30 Nisan tarihinde ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile süren davanın 3. duruşmasından çıkan Ripple, duruşmadan bir sonraki gün 1 milyar XRP’nin daha kilidini açtı. Kripto para borsalarındaki XRP likiditesinin desteklenmesi için gönderimler yapıldı.
Bilindiği gibi Blockchain devi Ripple, Aralık 2020’den bu yana ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile bir dava sürecinde yer alıyor. SEC, davada XRP’nin bir menkul kıymet olduğunu iddia ediyor. Ripple, Bitcoin (BTC) ve Ethereum’u (ETH) örnek göstererek itiraz ettiği davaya rağmen, XRP token’ları ile ilgili normal işleyişini sürdürüyor.
XRP Fiyatı Bu İşlemden Etkilenmiyor
1 Mayıs tarihinde gerçekleştirilen 1 milyarlık XRP kilidinin açılması işlemi, 500’er milyonluk iki işlemde gerçekleştirildi. Aslında bu noktada anormal bir durum yok zira Ripple bu işlemi her ayın ilk gününde zaten yapıyor. Ripple’ın 1 Mayıs tarihli işlemi, yapıldığı saat itibariyle 1,6 milyar dolara tekabül ediyordu.
Ripple, her ayın ilk gününde yaptığı bu işlemlerle kripto para borsalarındaki XRP likiditesini destekliyor. Ayrıca şirket, piyasa sürülen XRP’lerin bir bölümünü ortaklarına ve müşterilerine gönderiyor. Öte yandan şirket bu işlemler ile kendi operasyon giderlerini karşılamayı da hedefliyor.
Geçmiş dönemlerde Ripple’ın bu işlemi yapması, piyasalarda birçok kez endişeye ve korkuya neden olmuştu. Ancak piyasaya sürülen XRP’lerin %80-90’lık bölümü aynı gün içinde kilitleniyor. Bu sayede XRP fiyatı bu işlemlerden etkilenmiyor.
69,7 Milyon XRP Borsalara ve Ripple’a Transfer Edildi
Whale Alert Blockchain verilerini inceleyen bir kripto para kullanıcısı, Twitter üzerinden incelediği verileri paylaştı. Paylaşılan verilere göre 30 Nisan – 1 Mayıs tarihleri arasında 69,7 milyon XRP, birkaç büyük kripto para borsası ve bizzat Ripple tarafından transfer edildi. Söz konusu transferlerde Huobi, Bitstamp, Bittrex, Upbit ve BtcTurk’ün yer aldığı ifade edildi. Verilerde Ripple’ın bu işlemlerde 10 milyon XRP’yi Bitstamp’a ve 7,6 milyon XRP’yi de Huobi’ye gönderdiği görüldü.
Bu işlemlerin yanı sıra, SEC – Ripple davasının 30 Nisan tarihli duruşmasından taraflar adına net bir sonuç çıkmadı. Yargıç Sarah Netburn, SEC’nin denizaşırı şirketlerden bilgi talebi ile ilgili kararını ilerleyen günlerde açıklayacak.