İsabetli değerlendirmeleri nedeniyle “makro gurusu” olarak tanınan Henrik Zeberg, merakla beklenen altcoin rallisine yönelik önemli bir açıklamada bulundu. Yeni bir altcoin sezonunun fitilinin ateşlenmesinin an meselesi olduğunu söyleyen Zeberg, bu fitili FED’in ateşleyeceğini iddia etti!
Kripto para piyasalarında Bitcoin (BTC) önderliğinde yılbaşından bu yana yükseliş sürerken, altcoin sezonunun ne zaman başlayacağı merak ediliyor. Merakla beklenen altcoin rallisine ilişkin değerlendirmede bulunan makro gurusu Henrik Zeberg, sezonun açılmasının an meselesi olduğunu iddia etti!
“Fitili FED Ateşleyecek”
Altcoin sezonunun fitilinin ateşlenmesini an meselesi olarak değerlendiren Zeberg, kişisel Twitter hesabından bunun nedenlerini de paylaştı. Yaptığı açıklamada ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz artırımını bitirmesi ile birlikte altcoin rallisinin başlayacağını söyleyen Zeberg, “Altcoin sezonu tam olarak gelmiş değil ama çok yakında gelecek. Bunun için açgözlülüğün devreye girmesi gerekiyor. O da FED’in duracağının fiyatlanmaya devam etmesiyle gelecek.” ifadelerini kullandı.
FED’in faiz artışına ara vereceği beklentisi piyasanın geneline hakim. Hatta bazı isimler faiz indirimlerinin geri geleceğini savunuyor. Tüm piyasalar kripto para endüstrisinin geneline yayılacak bir yükseliş için FED’i takip ederken, Zeberg ise altcoin sezonunun bu şekilde başlayacağını söylüyor.
“BTC Dipten Alım Fırsatı Verecek”
Zeberg, paylaştığı bir grafikle lider kripto para biriminde bir olası düşüşten bahsetti. Kripto para odaklı hedge fonu Swissblock’un BTC ve Ethereum (ETH) için momentum azalmasını gösteren grafiği paylaşan Zeberg, “DXY (ABD Dolar Endeksi) önümüzdeki haftalarda sıçrama yaptıkça, Bitcoin’de bir geri çekilme görebiliriz. Ancak bu Bitcoin’in yükseleceğine bahis yapmak muhteşem bir fırsat olabilir.” dedi. Analist kısa vade için bunları söylese de uzun vade için oldukça ılımlı!
“Uzun Vadede Uçaçak”
Kısa vade için BTC ve ETH cephesinde bir geri çekilme bekleyen Zeberg, uzun vadede oldukça olumlu! Piyasanın önümüzdeki haftalarda yükselişe geçeceğini düşünen Zeberg, “Yakında çöküş olacak ama zaman? Ayılar Ekim’den beri bunun için nerede çağrı yapıyor? Hisse senetleri ve riskli varlıklar uzun vadede uçacak!” sözleri ile yaşanacak rallinin sinyallerini verdi.