Kriptopara

2022 Fetch (FET) Geleceği, 3 Uzman Tahmini

    Kripto para piyasalarının yeni gözdesi olmaya aday FET, gelecek vaat eden proje hedefleri sayesinde de adından son zamanlarda sıkça söz ettirmektedir. Köklü projeler arasında yer almasıyla da beklenti yaratan FET, bir süredir uzmanların da radarında yer alıyor. Fetch (FET) projesi hakkında merak edilen detayları öğrenmek ve projenin geleceği hakkında uzman tahminleri hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler için güncel bilgileri bir araya getirdik. 

    Fetch (FET) Coin Geleceği

    Nesnelerin interneti (IoT) ile inşa edilen geleceğin dünyasında Fetch projesinin sunduğu çözüm önerileri projenin geleceğe taşınmasında önemli bir faktördür. Günlük yaşama da etkileri ile sunduğu avantajlar sayesinde zaman ve para kazanmada önemli bir fark yaratması beklemektedir. Kolektif öğrenme amacıyla geliştirilmiş IoT cihazlar ile algoritmaların birbiri ile bağlanmasına olanak tanıyan platform, verimliliği ile de dikkat çekmektedir. 

    2022 yılında piyasalarda görülen belirsizlik eğilimi nedeniyle riskli bir yapıda görülse de takip eden dönemde daha güçlü bir etki alanı yaratması beklenmektedir. Projenin yol haritasında ve gelecek hedefleri arasında ise kısaca şunlar yer almaktadır:

    • Gelecek 5 yıl içinde daha sık rastlayacağımız IoT cihazlar için etkin merkeziyetsiz çözümler sunmayı hedeflemektedir. 
    • 2022 yılındaki belirsizliklerin aşılması ile takip eden 2023, 2024, 2025 ve daha uzun vadeli görünümde pozitif etki yaratması beklenmektedir. 
    • Bireysel kullanıcıların dışında geliştiriciler içinde farklı çözümler sunması ile gelecekte daha çok ihtiyaç duyulan bir alan yaratması beklenmektedir. 

    Fetch (FET) Coin Geleceğine İlişkin Grafik Analizi

    FET teknik analizlerinde negatif görünüm bir süredir devam ediyor. Özellikle son dönemde kripto para piyasalarında yaşanan olumsuzluklar nedeniyle grafiğinde de dalgalanmalar görülmektedir. Yakın zamanda düşüş trendini kırarak yeni yön arayışı içine giren FET, daha uzun vadede güçlü rüzgârlar estirmesi beklenmektedir. Grafik görünümde yaşanan dalgalanmalardan etkilenmemek için bir süre daha yakından takip edilmesi gerekmektedir. Geleceğine dair mevcut formasyonda henüz net veriler görülmediği için kısa pozisyonda olacak gelişmelerin takibi gerekecektir. 

    Fetch (FET) Coin Nedir, Nasıl Çalışır?

    Fetch, toplu öğrenmeyi sağlamak için nesnelerin interneti (IoT) cihazlarını ve algoritmalarını birbirine bağlayan bir platformdur. Cambridge, İngiltere merkezli bir ekip tarafından 2017 yılında hayata geçirilmiş bir projedir. Yüksek verim ile çalışan parçalanmış defter üzerine inşa edilmiş ve akıllı sözleşeme yetenekleri sunan Fetch.ai, makine öğrenmesi ve yapay zeka teknolojileri kullanarak merkeziyetsiz olarak problem çözme becerisine sahip bir ağ olarak da tanımlanmaktadır. 

    Çalışma prensibine ve altyapısına bakıldığında ise ağın cihazlar ve hizmetleri, IoT çatısı altında bağlayarak veri paylaşımı yapılmasına imkan vermektedir. Yapay zeka teknolojisi sayesinde veri paylaşımı ve makine öğrenimini bünyesinde barındırmaktadır. 

    Fetch (FET) Kullanım Alanları Nelerdir?

    Merkeziyetsiz dijital ekonominin gelişmesini destekleyen, araç ve hizmetler sunan yapay zeka temelli bir platform olarak son derece geniş bir kullanım alanına sahiptir. Ağın aynı zamanda FET adında yerel kripto para birimi de bulunmaktadır. Söz konusu kripto para ağ içinde nesnelerin interneti (IoT) gibi çeşitli hizmet ve teknolojilere erişmek için kullanılmaktadır. Ethereum ve Binance Smart Chain (BSC) blok zincirlerinde oluşturulmuş versiyonu olarak görev yapmaktadır. Kullanıcıların ağ içinde çeşitli yapay zeka işlemlerinin dışında, DeFi, merkeziyetsiz ekonomi ve makine öğrenimi araçlarının kullanılması için de FET kullanılmaktadır. 

    Ağ kullanımına bakıldığında ise BOSCH, FESTO, Outlier Ventures gibi büyük pek çok firma tarafından da kullanılmaktadır. Geniş kullanım alanları sayesinde merkeziyetsiz teknolojilerin etki alanının genişlemesinde de önemli bir rol üstlenmektedir.  

    Fetch (FET) Coin Fiyatı Kaç Dolar

    Kripto para borsalarında güncel 1 FET fiyatı %fetch-ai+try% TL. Döviz cinsinden ise %fetch-ai+usd% Dolar olarak borsalarda alıcı bulmaktadır. Son olarak, Fetch 24 saatte %fetch-ai+yuzde%.

    Fetch (FET) Coin Ne Olur, Beklentileri Ne?

    FET fiyatında görülen belirsizlikler nedeniyle gelecek dönem beklentileri çelişkili bir projeksiyon izlemektedir. Eylül 2021’de ulaştığı 1,19 dolarlık tüm zamanların en yüksek değerinin ardından farklı beklentiler yaratmıştır. Grafiğinde görülen inişli çıkışlı yapı ise kısa ve orta vadede oluşacak risklere işaret etmektedir. Proje hedeflerinin gerçekleştirilmesi ve yol haritasına uyulması halinde 2022 yılı ve sonraki dönemlerde güçlü bir toparlanma eğiliminin görülmesi de mümkündür.  

    Fetch Projesi Güvenilir Mi, Alınır Mı? 

    Blok zincir teknolojisinin kullanılması sayesinde Fetch ağı tamamen merkeziyetsiz olarak çalışabilmektedir. Güvenlik kriteri açısından önemli bir detay olmasıyla öne çıkar. Öte yandan güncellemeler oluşturulurken kullanıcılara ait özel veri kümelerinin ifşa edilmesini önlemek için farklı gizlilik modelleri ve ileri seviye güvenlik tercih edilmiştir. Çok partili şifreleme ve oyun teorisi karışımı destekleyerek güvenli ve sansüre dayanıklı konsensüs sağlaması açısından teknik altyapısı oldukça güvenlidir. Cambridge merkezli proje 2017 yılında Toby Simpson, Humayun Sheikh ve Thomas Hain gibi isimler tarafından kurulmasıyla da güven vermektedir.  

    Fetch (FET) Coin'i Benzersiz Yapan Nedir?

    Fetch hem teknik yapısı hem de sunduğu birçok çözüm önerisi sayesinde benzersiz bir yapı sunmaktadır. Protokolün tokeni olan FET, platformda yer alan akıllı sözleşme ve oracle’ların önemli bir parçasıdır. Bunun yanı sıra daha birçok önemli benzersiz özellikleri de dikkat çekmektedir. IoT cihazlar için sunduğu çözümler de rakiplerinden ayrılmasını sağlamaktadır. Projeyi benzersiz yapan ve öne çıkmasını sağlayan başlıca özellikler kısaca şunlardır:

    • Kullanıcıların FET sayesinde ağ üzerinde kendi araçlarını oluşturması ve dağıtması sağlanabilir. 
    • Geliştiriciler, FET tokenleriyle ödeme yaparak otonom aracıları eğitmek ve toplu zekayı ağ üzerinde dağıtmak için makine öğrenmesi altyapısına sahip yardımcı programlara erişilebilmektedir.
    • Doğrulama düğümleri olarak bilinen node, FET tokenlarının stake edilerek doğrulama hakkı kazanırken ağın itibarını da yukarı çekmektedir. 

    Fetch (FET) Coin'in Avantaj ve Dezavantajları Nelerdir?

    Fetch (FET) avantajları:

    • IoT cihazlarını ve algoritmalarını birbirine bağlamaktadır. 
    • Herkes için yüksek verimli parçalı defter üzerinde kuruludur. 
    • Birçok soruna etkili çözümler üretmektedir. 

    Fetch (FET) dezavantajları:

    • Piyasa hareketi henüz istenen seviyelerde değildir. 
    • Risk faktörü FET üzerinde baskı yaratmaktadır.  

    Fetch (FET) Coin Hangi Borsalarda Listeleniyor?

    Fetch (FET) listelenen borsalardan bazıları şunlardır:

    • Binance
    • HitBTC
    • Coinbase Exchange
    • KuCoin

    Fetch (FET) Coin Fiyat Tahminleri ve Hedef Fiyat

    3 uzmanın FET hakkında 2022 yılı ve sonrası için görüşleri revize edilmiştir. Geleceğine dair beklentileri öğrenmek isteyenler için genel fikir verse de yatırım amaçlı bu görüşler değerlendirilmemelidir. Uzmanların FET hakkında beklentileri ise kısaca şunlardır:

    • Price Prediction platformunda yer alan analizlere göre 2022 yılı ortama beklentisi 0,18 dolar olarak görülmektedir. 2023 ve 2024 döneminde ise beklentisi 0,27, 0,41 dolar bandında ilerlemektedir.
    • Wallet Investor uzmanları ise 1 yıllık yatırımın riskli yapı sunduğunu ifade etmektedir. 1 yıl sonunda fiyat beklentisinin 0,00785 dolar seviyelerine kadar geri çekilmeler beklenmektedir.
    • Tech News Leader uzmanları ise 5 yıl sonunda 0,99 dolar hedefiyle beklentisini açıklamıştır.

    Sonuç

    Fetch (FET) projesi, yol haritası ve gelecek hedefleri itibariyle uzun süredir piyasalarda çözüm üretmektedir. Ancak FET simgesinin piyasalardaki görünümü hafif negatif eğilim taşımaktadır. Risk faktörü dikkate alınarak portföylere eklenebilir. Merkeziyetsiz teknolojiler ve IoT cihazların yaygınlaşması ile gelecek dönemde adından çok daha sık söz ettirmesi beklenmektedir. FET Coin geleceği genel hatları ile umut vaat eden projeler arasında yer almaktadır.

    Benzer Başlıklar

    Daha Fazla Yükle