2024'te BTC ve kriptoları neler bekliyor? Uzman açıkladı

    Kripto para piyasasında pozitif gelişmeler yaşanırken sektör temsilcilerinden gelen açıklamalar gündem olmaya devam ediyor. Son olarak fon yönetim şirketi Morgan Creek Capital’in CEO’su Mark Yusko, 2024 yılına dair tahminlerde bulundu.

    Kripto para topluluğunun yakından takip ettiği isimlerden Mark Yusko dikkat çeken açıklamalarla gündeme geldi. ABD merkezli fon yönetim şirketlerinden Morgan Creek Capital’in CEO’su, 2024 yılının kripto paralar açısından olumlu geçeceğini söyledi. Finans dünyasının tanınmış isminden gelen bu açıklamalar yatırımcıları heyecanlandırmaya yetti.

    Yusko, pek çok faktörün 2024 yılında bir araya geldiğini ve bunun kripto paralara etkisinin çok güçlü olacağını söyledi. Tüm döngülerin ve her şeyin bu sene birleştiğini hatırlatan ünlü CEO şunları söyledi: “Bir likidite dalgası gelecek. ABD ekonomisi yavaşlıyor ve Fed devreye girip, doları devalue edip yeniden bu alana hız kazandırmak zorunda olacak. Bu da Bitcoin’i dolar karşısında daha değerli hale getirecektir.”

    BTC ve Hisse Senetleri Yükselişe Devam Edecek

    Tecrübeli fon yöneticisi, Bitcoin (BTC) hakkında pozitif görünümünü korurken, 2024 yılında benzer bir tablonun hisse senetleri için de geçerli olacağını söyledi. Yusko, ABD hisse senedi piyasasının da büyük bir likidite dalgası ile yükseliş trendini koruyacağını öne sürdü. Morgan Creek Capital’in CEO’su 2024 yılının yatırımcılar için büyük kazanç fırsatları sunacağını belirtiyor.

    ABD Merkez Bankası’nın (FED) uyguladığı parasal sıkılaşma döneminde teknoloji şirketlerinin küçüldüğünü hatırlatan Yusko bu döngünün tersine dönüş olacağını belirtti. ABD basınına konuşan Mark Yusko, 2024 yılında yeni startup’ların kurulacağını ve teknoloji sektörünün yeniden şaha kalkacağını vurguladı. Yusko, önümüzdeki sene likidite dalgası gibi teknoloji dalgasının yaşanacağını iddia etti.

    Teknoloji Odaklı Şirketler Gelişecek

    Dikkat çeken tahminlerde bulunan Mark Yusko, “Big Tech denilen büyük gruptan toplamda 650 bin kişi çıkarıldı. Hepsi işsiz kaldı. Bunların büyük bölümü iş olmadan, para kazanmadan hayatına devam edemez. Evet, bazıları bunu yapabilir ama büyük çoğunluk yapamaz.” dedi. Mark Yusko’ya göre bu kişiler ve yetenekler yeni şirketler kurup teknoloji alanında yeni fikirleri beraberinde getirecekler.

    Benzer Başlıklar

    Daha Fazla Yükle