Ünlü analist: DOGE çılgınlığı kötü bitecek

    Ünlü analist Gary Shilling, BNN Bloomberg’e yaptığı açıklamalarında Dogecoin (DOGE) çılgınlığının kötü bir şekilde biteceğini dile getirdi. Shilling’e göre DOGE, şimdilerde aşırı likidite ile destekleniyor. Ayrıca Shilling fikirlerinde yalnız da sayılmaz.

    Son dönemlerde şaka amacıyla piyasaya sürülmüş olan Dogecoin (DOGE), Bitcoin’den (BTC) bile daha popüler hale gelmiş durumda. Şubat 2021 başlarında başlayan yoğun ilgi artışı ile muazzam değer artışları yaşayan Dogecoin için çılgınlık bitti diye düşünülüyordu. Zira o dönemde bir günde %1000 oranında değer artışı yaşayan DOGE, daha sonra duruldu ve sakin bir evreye geçti. Fakat bu sakinlik Nisan ayında yerini yeniden çok ciddi değer artışlarına bıraktı.

    Nisan ayında gelen beklenmedik değer artışları ile rekor üzerine rekor kıran DOGE, yeniden piyasaların en popüler kripto para birimi olmayı başardı. Elde ettiği değer artışları ile piyasa değeri bakımından en büyük 5. kripto para birimi konumuna kadar yükselen Dogecoin, 20 Nisan DOGE Günü’nden bu yana değer kayıpları ile dikkat çekiyor.

    Gary Shilling’in Beklentisi ve Açıklamaları

    Bu değer kayıplarına rağmen DOGE, hala piyasa değeri bakımından 7. sırada bulunuyor. DOGE’un bu denli popüler hale gelmesiyle birlikte ünlü analist ve A.Gary & Co’nun kurucusu Gary Shilling, BNN Bloomberg’e bazı açıklamalarda bulundu. Shilling, DOGE çılgınlığının kötü biteceğini ifade etti. Shilling’e göre DOGE şimdilerde aşırı likidite ile destekleniyor. Shilling konuya ilişkin olarak “Nasıl gerçekleşeceğini bilmiyorum ama kötü şekilde sonuçlanacak.” dedi.

    John Bollinger De DOGE İçin Sert Düşüş Bekliyor

    Gary Shilling’in DOGE hakkında yaptığı olumsuz tahminlere benzer şekilde, Bollinger Bandı indikatörünün mucidi ünlü analist John Bollinger de DOGE’da ciddi değer kayıpları bekleyenler arasında yer alıyor. Kendi indikatörü ile daha önce birçok başarılı tahminde bulunan Bollinger, DOGE için çok sert bir düşüş öngörüyor.

    DOGE/BTC paritesinin tepe olarak 700 SATS seviyesine kadar çıktığını ifade eden Bollinger, fiyatın tepeden en az %50 oranında düşüş yaşayabileceğini vurguladı. Hacmin azaldığını ve bant genişliğinin de tersine dönmeye başladığını vurgulayan Bollinger, %50’lik düşüş ile 300 SATS seviyesini işaret etti.

    Benzer Başlıklar

    Daha Fazla Yükle