Facebook olan şirket ismini değiştiren Meta’nın ikinci çeyrek finansalları açıklandı. Açıklanan finansallar tarihinde ilk kez yetersiz görülürken, metaverse için ayrılan 2,8 milyar dolarlık kaynak kafaları karıştırdı.
Geçtiğimiz sonbaharda şirket ismini Facebook’tan Meta olarak değiştiren Marc Zuckerberg’in sanal alem ısrarı finansal sonuçlarına yansıdı! Meta Platforms tarafından bu yılın ikinci çeyreğinde gösterilen performans hayal kırıklığı yaratırken, yıllık gelirlerde ilk kez yaşanan büyük düşüşle birlikte 2,8 milyar dolarlık metaverse kaynak tahsisi dikkat çekti.
İkinci Çeyrekte 29.07 Milyar Dolar Gelir Elde Etti
Facebook, uygulamalar arası izleme endişeleri nedeniyle zor bir çeyrek geçirmişti. Bu zorlu çeyrekte geçtiğimiz yılın ikinci çeyreğinde 29,08 milyar dolarlık bir gelir elde etmeyi başarmasına karşın Meta, şirketin geçmişinde ilk kez yetersiz kaldı. Açıklanan finansallar ardından şirketin hissesi %4 değer kaybederek 163,80 dolar düzeylerine geriledi.
Reality Labs Zarar Etti!
Marc Zuckerbeg’in “öncelikli alan” olarak ilan ettiği Facebook Reality LAbs (FRL), ettiği rekor zararla şirketi hüsrana uğrattı! Son yaşadığı kayba rağmen Ar-Ge çalışmalarının devam ettiği şirketin ikinci çeyreğinde, bir önceki çeyreğe göre satışları %35 düşüş yaşayarak 452 milyon dolar olarak kaydedildi.
Asıl şaşırtıcı sonuç ise edilen zarar kaleminde kendisini gösterdi. Şirket 452 milyon dolarlık satışa karşın 10,2 milyar dolar zarar üreterek herkesi şaşırttı. Zuckerberg ise şirketin finansallarından ziyade uzun vadeli büyümesiyle ilgilendiğini ifade ederek FRL’ye sahip çıktı.
Zuckerberg FRL’den Yüzlerce Milyar Dolar Gelir Bekliyor!
Zuckerberg, metaverse alanına özel bir ilgi gösteriyor ve FRL bu açıdan kendisi için önemli bir silah. Şirketin tüm felsefesini ismini Meta olarak değiştirmesi ardından meta veriye hükmetmeye adayan CEO, insanların avatarları ile katılabildikleri sanal ticaret, eğlence ve iş dünyası yaratmayı hedefliyor.
Son bilançoda Reality Labs için 2,8 milyar dolar daha tahsis eden Zuckerberg, sanal alem hedeflerinin gerçek olduğunu bir kez daha gösterdi. Şirket zarar etmesine karşın uzun vadede umutlu olduğunu ifade eden Zuckerberg, “Bu platformların geliştirilmesi, zaman içinde trilyonlarca olmasa da yüz milyarlarca dolar gelir sağlayabilir” ifadeleri ile şirketine sahip çıkıyor.