Kripto Para

Çin’de Metaverse çılgınlığı! 3700 şirket başvuru yaptı!

    Son dönemde Facebook gibi dev şirketlerin dahil olduğu metaverse çılgınlığı giderek büyüyor. Çinli büyük teknoloji şirketleri de metaverse evrenine dahil olmak için tescil başvuruları ile gündeme geldi…

    Teknoloji firmalarının metaverse alanında öne çıkma yarışı devam ediyor. Facebook tarafından başlatılan metaverse çılgınlığı her geçen gün büyüyor. Son olarak Çin merkezli büyük teknoloji şirketleri de bu çılgınlığa dahil oldu. Çinli firmalar hakkında detaylı bilgilere yer veren QiChacha sitesinde dikkat çeken açıklamalar yapıldı.

    Sitede yer alan bilgilere göre Çin’in en büyük oyun şirketlerinden NetEase; “NetEase metaverse”, “Leihuo metaverse” ve “Fuxi metaverse” isimleri için tescil başvurusunda bulundu. Öte yandan Çin’in en büyük arama motoru olan Baidu ise “metapp” markası için patent başvurusunu gerçekleştirdi. Gelişmeler sadece bununla sınırlı kalmayıp 3700 şirketin patent başvuruları yaptığı bildirildi. 

    Metaverse Markaları Artıyor

    QiChacha sitesinde yer alan bilgilere göre, aralarında Tencent, Bytedance ve Alibaba’nın da olduğu 3700’den fazla şirketin, metaverse bağlantılı marka tescilleri için harekete geçtiği öğrenildi. Bilindiği üzere popüler Çin merkezli teknoloji şirketi ByteDance, sanal gerçeklik gözlükleri üreten bir şirketi 1.4 milyar dolar ödemeyle satın almıştı. Metaverse evreninde bu sanal gözlüklerin kullanılması planlanıyor. 

    Facebook’un henüz metaverse duyurusunu yapmadığı dönemde metaverse bu kadar popülerlik kazanmamıştı. Bu dönemde CITIC Securities tarafından yayınlanan araştırma raporunda, gelecek 5 yıl içinde metaverse bir keşif dönemi yaşayacağını belirtmişti. Araştırma şirketine göre metaverse 20 yıl içinde bambaşka bir hayat tarzına dönüşecek.

    Çin’deki Kripto Para Yasakları Tartışılıyor

    Kripto para ticaretini ve madenciliği ülkede yasa dışı ilan eden Çin’de bu yasaklar büyük bir tartışma konusu yaratıyor. Çin’in metaverse dünyasında da geri kalacağı ya da bu platforma sıcak bakmadığı görüşü ağırlık kazandı. Geçtiğimiz haftalarda Çin Ulusal Güvenlik Kurumu’na bağlı bir kuruluş, metaverse’ün teknolojik ayrımcılık ve siber saldırılara neden olabileceğini öne çıkarmıştı. Bu bakış açısına sahip olan Çin’de metaverse ulusal güvenliği tehdit edebilecek bir unsur olarak görülüyor. 

    Benzer Başlıklar

    Daha Fazla Yükle