Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), Mayıs – Haziran sürecinde sıkışıp kaldığı fiyat aralığından çıkma sinyallerini güçlendirdi. BTC’nin 40 bin dolar seviyesini test etmesi, yükseliş beklentilerini bir kez daha alevlendirdi. Peki BTC neden yükseliş eğilimini koruyor olabilir? İşte BTC’nin neden yükseliş sinyali veriyor olabileceğine ilişkin bazı olasılıklar…
Bitcoin (BTC) güçlü başlangıç yaptığı 2021 yılının Mayıs ayı ortalarında çok sert bir düşüş yaşadı. Haziran ayı boyunca etkileri devam eden bu düşüşün Temmuz ayında ne yönde ilerleyeceği merak ediliyordu. Zira BTC bu süreçte her ne kadar bir kez 41 bin doları test etmiş olsa da genel itibariyle 35 bin dolar etrafında sıkışıp kalmıştı. 21 Temmuz tarihinde BTC, bu sıkışıklığı yukarı yönlü kırdı ve kendisini 35 bin doların üzerine atmayı başardı. Yükseliş eğilimini koruyan BTC, 26 Temmuz sabah saatlerinde bir kez daha 40 bin dolar seviyesini test etti.
Güncel verilere göre şu anda 1 BTC fiyatı %bitcoin+try% TL. Döviz cinsinden ise %bitcoin+usd% Dolar olarak borsalarda alıcı bulmaktadır. Son olarak, Bitcoin fiyatı 24 saatte %bitcoin+yuzde%.
Alex Krüger “Short Sıkışma” Olasılığını İşaret Etti
Haftanın ilk gününde erken saatlerde 40 bin dolar seviyesini test eden BTC için yükseliş beklentileri de bu hareketlilikle güçlendi. Bitcoin’in birkaç gündür koruduğu yükseliş sinyallerinin arkasında neler olabileceğine ilişkin piyasada çeşitli olasılıklar gündeme geliyor. Bunlardan biri, ünlü analist Alex Krüger’e göre BTC’de oluşan mükemmel bir short sıkışma.
Short sıkışmalarda, short pozisyon sahipleri söz konusu varlığın birçok nedene dayalı olarak fiyatının yükselmesi ile birlikte satın alma pozisyonuna geçer. Bu da varlığın fiyatındaki yükselişi hızlandırır. Krüger’in işaret ettiği short sıkışma ihtimalini destekler şekilde, BTC fiyatı 40 bin doları test etmeden önce Bybt verilerine göre piyasalarda 1 günde 930 milyon dolarlık short pozisyon tasfiyesi gerçekleşti.
Amazon’un BTC Kabul Edeceğine İlişkin Çıkan Haberler
Öte yandan BTC fiyat yükselişinin arkasındaki bir başka etken olarak da Amazon söylentilerinin olduğu düşünülüyor. Zira 25 Temmuz tarihinde İngiliz gazetesi City A.M. anonim bir kaynak ile Amazon’un 2021’de BTC’yi ödeme yöntemi olarak kabul edeceğini yazdı. Amazon, bu haberin öncesinde de bünyesine blok zinciri uzmanı almak istediğini duyurmuştu.
Elon Musk’ın “The B Word” Konferansındaki Açıklamaları
Bu olasılıkların yanı sıra Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk’ın “The B Word” konferansında, Tesla’nın Bitcoin satmaya niyetinin olmadığını söylemesi de BTC’nin ani yükselişini tetiklemiş olabilir. Ayrıca Musk, Tesla’nın yeniden BTC ödemelerini kabul edebileceğini de vurguladı.