmek için “Güvenlik” sekmesi altında yer alan minimum doğrulama gereksinimlerini tamamlayın.
    • Adım: Hesabınıza para gönderin.
    • Adım: Uygun parite ile işlem yapmak için borsada SNM Coin ile parite çifti oluşturan token’leri satın alın.
    • Adım: Uygun paritede SNM Coin alış emri verin ve verilen emrin gerçekleşmesini bekleyin.
    • Adım: Gerçekleşen alım emrini borsadaki cüzdanınızdan takip edebilir ya da BEP-20 uyumlu alternatif dijital cüzdanlara SNM token’i taşıyabilirsiniz.

    Özet Olarak

    Sonm (SNM) Coin bilgisayarlar, madencilik ekipmanları ve sunucular dahil olmak üzere dağıtılmış müşteri düzeyinde donanıma dayalı bulut hizmetleri sağlayan projenin dahili token’idir. ERC-20 ve BEP-20 standartlarında geliştirilmiş iki farklı SNM Coin tipi bulunurken, Binance’ta listelenen proje kısa sürede popülerlik kazanmıştır. Tek bir veri merkezi yapısının aksine farklı bireysel bilgi işlem cihazlarından oluşan merkezi olmayan bir ağın kullanımını hedefleyen projenin geliştiriciler için maliyet düşürme avantajı bulunurken, kaynak tedarikçilerini pasif gelir ile ödüllendirir. Maksimum token arzının sınırlandırılmaması önemli bir handikap olarak öne çıkan SNM belirtecinin fiyat hareketlerine volatilitenin hakim olduğu söylenebilir.

    Benzer Başlıklar

    Daha Fazla Yükle