Ethereum (ETH) ve haliyle kripto para piyasaları için sabırsızlıkla beklenen ETH Londra güncellemesine artık saatler kaldı. Birçok yeniliği beraberinde getirecek olan ETH 2.0 güncellemesi için piyasalarda heyecan büyük. Güncellemenin birçok sorunu çözmesi bekleniyor.
Kripto para piyasalarında uzun süredir beklenen Ethereum (ETH) 2.0 güncellemesi için geriye sadece saatler kaldı. 2022 yılı için planlanan Ethereum Serenity güncellemesinin son basamağı olarak gerçekleştirilecek olan Londra güncellemesi, Ethereum 2.0’a geçişte 12 milyon 965’inci blokta gerçekleştirilecek. Söz konusu mevcut hash gücü ile ilgili bloğun 5 Ağustos Perşembe TSİ 14.55 itibariyle üretilmesi bekleniyor. Güncelleme öncesi birçok kripto para borsasının da Ethereum ağı işlemlerini geçici olarak askıya alması bekleniyor.
Binance’ta ETH Ağ İşlemleri Askıya Alınacak
İşlem hacmiyle dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance’ta, 5 Ağustos 14.30 – 14.40 sularında ETH ağ transfer işlemleri geçici olarak durdurulacak. Borsaların ETH ağı işlemlerini askıya alma prosedürü, yaşanabilecek olası herhangi bir sorunun kullanıcılara yansımaması için önlem olarak uygulanacak. Güncellemenin tamamlanması ile birlikte borsaların ETH işlemlerine devam etmesi bekleniyor.
Binance Kullanıcıları Dikkat!
Binance kullanıcılarının ETH ve ERC-20 işlemlerini söz konusu güncelleme başlamadan önce tamamlaması gerekiyor. Ağ güncellemesi gerçekleşirken, spot ticaret işlemleri askıya alınmayacak. Fakat uzmanlar, güncelleme sırasında çok ciddi bir fiyat oynaklığı görünebileceği için yatırımcıları bu sırada yapılacak olan işlemlere karşı uyarıyor. Birçok analist ve uzman, 5 Ağustos Perşembe günü akşam saatlerine kadar ETH pozisyonlarının açılmamasını tavsiye ediyor. Zira ağda oluşabilecek en küçük bir sorunda ETH fiyatı anlık olarak 2 bin dolar seviyesinin altına düşebilir.
Basitçe, PoW ve PoS Algoritmaları Ne Demek?
ETH ağı Londra güncellemesi ile birlikte Proof of Work’ten (PoW), Proof of Stake’e (PoS) geçirilecek. PoW sistemi, kripto para birimlerinin kripto para madencileri tarafından üretilmesini sağlıyor. Bu da enerji anlamında çok ciddi iş yükünü beraberinde getiriyor. PoW algoritmasında Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) günlük olarak belli miktarlarda üretilerek piyasaya sürülüyor.
PoS algoritmasında ise PoW sistemine göre bünyesinde daha fazla avantaj barındırıyor. PoS sisteminde daha az enerji sarf ediliyor. Bu sistemde madencilerin gücüne daha az ihtiyaç duyuluyor ve bu nedenle işlem ücretleri de ciddi ölçüde azalıyor.