Kriptopara

2022 Elrond (EGLD) Coin Geleceği, 3 Uzmandan Fiyat Tahmini

    Piyasaların yeni gözdesi EGLD, analistlerden gelen 2022 tahminleri ile yeniden takip listelerinde ilk sıralara yükselmeyi başardı. DeFi ve loT gibi teknolojilerin yaygınlaşması ile bu alanda gelen yeni çözümlerden biri olan Elrond (EGLD), analistlerin de radarına girdi. 2022 yılı tahminleri ile şaşırtan EGLD Coin, gelecek dönem beklentileri ile de ilgi görmeye devam ediyor. Elrond (EGLD) geleceği hakkında uzman görüşleri ve proje detaylarına yazımızdan ulaşarak fikir sahibi olabilirsiniz. 

    Elrond (EGLD) Coin Geleceği

    Elrond (EGLD) projesinin kendini yeni internet ekonomisi olarak tanıtması geleceğine ilişkin önemli mesajlar vermektedir. Yeni bir internet ekonomisi oluşturmak için herkese farklı çözümler sunan platform, merkeziyetsiz uygulamalar ve kurumsal kullanım için geliştirilmiş bir blok zincir platformu olarak tanımlanmaktadır. Bu kapsamda belirlenen gelecek dönem hedefleri ise gerçekleşmesi halinde hem yatırımcısına getiri sağlayacak hem de piyasa konumunu güçlendirecektir. Elrond (EGLD) projesinin geleceği hakkında öne çıkan detaylar ise şöyle:

    • Gelecekte kendi ekosistemini kurmayı ve EGLD varlığının ekosistem içinde değer saklama aracı haline dönüştürülmesi hedeflenmektedir.  
    • DeFi 2.0 ile özerk bankacılık çağını başlatacak 100 trilyon dolarlık önemli bir hareket olarak değerlendirilmektedir.
    • Block Daemon gibi ortaklıkları ile konumunu önümüzdeki yıllarda da güçlendirmesi beklenmektedir. 

    Elrond (EGLD) Coin Geleceğine İlişkin Grafik Analizi

    Teknik analizlerin büyük bölümünde Elrond (EGLD) çelişkili bir hareket izlemektedir. Son görünüme göre destek çizgisine geçici bir süre geri çekilme olasılığı görülen EGLD, yatırımcıların Price Action’a göre sipariş durumu belirlemeleri ve kısa vadeli hedeflere ulaşmayı beklemeleri önerilmektedir. Ancak anonim yatırımcıların bu tahminleri risk teşkil edeceği için mevcut formasyona göre riskler dikkate alınarak işlem yapılması son derece önemlidir. Öte yandan uzun süredir düşüş eğilimi gösteren EGLD destek ve direnç noktasında sıkışmış durumda olduğu görülmektedir. EGLD/USDT görünümünde alım riski azalacak gibi görünmektedir. Tedbirli olarak işlem yapılması önerilmiştir.  

    Elrond (EGLD) Coin Nedir, Nasıl Çalışır?

    Elrond (EGLD), veri parçalama metodu kullanarak oldukça hızlı işlem gerçekleştiren bir blok zincir protokolüdür. EGLD belirteci ise blok zincir üzerinde işleme olanak tanıyan yerel token varlığıdır. EGLD, ilk olarak Binance Smart Chain (BSC) üzerinde ERD adıyla yayınlanmış ve yakma işlemi sonrasında Ethereum blok zincir üzerinde ERC – 20 tokeni olarak basılmış bir dijital varlıktır. 

    Blok zincirin teknik detaylarına bakıldığında ise FinTech, DeFi, loT, gibi teknolojileri içeren, yeni nesil internet ekosistemi olarak görev yaptığı görülmektedir. Saniyede 15 bin işlem kapasitesi ve 6 saniyelik gecikme ile 0,001 USD tutarında işlem maliyetine sahiptir. Ayrıca Proof of Stake (Hisse İspatı) konsensüsü kullanılmaktadır.  

    Elrond (EGLD) Kullanım Alanları Nelerdir?

    EGLD Coin birçok farklı işlem için kullanılabilmektedir. Blok zincir üzerindeki işlemler için ağ ücretlerinin ödenmesi, stake yapılması, doğrulayıcıların ödüllendirilmesi için eGold varlığına veya EGLD simgesine sahiptir. Projenin teknik makalesine göre EGLD protokolün kendi ekosistemi içinde değer saklama aracı haline getirilmesi hedeflenmektedir. Bu yönüyle geniş bir kullanım alanı ve işlevselliği bulunmaktadır. 

    EGLD Coin Fiyatı Kaç Dolar?

    Son edinilen bilgilere göre 1 EGLD fiyatı %elrond-erd-2+try% TL. Döviz cinsinden ise %elrond-erd-2+usd% Dolar olarak borsalarda alıcı bulmaktadır. Son olarak, Elrond Coin fiyatı 24 saatte %elrond-erd-2+yuzde%.

    2021 yılı EGLD için rekor yılı olmuştur. Kasım 2021’de 542,58 USD seviyesine ulaşarak tüm zamanların en yüksek değerini gören EGLD, bu tarihten sonra sert bir düşüş yaşamıştır. Fiyatının direnç ve destek noktasında sıkıştığını ifade eden uzmanlara göre işlem yapmadan önce bu sert fiyat hareketinin dikkate alınması gerektiği bildirilmiştir. Rekor fiyatı sonrasında 2022 yılının ilk aylarında 140 dolar bandına kadar gerileyen EGLD, gelecek dönem performansında ise daha olumlu bir grafik çizme potansiyeli göstermektedir.  

    Elrond (EGLD) Coin Ne Olur, Beklentileri Ne?

    Elrond (EGLD) ekosisteminin gelecekte daha işlevsel ve yaygın bir kullanım alanına ulaşması beklenmektedir. Bu beklenti nedeniyle EGLD fiyatının da yukarı yönlü bir çizgi izleyebileceği kaydedilmektedir. Fiyatının ise ne olacağı konusu henüz muallaktadır. 2022 yılı itibariyle piyasalarda yaşanan belirsizlikler nedeniyle fiyat performansının olumsuz yönde etki yaratmasının da muhtemel olduğu vurgulanmaktadır. 

    Elrond Projesi Güvenilir mi, Alınır mı? 

    Lucian Todea ile beraber Beniamin ve Lucian Mincu kardeşlerin girişimi ile 2017 yılında, sektörde en kısa sürede çözülmesi gereken bir sorun olarak değerlendirilen ölçeklendirme sorunun çözümü için kurulmuştur. Köklü bir geçmişe sahip proje ekip ve yönetim açısından güven vermektedir. 

    Ağ güvenliği ise düğümlerin (node) doğrulama sürecine katılmak için stake işlemlerini zorunlu kılan güvenli PoS konsensüs algoritması kullanılmaktadır. Doğrulayıcılar, doğrulama süreçlerine göre tahmin edilemeyecek ya da değiştirilemeyecek şekilde rastgele seçilmektedir. Ayrıca güçlü kriptografik koruma oluşturmak için Boneh – Lynn – Shacham (BLS) çoklu imza teknolojisi tercih edilmiştir. Bu yönden oldukça güvenilir addedilmektedir. 

    Elrond (EGLD) Coin'i Benzersiz Yapan Nedir?

    Elrond rakiplerinden birçok farklı hedefi ile ayrılmaktadır. Sektöre önemli çözümler getiren Elrond (EGLD) projesinin ayırt edici benzersiz yanları şunlardır:

    • Yeni internetin ekonomisi olarak tanımlanmaktadır. 
    • dApps ve kurumsal kullanım için ideal blok zincirlerden biri olarak görev yapmaktadır. 
    • Yüksek orandaki ölçeklenebilirliği ve durum, ağ, işlem parçalama sistemi uygulayan ilk blok zincir olması en benzersiz özelliğidir.  

    Elrond (EGLD) Coin'in Avantaj ve Dezavantajları Nelerdir? 

    Elrond (EGLD) avantajları:

    • Uygulanabilir durum parçalama ile devasa ölçeklenebilirlik sunar.
    • Güvenli ve verimlidir. 
    • VM çoklu motoları ile geliştiriciler için kolaylık sağlar. 
    • Piyasa konumunu güçlendirmektedir. 

    Elrond (EGLD) dezavantajları:

    • Riski yüksek bir dijital varlık olarak değerlendirilebilir. 
    • Belirsizliklerden fiyatı olumsuz etkilenmektedir. 

    Elrond (EGLD) Coin Hangi Borsalarda Listeleniyor?

    Elrond (EGLD) ile birçok borsadan işlem yapmak mümkündür. Önde gelen kripto para borsalarından satın alınabilir. Satın alma işlemleri için yatırımcıların Bitcoin (BTC), BNB, USDT, BUSD gibi önde gelen kripto paralar veya stablecoinler kullanması mümkündür. Öte yandan EGLD, Visa veya MasterCard ile kendi platformu üzerinden satın alınabilmektedir. Elrond (EGLD) satın almak için şu borsaları tercih edebilirsiniz:

    • Binance
    • OKEx
    • Bitfinez
    • BitMax
    • KuCoin
    • Bithumb

    Elrond (EGLD) Coin Fiyat Tahminleri ve Hedef Fiyat 

    Elrond (EGLD) hakkında uzmanların yeni tahminleri öne çıkmaktadır. 3 analist, Elrond (EGLD) hakkında tahminleri genel fikir sahibi olmak açısından önemlidir. Ancak yatırım tavsiyesi olarak değerlendirmek risklidir. Elrond (EGLD) hakkında uzman tahminleri ise kısaca şöyledir: 

    • Digital Coin Price uzmanlarının 2022 yılı için beklentisi ortalama 192 USD’nin üzerindedir. Gelecek 3 yılda ise hedefini 250 doların üzerinde belirlemiştir. 
    • Wallet Investor tahmini ise daha karamsardır. 1 yıllık yatırım için riskli görülmüştür. Ancak 5 yıllık uzun vadede kazanç potansiyeli ise +220% olarak değerlendirilmektedir. 
    • Price Prediction uzmanları ise 2022 yılından umutludur. Ortalama 213 USD ve üzerinde bir beklenti içinde olan uzmanlar, gelecek 5 yılda ise hedefini 1463 USD ortalama fiyat olarak açıklamıştır. 

    Sonuç 

    Elrond (EGLD) projesinin vizyonu ve yol haritası onu umut vaat eden girişimler arasına sokmuştur. İsabetli tahminleri ile dikkat çeken 3 uzmanın tahminleri ise yine buna paralel olarak olumlu yönde seyretmektedir. Ancak kısa ve orta vadede uzun vadeye göre daha yüksek görülen riskler dikkat çekmektedir. Yatırım yapmadan önce mutlaka temkinli olmak gerektiği vurgulanmıştır.

    Benzer Başlıklar

    Daha Fazla Yükle