Kripto Para

BTC mucidi Satoshi Nakamoto’nun yeni yazışmaları ortaya çıktı

    Bitcoin (BTC) yaratıcısı Satoshi Nakamoto’nun 120 sayfalık e-posta yazışmaları ilk kez paylaşıldı. Martti Malmi’nin GitHub platformunda yayınladığı yazışmalar kripto para topluluğunun ilgi odağı haline geldi.

    En büyük kripto para birimi Bitcoin’in arkasındaki isim olan Satoshi Nakamoto’nun gerçekte kim olduğu henüz bilinmiyor. Blockchain ve kripto para topluluğunun merak ettiği bu kişi veya kişiler hakkında yeni ipuçları ortaya çıktı. Martti Malmi adındaki BTC geliştiricisi, Satoshi Nakamoto ile olan yazışmalarını toplulukla paylaştı.

    Malmi tarafından paylaşılan e-postalarda Satoshi Nakamoto olduğu iddia edilen Craigh Wright’a karşı Londra’da açılan bir davada delil olarak kullanılan ifadeler yer aldı. Yapılan incelemelerde bu e-postaların Satoshi’nin gerçek kimliğini hemen aydınlatacak bir veri yer almadığı görüldü.

    Satoshi Nakamoto’nun Kimliği Belirsizliğini Koruyor

    Her ne kadar Satoshi Nakamoto’nun anonim kimliğini ortaya çıkarmasa da paylaşılan bu e-postalarda önemli konu başlıkları yer aldı. Örneğin kripto para terimini Satoshi’nin bulduğu iddia ediliyordu. Fakat 11 Haziran 2009 tarihli e-postada bu teoriyi çürütecek ifadeler yer alıyor.

    Satoshi, “Birisi ‘kripto para birimi’ terimini ortaya attı. Belki de Bitcoin’i tanımlarken kullanmamız gereken bir terimdir bu. Beğendin mi?” şeklinde Malmi’ye soru yöneltiyor. Malmi’nin ise buna “Kulağa hoş geliyor. Dijital P2P nakitten daha ilgi çekici geliyor.” şeklinde yanıt verdiği görülüyor.

    BTC Konusunda Anonim Olmaya Önem Veriyor

    BTC geliştiricisi Malmi’nin e-posta yazışmaları, Satoshi’nin anonim olmanın BTC için ne anlama geleceği konusundaki keskin tavrını gözler önüne serdi. Satoshi yazışmalarda “Anonim bakış açısı vurgulamamamız gerektiğini düşünüyorum. IP ile göndermek yerine Bitcoin adreslerinin popülerliği sebebiyle otomatik olarak anonim olduğu izlenimini veremeyiz. Nickname kullanmak mümkün ancak dikkatli olmalısınız.” ifadeleriyle geliştiricilere uyarılarda bulunuyor.

    Benzer Başlıklar

    Daha Fazla Yükle