Kripto Para

Kripto paralar kumardan farksız! İş Bankası genel müdürü açıkladı

    Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Hakan Aran, dijital para ile kripto paranın farklı şeyler olduğunu söyledi. Aran’a göre kripto para birimlerine yatırım yapmak kumar oynamaktan farksız…

    İş Bankası’nın her yıl geleneksel olarak düzenlediği İş’le Buluşmalar Toplantısı’nın bu yılki etkinliği Yeniden Şekillenen Dünyada Türkiye’yi Geleceğe Taşımak konseptiyle başladı. Etkinliğe katılan Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Hakan Aran, piyasa hakkında dikkat çekici açıklamalar yaptı. Hakan Aran’ın kripto para piyasasına yönelik yorumları büyük dikkat çekti. 

    Türkiye’de Kayıt Dışı Ekonomi Riskleri

    Türkiye’de kripto para piyasası ve yatırımları hakkında kamu kuruluşlarından da peş peşe açıklamalar gelirken, Hakan Aran da bu konuya dikkat çekti. Dijital paralar ile kripto para birimleri arasında fark olduğunu belirten genel müdür yardımcısı, “Kripto paralar kumardan farksız” değerlendirmesini yaptı

    Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Hakan Aran, kripto paralar hakkında yaptığı açıklamasında Türkiye’deki kayıt dışı ekonomi risklerine de dikkat çekti: “Dijital paralar ile ilgili yapılması planlanan düzenlemeler sanki kripto paralar için yapılıyormuş gibi yansıtılıyor. Ama alakası yok. Dijital paralar dünyada ve Türkiye’de kayıt dışı ekonominin azaltılması için önemli. Ancak kripto paralar kumardan farksız.” 

    “Gelecekte Fiziksel Paraya Yer Yok”

    Geleceğin bankacılık sisteminde fiziksel paraya yer olmadığını belirten Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı, bu konuya da değindi. Gelecekte fiziksel paranın dolaşımda yerinin olmadığını belirten Aran, tüm dünyada yapılan dijital bankacılık çalışmalarının giderek hız kazandığını söyledi. Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Hakan Aran’ın bu açıklamaları kripto para basınında da geniş yankı buldu.

    Kripto paralar ile dijital paraların farkına değinen Aran ayrıca dijital paraların geleceği hakkında şu ifadeleri kullandı: “Geleceğin bankacılığı fiziksel paranın olmadığı ve dijital paranın olduğu bir sistem. Geleceğin bankacılığında dijital paranın dijital ödeme sistemleri ile iç içe geçtiği, ihracatın da ithalatın da bu platformlar üzerinden yapılabildiği bir gelecek olacak.”

    Benzer Başlıklar

    Daha Fazla Yükle