Kripto para sektörünün temelinde yer alan blockchain teknolojisi, geleneksel finans kuruluşları tarafından da benimsenmeye devam ediyor. Hindistan’daki 15 banka, Blockchain teknolojisini kullanarak ülke içinde kredi mektuplarını işlemeye başladı…
Hindistan bankacılık sektöründe faaliyet gösteren 15 banka, kredi mektuplarını işlemek için blockchain teknolojisini kullanmaya başladı. Bunun için özel bir şirket kuran ülkedeki kamu bankaları arasında Hindistan Devlet Bankası, Baroda Bankası, Canara Bankası ve Hint Bankası bulunuyor.
Bitcoin‘in arkasındaki teknoloji olan Blockchain, sürü robotiği ve tarım da dahil olmak üzere farklı sektörlerde keşfedildi. Teknoloji farklı sektörlerde geniş bir kullanıcı ağına sahip olurken, finans sektöründe de ilgi odağı haline geldi. Sektörün kilit oyuncuları olan geleneksel finans yöntemleri mevcut sorunlarda yetersiz kaldıkça blockchain teknolojisine koşmaya devam ediyor.
Hindistan’da 15 Bankadan Ortak Şirket
Kripto para basınında yer alan haberlere göre Hindistan’daki 15 banka, Blockchain teknolojisini kullanarak ülke içinde Kredi Mektuplarını işlemek için yeni bir şirket kurdu. Indian Banks’in Blockchain Infrastructure Company (IBBIC) adlı yeni şirket sayesinde geleneksel finans alanında blockchain teknolojisi kullanılacak.
Ortak amaç için bir araya gelen kamu bankaları Hindistan Devlet Bankası, Baroda Bankası, Canara Bankası ve Hint Bankası oldu. Özel bankalar arasında ise RBL Bank, ICICI Bank, HDFC Bank, Kotak Mahindra Bank, Axis Bank, IndusInd Bank yer aldı. Ayrıca Yes Bank, South Indian Bank, Federal Bank ve IDFC First Bank da şirkete katıldı.
Kredi Mektuplarında Blockchain Teknolojisi
Blockchain teknolojisi bu alanda güvenliği artırırken manuel ithalat ve ihracat belgelerini düzene sokması sebebiyle tercih edildi. Kedi mektuplarının işlenmesinde en iyi teknoloji olarak belirlenen blockchain sayesinde geleneksel yöntemde beş ila on gün olan işlem süresinde ciddi bir azalma görüldü. Bu teknoloji sayesinde işlemler 24 saate kadar ciddi bir şekilde azaldığı için bankalara da büyük kolaylık ve düşük maliyet avantajları sunuyor.