Kripto Para

Türkpatent 267 kripto para için patent başvurusu aldı

    Sabah’ın yer verdiği habere göre Türk Patent ve Marka Kurumu’na (TÜRKPATENT) bugüne kadar 267 kripto para birimi için marka başvurusu yapıldı. Gelen marka başvurular arasında “Reiscoin”, “Helalcoin” ve “Türkcoin” gibi isimler yer alıyor.

    Kripto para birimleri Aralık 2020’den bu yana tüm dünyada bir algı oluşturdu. Oluşan algıda insanlar, kripto paraların kısa vadede çok fazla kazanç sağlayabileceğini düşünmeye başladı. Bu düşünce yanlış sayılmaz zira birçok örneği özellikle 2021 yılında görüldü. Bu nedenle kripto para birimlerine duyulan ilgi tüm dünyada artış gösterdi. Aynı şekilde ülkemizde de kripto paralar çok kısa süre içinde benimsendi ve gündem maddesi haline geldi. Ancak ülkemizdeki kripto para ilgisinin sınırları aştığı görülüyor.

    İlk Başvuru 2012’de “Coin” İsmiyle Yapıldı

    Sabah Gazetesi’nden Barış Şimşek’in haberine göre Türk Patent ve Marka Kurumu’na (TÜRKPATENT) “finansal ve parasal hizmetler” kategorisinde bugüne kadar 267 kripto para birimi için marka başvurusu yapıldı. İlk başvurunun ise 2012 yılında “coin” ismi ile yapıldığı öğrenildi. Başvurular son 4 ayda rekor seviyeye ulaştı. Ayrıca 2021 yılının ilk 4 aylık diliminde kuruma 117 kripto para için marka başvurusu yapıldı. Başvurular arasında dikkat çeken isimler yer alıyor. Bu isimlerden bazıları şöyle:

    • Reiscoin
    • Helalcoin
    • Türkcoin
    • Rabiacoin
    • İnşaatcoin
    • Emlakcoin

    Türkiye’de Kripto Para Düzenlemeleri ve Kripto Para İlgisi

    Türkiye’nin kripto para ilgisinin neredeyse tüm Avrupa ülkelerini geride bıraktığı biliniyor. Türkiye’nin artık yeni dijital para konusunda da ön plana çıkmaya başladığı görülüyor. Yakın zamanda ülkemizde görülen Thodex borsası dolandırıcılık iddiaları ve Vebitcoin borsasının iflası gibi gelişmelerin soruşturmaları devam ediyor. Ancak bu durum insanların kripto paralara duyduğu ilgiyi sekteye uğratmamış gibi görünüyor.

    Türkiye’de önce Thodex borsası, ardından Vebitcoin borsasında yaşanan skandal gelişmelerden sonra kripto para düzenlemeleri hız kazandı. Ülkemizde;

    • Sanal varlıkların ödemelerde kullanılması yasaklandı.
    • İlgili yönetmeliğe daha sonra “kripto varlık hizmet sağlayıcılar” ve “tasarruf finansman şirketleri” ifadeleri ilave edildi.
    • Hazine ve Maliye Bakanlığı, kripto para işlemlerinin takibi konusunda adımlar atılacağını açıkladı.
    • 10 bin TL üzerinde işlem yapanların 10 gün içinde MASAK’a bildirilme zorunluluğu konusunda çalışmalar başladı.

    Benzer Başlıklar

    Daha Fazla Yükle