Kriptopara

BitTorrent Madenciliği Nedir? Nasıl Yapılır?

    BitTorrent (BTT) Coin madenciliği hakkında yatırımcılar tarafından merak edilen pek çok konu bulunuyor. BTT madenciliği yapmak isteyenler hangi adımları atmaları gerektiği konusunda kafalarını karıştıran bazı sorular olabiliyor. Bu yazımızda BTT madenciliği için gerekli olan 4 temel aracı ve BTT kazmaya başlamak için atılacak pratik adımları anlatmaya çalışacağız. 

    BitTorrent Madenciliği Nedir?

    BitTorrent madenciliği, BTT Coin üretimi anlamına gelir. Madencilik, BTT Coin kripto para birimini bilgisayar ve BTT cüzdan adresi ile dahil olunan madencilik havuzundaki kodla üretmek anlamına gelir. Bu işlemde BTT Coin kazıyan kişilere ise madenci adı verilir. Madencilik, belirli bir süre kapsamında BTT Coin kazancı elde edilmesini sağlar. BTT madenciliğinin nasıl yapılacağını alt başlıktan öğrenebilirsiniz. 

    Nasıl Yapılır?

    BitTorrent madenciliği yapmak için izlenecek aşamalar şu şekildedir:

    • 1. Adım: Binance kripto para borsasına erişerek, hesap açılışı gerçekleştirmek ve ardından KYC işlemlerini tamamlamak gerekir. 
    • 2. Adım: Binance borsasında hesap artık oluştuğuna göre, borsa sayfasının sol bölümünden “cüzdan“ sekmesine tıklanıp, altında listelenen seçeneklerden “yatırma“ işlem başlığı seçilir.
    • 3. Adım: Tercih ardından ekrana bir tablo gelecek ve tablo üzerinden “kripto“ ifadesi yar alacaktır. Bu ifade seçildikten sonra BTT madenciliği yapılacağı için tablo üzerinden BTT adresi seçilmelidir.
    • 4. Adım: Yukarıdaki işlemler tamamlandıktan sonra internetten yeni sekme açılıp https://unmineable.com/coins/BTT adresine erişim sağlanmalı ve ana sayfadan “adres“ sekmesine tıklanıp BTT adresi açılan boşluğa yazılarak kaydedilmelidir.
    • 5. Adım: Adres kaydı ardından bu madencilik uygulaması masaüstüne indirilmelidir.
    • 6. Adım: Masaüstüne gelen mining uygulamasına tıklanıp, çalıştır komutu verilmelidir.
    • 7. Adım: İşlemle ekrana gelen tablo üzerinden ise GPU ifadesi seçilip, gelen yeni tabloya BTT cüzdan kodu yapıştırılmalı ve onay verilmelidir.
    • 8. Adım: Onaylar ardından ekrana mining işlemini başlatma için gerekli “start“ kutucuğu yansır ve bu kutucuğa tıklanmalıdır.
    • 9.Adım: Start komutu ile ekrana gelen Advenced Settings ifadesi seçilip, tablodan ekran kartı GB niteliğine bağlı olarak Ethash veya Etchash tanımlaması girilir. Eğer ekran kartı 4GB ve üzeri ise Etchash, 3 GB ise Ethash tercih edilmelidir.
    • 10. Adım: Son olarak tablo altından “save&Restart“ butonuna tıklanması ile kazma işlemi başlatılır. 

    Kazmanın başlaması ile birlikte ekrana otomatik şekilde gelen tablodaki “website“ sekmesine giriş yapılarak, ilerleyen süre bazında ne kadar BTT Coin kazıdığınızı görüntüleyebilirsiniz. 

    BitTorrent Madenciliği İçin Neler Gerekli?

    BTT Coin madenciliği için gerekli olan araçlar şunlardır:

    • 3 GB ve üzeri ekran kartı,
    • BTT cüzdanı,
    • CPU gücü,
    • Binance borsası kripto para hesabı,

    BTT CPU madenciliği yapmak için bu 4 temel araca sahip olmak gerekir. BTT Coin CPU madenciliği için kayıt sağlayacağınız uygulamaya, BTT cüzdan adresinizi vermeniz, 3GB veya üzeri bir ekran kartı için hash tanımlaması yapmanız gerekir. Bu yüzden bu araçları mining öncesinde edinmelisiniz. 

    Avantajları Neler?

    BTT Coin madenciliğinin avantajlarından biri ASIC çip kullanımını gerektirmemesidir. Geleneksel BTC madenciliği ile aralarında belirgin farklar bulunur. BTT madenciliğinde kazma yapmak için CPU gücünden yararlanılır. 

    Elektrik harcamaları daha düşük düzeydedir ve soğutucu içeren geniş bir madencilik sistemini oluşturmak gerekmez. Madencilik için CPU gücünden yararlanılan madencilik uygulamasına kayıt sağlamak ve BTT kazmaya başlamak mümkündür. Elektrik ve diğer donanım masrafları, elde edilen BTT miktarından çıkarıldığında kayda değer bir kazanç elde etme avantajı yakalanır.

    Dezavantajları Neler?

    BTT madenciliğinin dezavantajı ana kripto para birimi madencilik karlarından daha düşük bir kar elde edilmesidir. Masrafları azaltan BTT madenciliği kazanç seviyesini kendi sistemi içinde yükseltebilir ancak BTC fiyat çıtasının çok yüksek olmasına bağlı olarak ASIC çiple yapılan madencilik hem daha riskli hem de daha karlı olabilir.

     ASIC çip kullanımı ve geniş bir donanım kurulumu ardından masraf yüksek çıksa da bireysel bir madencilik yapma şansı bulunur. Kişi her hangi bir noktaya bağlı değildir. BTT madenciliği için seçilen CPU madencilik tipinde ise bireysel şartlarda elde edilen değişken ve yüksek üretim performansından aynı oranda yararlanılmaz. 

    Sonuç

    Yüksek bir donanıma ve ASIC çipe sahip olmayan ve yeterli performansta ekran kartı olanlar BTT Coin madenciliği yapabilirler. BTT cüzdan adresini oluşturanlar, CPU madencilik tipine yönelerek, BTT Coin kazmaya başlayabilir ve kazanç sağlayabilirler. 2021 kripto para rallisinin başlaması ile birlikte Tron ağının gözde coini olan Bittorrent yoğun ilgi gördü. BTT madenciliği yaparak, fiyatı daha sonra yükselmesi beklenen bu kripto paradan kar elde edebilirsiniz.

    Benzer Başlıklar

    Daha Fazla Yükle