Kripto Para

2013’te çöpe attığı 7500 BTC’yi böyle arayacak!

    Kripto para piyasalarının en talihsiz yatırımcılarından biri olan James Howells, 2013 yılında içerisinde 7.500 adet Bitcoin (BTC) bulunan hard diskini yanlışlıkla çöpe atmıştı. Yıllardır hard diski arayan Howells, şimdi ise hard diskini bulmak için yeni bir yönteme başvurmayı düşünüyor.

    Kripto para piyasaları 2009 yılından bu yana, Bitcoin’in (BTC) piyasaya sürülmesinden sonra beklenmedik ölçülerde büyüdü. Dünya genelinde yaygınlık kazanan kripto paralar, 2021 yılı geldiğinde tahminlerin de ötesine geçti. Bu süreçte birçok kripto para birimi binlerce kat değer kazanırken, eski dönem yatırımcıların talihsiz hikayeleri de genellikle bu dönemde ortaya çıkmaya başladı. Bu talihiz yatırımcılardan biri olan James Howells da 2013 yılında, içerisinde 7 bin 500 adet Bitcoin bulunan hard diskini yanlışlıkla çöpe atmıştı. Howells, hard diski bulmak için yeni bir yöntem deneyecek.

    Kayıp BTC’ler İçin Yeni Arama Yöntemi

    36 yaşındaki mühendis James Howells, 2013 yılında içerisinde 7 bin 500 adet Bitcoin olan hard diski yanlışlıkla çöpe attı. Gallerli talihsiz yatırımcı, hard diskini çöplükte aramak için son dönemlerin modası haline gelen bir yöntemi denemeye karar verdi. Howells, 9 yıl önce kaybettiği ve bugünkü ayı sezonunda bile ortalama 170 milyon dolara denk gelen Bitcoin’lerini bulmak için ABD merkezli Boston Dynamics şirketinin geliştirdiği, son zamanlarda hayvanların düzene sokulmasından güvenlik önlerine kadar birçok alanda kullanılan robot köpekleri kullanmak istiyor.

    Howells Robotlardan Umutlu

    Boston Dynamics şirketinin geliştirdiği robot köpekler, son zamanlarda dünya genelinde bir şöhret yakaladı. Bu robot köpekler hayvanların düzene sokulmasında, kalabalık ya da çeşitli eylemlerde güvenlik önlemlerinin sağlanmasında, devriye gezmelerinde ve daha birçok alanda kullanılabiliyor. James Howells da bu robot köpeklerden 2 tane alıp, toplam 11 milyon dolarlık masrafla 7.500 Bitcoin’in içinde olduğu hard diskini bulmayı planlıyor. Konuya ilişkin olarak açıklamada bulunan Howells, köpeklerdeki kameraların hem güvenliği sağlayacağını hem de hard diski bulabileceğini dile getirdi.

    Şimdiden 2 Teklifi Reddetti

    Şimdiye kadar bu fikrinden dolayı 2 girişim şirketinden teklif aldığını dile getiren Gallerli talihsiz yatırımcı, önerisinin Newport Belediyesi tarafından kabul edilmesi halinde robot köpeklerden birinin adını “Hal” diğerinin de “Satoshi” olacağını söyledi. Bu isimler, Hal Finney ile Satoshis Nakamoto ikilisinden geliyor. Satoshi Bitcoin’in yaratıcısı, Hal Finney ise Satoshi ile birlikte ilk Bitcoin işlemini gerçekleştiren kişi olarak biliniyor.

    Benzer Başlıklar

    Daha Fazla Yükle