SEC ile dava süreci devam eden Ripple’in CEO’su Brad Garlinghouse, devam eden davaya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Devam eden menkul kıymet davasının birkaç ay içinde sonuçlanacağını söyleyen CEO, SEC’e ağır ithamlarda bulundu!
İsviçre’nin Davos kentinde düzenlenen Dünya Ekonomik Forumuna (WEF) katılan Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile devam eden dava hakkında konuştu. CNBC’ye verdiği röportajda davanın yakında biteceğini söyleyen Garlinghouse, SEC’e de sitemde bulundu.
“Davanın Lehimize Sonuçlanacağına İnanıyorum”
Ripple CEO’su, SEC ile aralarındaki menkul kıymet davasının yakında sonuçlanmasını bekliyor. Davanın Ripple lehine sonuçlanmasını bekleyen Garlinghouse net kararın Haziran ayı gibi geleceğine yönelik bir de tahmin paylaştı.
Garlinghouse her iki tarafın da bütün belgelerin eksiksiz bir şekilde teslim ettiğini söylerken, “Yargıcın, 2023 yılı içerisinde kesin kararı vermesini bekliyoruz. Bir yargıcın kararını ne zaman vereceğini gerçekten kontrol edemezsiniz. Ancak önümüzdeki tek haneli aylarda bir sonuca varacağımız konusunda iyimserim. Bununla birlikte davanın lehimize sonuçlanacağına inanıyorum.” sözleri ile dava sonucuna ilişkin olumlu olduğunu ifade etti.
“SEC’in Bazı Davranışları Utanç Verici”
Konuşmasında kendilerine dava açan SEC’e iğneleyici ifadeler kullanmaktan çekinmeyen Garlinghouse, SEC’in bazı davranışlarını, “SEC’în bazı davranışları bir ABD vatandaşı olarak utanç vericiydi. Verdikleri tepkilere bakılırsa, şaka yapıyor olmalılar.” ifadeleri ile değerlendirdi.
SEC’e eleştirilerine devam eden Garlinghouse’a göre Ripple, düzenleyici kuruluşun ihanetine uğradı! Kendileri ile alay edildiğini de savunan CEO, “Bana bir kez bile XRP’nin menkul kıymet olabileceğini düşündüklerini söylemediler. Yani daha sonra geri dönüp, bunca zamandır XRP’nin bir menkul kıymet olduğunu düşünüyorduk ama size söylemedik demek. Bu, kamu sektörü ile özel sektör arasında gerçek bir ortaklıklı gibi gelmiyor.” ifadelerini kullandı.
Ripple ve SEC Arasındaki Dava Devam Ediyor
Davos’ta zirvede konuşan Brad Garlinghouse’un CEO’su olduğu Ripple ile SEC tarafından açılan dava devam ediyor. SEC, XRP’yi bir menkul kıymet olarak değerlendirerek CEO ve şirket hakkında kayıt dışı menkul kıymet satışı nedeniyle dava açtı. Ripple ise XRP’nin bir menkul kıymet olmadığını savunurken, davada aleyhlerine çıkacak bir karar ile şirketlerini ABD dışına taşıyabileceklerinin sinyalini de verdi.