Kripto para sektöründe otomatik piyasa yapıcı (AMM) olarak adını duyuran Bancor (BNT) projesine olan ilgi giderek arttı. Finans dünyasının önde gelen yatırımcılarından Tim Draper’ın desteklediği Bancor (BNT) projesinin detayları merak ediliyor. Bu yazımızda kripto para yatırımcılarının Bancor (BNT) projesi hakkında bilmesi gereken tüm detayları bulabilirsiniz.
Bancor (BNT) Coin Nedir?
Bancor, kripto yatırımcıları tarafından alınıp satıldığında ödenen ücretlerin bir kısmı karşılığında kullanıcıları kripto varlıklarını havuzlara kilitlemeye teşvik etmeyi amaçlayan bir blockchain protokolüdür. Bancor projesinin temel amacı, otomatik piyasa yapıcı (AMM) olarak adlandırılan piyasalara likidite sağlamak için tasarlanmış yerleşik bir mekanizma olmaktır.
Bir finans kuruluşunun doğrudan yönetmesine ihtiyaç duymadan ticaret işleyişini kolaylaştıran platformda bir ticaret gerçekleştirildiğinde, tokenler ara adım olarak BNT'ye dönüştürülür. BNT, Bancor projesinin yerel kripto para birimi olarak kullanılır. Varlıkları yatıran likidite sağlayıcıları daha sonra yatırımcıların ödediği ücretlerin yüzdesi oranında fonlarından bir getiri elde ederler.
Bancor (BNT) Projesi ve Whitepaper
Basitçe söylemek gerekirse, Bancor gibi AMM'ler, kullanıcılara varlık havuzları oluşturmaları ve sürdürmeleri için teşvikler sunarak daha niş kripto varlık piyasalarını daha likit hale getirir. Carbon DeFi ve Arb Fast Lane'e güç veren en yeni icatlar, Bancor'un mükemmellik sunmaya, sektörü ilerletmeye ve DeFi dünyasında mümkün olanın sınırlarını zorlamaya derinden bağlı olduğunu kanıtlıyor. Bancor (BNT) projesinin Whitepaper’ını ve merak ettiğiniz detayları bu linke tıklayarak https://resources.carbondefi.xyz/pages/CarbonWhitepaper.pdf öğrenebilirsiniz.
Bancor (BNT) Coin Kurucuları Kim, Hangi Ülkeye Ait?
Bancor projesi, Guy ve Galia Benartzi tarafından 2017 yılında ortaklaşa kuruldu. Projedeki önemli yatırımcılar arasında yatırım şirketi Draper Fisher Jurvetson'un ortağı Tim Draper da yer alır. Proje, İsviçreli kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan Bprotocol Foundation tarafından yönetilen 2017 token satışından 153 milyon dolar toplamayı başardı. Yaklaşık 11 bin yatırımcıdan fon sağlanırken bu o dönemde kendi türünün en büyük satışı olmasıyla dikkat çekti. Bancor projesi, blockchain teknolojisini benimsediği için herhangi bir ülkeye ait değildir.
Bancor (BNT) Kullanım Alanları Nelerdir?
Otomatik piyasa yapıcı (AMM) hizmetini otomatikleştirmek için Bancor, kullanıcıları varlıklarını havuzlara yatırmaya teşvik eder. Her havuz bir çift token ve bir BNT kripto para rezervinden oluşur. Bir kullanıcı bir havuza para yatırdığında karşılığında yeni bir token alır.
Bu token havuz tokeni olarak bilinir ve kullanıcının protokolde kilitlediği orijinal miktarı geri almasına olanak tanır. BNT tokenleri, her bir token alınıp satıldığında aracı para birimi olarak kullanılır. En son sürüm olan Bancor V2, platformda token kilitleyen yatırımcılar ve kullanıcılar için iyileştirmeler sunuyor.
Bancor (BNT) Projesini Benzersiz Yapan Nedir?
Balancer veya Uniswap gibi diğer popüler DeFi platformlarına benzese de Bancor, hem EOS hem de Ethereum'da hizmetini kolaylaştırmak için tasarlandı. Ayrıca gelecekte daha fazla blockchain platformuyla uyumlu hale getirilebilir olması en önemli özelliklerinden biridir.
Bancor, birden fazla kripto para biriminden yararlanan platformların bugüne göre daha az yaygın olduğu 2017 yılında faaliyete geçen en köklü AMM'lerden biri olarak kabul edilir. Bancor, kullanıcıların havuzlarından birinde (bir çiftin aksine) tek bir tokeni kilitlemesine izin veriyor. Örneğin diğer AMM'lerde, kullanıcıdan havuza erişebilmek için token çiftlerini belirli oranlarda birbirine kilitlemesi istenebilir.
Güncel Bancor (BNT) Coin Fiyatı
Güncel verilere göre şu anda 1 BNT fiyatı %bancor+try% TL. Döviz cinsinden ise %bancor+usd% Dolar olarak borsalarda alıcı bulmaktadır. Son olarak, Bancor Coin fiyatı 24 saatte %bancor+yuzde%.
Bancor (BNT) Coin'in Avantaj ve Dezavantajları Nelerdir?
Herhangi bir kripto para projesine yatırım yapmadan önce mutlaka projenin hakkında kapsamlı bir araştırma yapılması gerekiyor. Bancor (BNT) avantajları ve dezavantajlarına göz atarak kendi yatırım kararınızı netleştirebilirsiniz.
Avantajları:
- Bu sistem, kullanıcıların fonlarının saklama ve mülkiyetini elinde tutmasına olanak tanıyarak, ticareti yapılan kripto para birimlerinin kolay yönetimini sağlar.
- Kullanıcılar herhangi bir aracı veya merkezi tarafa ihtiyaç duymadan burada token alışverişi yapabilirler.
- BNT token yatırımcıları, diğer kripto paralar dönüştürülürken işlem ücretlerinden faiz elde edebilir.
- Bancor, kullanıcıları diğer ağlara da bağlayarak ticaret için otomatik bir ekosistem yaratır.
- Bancor, likidite havuzlarını ve işlevselliğini kolaylaştıran iki token katmanını kullanır: BNT ve ETHBNT.
- Bancor ve rakibi Uniswap, yeni bir merkezi olmayan finansal sistem dalgasının liderleridir.
- Bancor protokolü, farklı ERC-20 uyumlu tokenler arasında dönüşüm sağlar.Her akıllı token, diğer ERC-20 tokenlerinin rezervlerini tutan akıllı sözleşmelerle bağlantılıdır.
- Bancor, hem Ethereum hem de EOS blok zincirleri üzerine kuruludur ve çeşitli ERC-20 tokenlarının ticaretini kolaylaştırmak için akıllı sözleşmeler kullanır.
Dezavantajları:
- Uniswap gibi güçlü rakiplere göre geri planda kalması BNT fiyatını olumsuz etkileyebilir.
- Donanım cüzdanlarda tutulmayan BNT tokenlerin borsalara yapılan siber saldırılarla çalınma riski taşıdığı unutulmamalıdır.
- BNT token yüksek volatilitesi nedeniyle riskli bir yatırım tercihidir.
Bancor (BNT) Coin Hangi Borsalarda Var?
Bancor (BNT) projesi, kripto para piyasasında geniş bir yatırımcı kitlesine hitap ediyor. Önde gelen merkezi ve merkezi olmayan borsalarda (DEX) Bancor (BNT) alım satım işlemlerine ulaşabilirsiniz. Genel olarak Bancor (BNT) listeleyen kripto para borsaları şunlardır:
- Binance
- Coinbase Exchange
- Bybit
- OKX
- Upbit
- Kraken
- Gate.io
- HTX
- MEXC
- Upbit
- Bitget
- Bithumb
- Binance TR
Bancor (BNT) Coin Piyasa Bilgileri
Kripto para yatırımcıları, Bancor (BNT) piyasa bilgilerini CoinMarketCap platformu üzerinden anlık olarak takip edebilir. Güncel verilere göre Bancor (BNT) piyasa değeri 89,143,838 dolar civarındayken toplam arzı ise 161,196,921 BNT’dir. Dolaşımdaki arz yaklaşık 130 milyon BNT civarındadır. Bancor (BNT) tamamen seyreltilmiş piyasa değeri 111 milyon dolar seviyesindedir. Bancor (BNT) geleceği hakkında uzmanların en güncel fiyat tahmin raporlarına bu yazımızdan göz atabilirsiniz.
Bancor (BNT) Coin Nasıl ve Nereden Satın Alınır?
Dev kripto para borsası Binance’i kullanarak Bancor (BNT) alım satım işlemleri yapabilirsiniz. Daha önce hiç kripto para ticareti yapmadıysanız genel olarak şu adımları izlemeniz yeterli olacaktır:
- 1. Adım: Binance, Gate.io, OKX ve Coinbase gibi BNT token listeleyen kripto para borsalarından birine giriş yapın.
- 2. Adım: Ücretsiz hesap açtıktan sonra KYC işlemlerini tamamlayın.
- 3. Adım: Hesabınıza para gönderin.
- 4. Adım: Bakiye geldikten sonra kripto para alım satım menüsü üzerinden BNT tokeni seçerek alım emri girin.
- 5. Adım: Bakiyenize göre satın aldığınız BNT tokenleri dilerseniz farklı bir borsaya veya soğuk cüzdana çekerek yatırımınızı güvence altına alabilirsiniz.
Özet Olarak
Bancor projesi, düşük değerli kriptolarla likidite ve getiri sağlamayı amaçlayan merkezi olmayan bir finansal ağdır. Bancor, ağ katılımcılarını likidite havuzlarına kripto fonları eklemeye teşvik eder. Finansal kurumların veya üçüncü tarafların müdahalesi olmadan kripto piyasalarına likidite ekleyen Bancor’un yerel kripto parası BNT tokendir.