Kriptopara

2022'ye Damga Vurabilecek 8 Yeni Coin Projesi

    İşte 2022'de Uçuşa geçebilecek Kripto Paralar

    Piyasalarda yerini alan yeni ve son derece popüler birçok coin projesi yatırımcıların iştahını bir hayli kabartmayı başardı. Kripto platformlarının ve toplulukların ilgi odağı haline gelen piyasanın yeni gözdesi 8 coin projesi hakkında merak edilenleri sizler için derledik. İşte 2022 yılına damga vurabilecek 8 yeni coin projesinin detayları! 

    Acala Token (ACA) 

    Polkadot güvencesiyle piyasalarda yerini alan Acala Token (ACA), temelde güçlü bir finans ağı olmayı hedeflemektedir. Sadece Polkadot tarafından güvence altına alınmış bir blok zincir olarak değil, kullanıcıların Acala Swap ile işlem yapmalarına ve aUSD sabit parası ile krediler vermelerine olanak tanıyan bir dizi zincirler arası merkeziyetsiz bir finans ağıdır. 

    Alpine F1 Team Fan Token (ALPINE)

    Taraftar tokenler arasında gücünü artırmayı başaran ALPINE Coin, Binance borsasında listelenen dünyanın ilk Formula 1 taraftar ve hayran tokeni olma özelliğine sahiptir. Alpine F1 takımı ile hayranlarının etkileşimlerine de izin veren token, anketlere katılma, NFT satın alma, hayran ödülleri ve diğer avantajlarıyla 2022 yılının en çok hype yalan taraftar tokenleri arasına kısa sürede yükselmiştir. 

    Gari Network (GARI) Coin 

    İçerik üreticilerini destekleyen bir proje olarak GARI Token, Hindistan’ın e popüler kısa video uygulaması Chingari’de içerik üreticilerinin GARI belirteci ile blok zincirdeki içeriklerinden para kazanmalarını sağlayan bir tokendir. Hindistan’ın hızla büyüyen uygulamasının DAO aracılığıyla gelecekte topluluğuna sağlayacağı avantajlar ise dikkat çekmektedir. Şubat 2022’de en yüksek 0,98 dolar seviyesini de görerek popülerliğini artırmıştır. 

    pStake Finance (PSTAKE) Coin 

    Piyasalara likit stake çözümü sunan pStake Finance, stake edilen varlıkların likiditesinin kilidinin açaılarak PoS tokenlerinin gerçek potansiyelini ortaya çıkaran bir çözüm geliştirmiştir. PSTAKE sahipleri ise başlangıçta 1:1 sabitlenmiş ERC – 20 türev belirteci basabilmektedir. 2022’nin ilk 3 ayında güçlü bir çıkış yakalayan PSTAKE, Mart 2022’de 1 dolar sevisini aşmayı başarmıştır.  

    Umee (UMEE) Coin 

    Kripto dünyasının popüler ve güçlü ağı COSMOS üzerine inşa edilmiş Umee, küresel bir çapraz zincir DeFi merkezi oluşturmak için geliştirilmiştir. Gelecekte DApp ve para Legoları için temel bir katmak görevi görmeyi hedeflemektedir. Popülerlik kazanmasında temel etken ise DeFi’de görülen şu üç ana sorunu çözme hedefine sahip olmasıdır:

    • Müstakil Verimler
    • Konsantre Sistemik Riskler 
    • İzole Sermaye 

    Immutable X (IMX) Coin 

    Ethereum üzerinde NFT’ler için önemli çözümler getiren Immutable X, ilk katmak – iki ölçekleme çözümü olarak vizyonunu belirlemiştir. 10 dolar seviyesini zorlayan piyasa hareketi ile geçtiğimiz dönemde de öne çıkan IMX ise projenin yerel ERC – 20 program belirtecidir. Ücretler, stake ve yönetişim için IMX Token kullanılmaktadır. 

    BENQI (QI) Coin 

    Avalanche ağının parlayan yıldızlarından biri olan QI, proje vizyonuyla da dikkat çekmektedir. BENQI temelde merkezi olmayan vesayetsiz bir likidite piyasası ve likit stake protokolüdür. 2021 yılında 6 milyon dolarlık destekle kurulan proje, Avalanche üzerindeki ilk DeFi Lending projesi olduğunu iddia etmektedir. Bu iddiası ile 2022 yılında da gözde coinler arasında yerini almasını sağlamıştır. 

    COLONY (CLY) Coin 

    Avalanche platformunun dikkat çeken diğer projelerinden COLONY, yeni nesil uygulamalar için uygun teşvik edilmiş bir temel oluşturmaya devam etmektedir. Türünün ilki olacak bir finansman mekanizmasına sahip olması 2021 Aralık ayında gördüğü 2 dolarlık seviye ile kendini kanıtlamıştır. 

    Sonuç Olarak

    2022 yılında piyasalarda yıldızı parlaması beklenen birçok coin, yeni yılın henüz ilk aylarında görülen belirsizlik nedeniyle riskli görünümü sürdürmektedir. Ancak güçlü ağlar üzerinde kurulu bu projelerin kripto dünyasının sorunlarına getirdikleri çözümler daha uzun süre etki yaratacaklarını göstermektedir. Şuradan, piyasaya yeni çıkacak olan coinler isimli makalemize göz atabilirsiniz.

     

    Benzer Başlıklar

    Daha Fazla Yükle