Bank (Ordinals) Nedir, Nasıl Alınır? Hangi Borsada Var?

    Son dönemde kripto para dünyasında Bitcoin blok zincirinde yeni bir token standardı olan BRC-20 tokenlerin popülerliği sürüyor. Bu gelişme, geleneksel olarak eşler arası işlemlerle bilinen Bitcoin'in faydasını tokenizasyon ve merkezi olmayan finans alanlarına genişletti. BRC-20 token standardına sahip projelerden biri olan Bank (Ordinals) yatırımcıların ilgi odağı haline geldi. Rehber niteliğindeki bu yazımızda Bank (Ordinals) nedir, avantajları nelerdir ve nasıl alınır gibi soruların yanıtlarını bulabilirsiniz.

    Bank (Ordinals) Coin Nedir?

    Bilindiği üzere BRC-20 tokenleri, Bitcoin blok zincirinde oluşturulan takas edilebilir dijital varlıklardır. Bu tokenlar JSON kodu kullanılarak doğrudan Bitcoin'in satoshilerine yazıldıkları için benzersizdir. Bu özellik sayesinde BRC-2 tokenleri, Ethereum gibi platformlardaki geleneksel kripto paralardan farkı konuma sahiptir. Son dönemde BRC-20 standardına sahip kripto paralar arasında popüler olan projelerden biri de Bank (Ordinals) coindir.

    BRC-20 standardı, Bitcoin ekosistemi içinde tokenlerin oluşturulmasına ve aktarılmasına olanak tanıyarak Bitcoin'i kullanmanın yeni bir yolunu sunar. Yenilikçi teknolojiyle birlikte kripto para piyasasında BRC-20 tokenlerinin popülerliği sürüyor. Bank (Ordinals), merkezi olmayan, güvenli ve sınırlı tedarik sunan Bitcoin mekanizmasına sahiptir.

    Bank (Ordinals) Projesi ve Whitepaper

    Kripto para yatırımcılarının yakından takip ettiği gibi 2023 yılının yaz aylarından itibaren BRC-20 token standardı epey popüler hale geldi. Bu kategoride piyasaya sürülen kripto paralar, henüz büyük borsalarda işlem görmese de sahip olduğu teknoloji ile öne çıkıyor. Yenilikçi teknolojik özelliklere sahip olan projeler arasında Bank (Ordinals) de bulunmaktadır.

    Bank (Ordinals) resmi web sitesindeki bilgilere göre bu proje Bitcoin ekosistemi içinde yeni kullanım yolları sunmaktadır. Bank (Ordinals) projesinin temel amacı, Bitcoin 2.0 çağında DeFi protokolü kapsamında merkeziyetsiz uygulamalar sağlamaktır. Güçlü Meme token topluluğu ile en değerli Ordinals token olmayı hedeflemektedir. Bank (Ordinals) kripto para projesinin Whitepaper’ı hakkında detaylı bilgileri https://bankordinals.org/ adresindeki resmi internet sitesinden inceleyebilirsiniz.

    Bank (Ordinals) Coin kurucuları kim, Hangi Ülkeye Ait?

    Bitcoin Ordinals kategorisinde yeni teknolojiye sahip BRC-20 tokenlerden biri olan Bank (Ordinals) 2023 yılında kurulmuştur. BRC-20 token standardı, gizemli bir blockchain analisti olan Domo tarafından Mart 2023'ün başlarında oluşturulmuştur. Bununla birlikte, BRC-20 tokenlerin doğuşu, Bitcoin blokları içindeki veri kapasitesini artıran Bitcoin'in Kasım 2021'deki Taproot yükseltmesine kadar uzanabilir. Bu yıl içinde BRC-20 token çılgınlığına dahil olan son projelerden biri de Bank (Ordinals) projesidir. Merkeziyetsizlik üzerine kurulu olan Bank (Ordinals) herhangi bir ülkeye ait değildir.

    Bank (Ordinals) Kullanım Alanları Nelerdir?

    Bank (Ordinals) projesi, tıpkı diğer BRC-20 tokenleri gibi JSON verileriyle yazılır ve Bitcoin ağı üzerinde token dağıtımı, basımı ve aktarımı gibi ek işlevler sağlar. Standart, sıra protokolü aracılığıyla değiştirilebilir tokenların oluşturulmasını ve aktarılmasını destekler. Genel Anlamda Bank (Ordinals) kullanım alanları şunlardır:

    • P2P Transferleri: Bitcoin ağındaki cüzdanlar arasında verimli transferler yapılabilir.
    • DeFi Uygulamaları: BTC tabanlı finans protokolleri ve merkezi olmayan borsalar oluşturma potansiyeline sahiptir.
    • Varlıkların Tokenleştirilmesi: Altın veya gayrimenkul gibi gerçek dünya varlıklarının tokenleştirilmesinde kullanılır.

    Bank (Ordinals) Projesini Benzersiz Yapan Nedir?

    Bank (Ordinals) token, diğer kripto para birimlerinden farklı özelliklere sahiptir. BRC-20 Token standardını benimseyen bu proje, sektörde daha önceden kullanılan ERC-20 standardından farklıdır. BRC-20 ve ERC-20 arasındaki temel fark, BRC-20 tokenleri Ethereum'un ERC-20 tokenlerinden ilham alsa da tasarım ve işlevsellik açısından yeni teknolojiye sahiptir. Bank (Ordinals) projesinin de içinde bulunduğu BRC-20 standardının benzersiz yanı şunlardır:

    • Blockchain Platformu: BRC-20 tokenleri Bitcoin blok zincirinde çalışır, ERC-20 tokenleri ise Ethereum'a özgüdür.
    • Oluşturma Yöntemi: ERC-20 tokenleri akıllı sözleşme koduyla oluşturulurken, BRC-20 tokenleri satoshi'ye yazılan JSON dosyalarını kullanır.
    • Operasyonel Mod: BRC-20 tokenleri, Bitcoin blok zincirine paralel çalışır. Böylelikle, Bitcoin ağında işlemlerin kabul edilebileceği ancak yazılı koşulları karşılamamaları durumunda BRC-20 protokolünde reddedilebilmesi mümkündür.

    Bank (Ordinals) Coin'in Avantaj ve Dezavantajları Nelerdir?

    Avantajları

    • Bitcoin blok zincirine paralel çalışan BRC-20 token standardına sahiptir.
    • Bitcoin ağının yerleşik altyapısından ve güvenliğinden yararlanır.
    • Karmaşık akıllı sözleşmeler gerektiren diğer token standartlarına kıyasla daha kolay oluşturma imkanı sunar.
    • Bitcoin blok zincirinin sağlamlığı nedeniyle artırılmış güvenlik özelliğiyle öne çıkar.
    • Basit yapılandırması sayesinde teknik uzmanlık gerekmeden basım yapılabilir.
    • Merkezi olmayan yapısı, algoritmik teknolojileri ve iş kanıtı fikir birliği mekanizması, sistemin genel güvenliğini sağlar.
    • Daha fazla proje BRC-20 standardını benimsedikçe, inovasyon ve yeni kullanım senaryolarının ortaya çıkmasıyla büyüme potansiyeline sahiptir.

    Dezavantajları

    • BRC-20 standardı, akıllı sözleşmeler için destekten yoksundur.BRC-20 standardında akıllı sözleşme desteğinin bulunmaması, kullanım yeteneklerini sınırlar.
    • Bitcoin'in daha düşük ölçeklenebilirlik ve daha yavaş işlem hızları gibi doğal sınırlamalarına uymak zorundadır.
    • Diğer blockchain sistemleriyle etkileşimde zorluklar yaşanabilir.
    • BRC-20 Tokenler gibi Bank (Ordinals) de yüksek volatilitesi nedeniyle riskli bir yatırım tercihidir.

    Bank (Ordinals) Coin Hangi Borsalarda Var?

    BRC-20 Token standardını benimseyen Bank (Ordinals) coin henüz büyük hacimli kripto para borsalarında işlem görmemektedir. Binance’in yakın zamanda listelemesi beklenen Bank (Ordinals) şu anda Güney Kore merkezli kripto para borsalarının gözdesidir. Bank (Ordinals) satın almak istediğinizde şu kripto para borsalarından birinde hesabınızın olması yeterlidir:

    • Gate.io
    • OKX
    • UniSat
    • BankCEX
    • Jupiter

    Bank (Ordinals) Coin Piyasa Bilgileri

    Kripto para yatırımcılarının yakından takip ettiği Coinmarketcap platformunda Bank (Ordinals) ile ilgili güncel piyasa bilgileri yer almaktadır. Rehberimizin hazırlandığı sırada Bank (Ordinals) kripto para biriminde toplam piyasa değeri 1.66M dolardır. Bank (Ordinals) toplam arzı 100M BANK olan coinin seyreltilmiş piyasa değeri 1.65M dolar civarındadır. Bank (Ordinals) piyasa bilgileri diğer kripto para birimlerinde olduğu gibi anlık olarak değişiklik gösterebilir. Bank (Ordinals) hakkında analistlerin güncel raporlarına bakarak doğru zamanda alım – satım kararı verebilmek için bu rehberimize göz atabilirsiniz.

    Bank (Ordinals) Coin Nasıl ve Nereden Satın Alınır?

    Altcoin yatırımcılarının radarından çıkmayan Bank (Ordinals) son dönemde adından sık sık söz ettiren projelerden biridir. Geniş bir yatırımcı kitlesine ulaşması beklenen Bank (Ordinals) meme token kategorisinde öne çıkmaktadır. Bank (Ordinals) çılgınlığına katılmak ve yatırımınızı en iyi şekilde değerlendirmek istediğinizde bu kripto parayı listeleyen borsaları seçmelisiniz. Bank (Ordinals) satın alırken izlemeniz gereken adımlar şunlardır:

    • 1. Adım: Gate.io ve OKX gibi Bank (Ordinals) listeleyen kripto para borsalarından birine giriş yapın.
    • 2. Adım: Ücretsiz hesap açtıktan sonra KYC doğrulaması yaparak hesabınızı aktifleştirin.
    • 3. Adım: Hesabınıza para transferi yapın ve bunu Bank (Ordinals) satın alabileceğiniz paritelerden birine çevirin.
    • 4. Adım: Hesabınızda kripto para alım satım menüsü üzerinden Bank (Ordinals) coini seçerek alım emri girin.
    • 5. Adım: Bakiyenize göre satın aldığınız Bank (Ordinals) coinleri dilerseniz farklı bir borsaya veya soğuk cüzdana çekerek yatırımınızı güvence altına alabilirsiniz.

    Özet Olarak

    Bank (Ordinals), merkezi olmayan bir mutabakat protokolüdür. BRC-20 Token standardına sahip kripto paralar arasında oldukça popüler hale gelen Bank (Ordinals) tokenin temel amacı, Bitcoin 2.0 çağında DeFi protokolü kapsamında merkeziyetsiz uygulamalar sunmaktır. BRC-20 meme tokenler arasında adını duyuran Bank (Ordinals) geniş bir topluluğa hitap etmektedir.

    Benzer Başlıklar

    Daha Fazla Yükle