Kripto Para

MultiversX, Staking & Lending Protocolünü Duyurdu: Hatom

    MultiversX, yürütülen her halka açık satışta +1000’den fazla abonelikle olağanüstü ilgi gören inkübatörü xLaunchpad'de piyasaya sürülecek bir sonraki proje olarak Hatom Protokolünü açıkladı.

    Hatom, zincirde kilitlenen toplam değerin yaklaşık %80'inden sorumlu olan Ethereum'daki en büyük üç DeFi protokolünün (likit staking, borç verme ve aşırı teminatlandırma mekanizmasına sahip algoritmik stablecoin) yeteneklerini birleştirerek, merakla beklenen DeFi ilkellerini ekosisteme getirecek.

    Tam teşekküllü ürün grubunun yalnızca MultiversX DeFi ekosistemini güçlendirmesi değil, aynı zamanda ağ güvenliğini ve istikrarını daha da güçlendirecek ve yeni fırsatların ortaya çıkmasını sağlayacak ve yeni sermaye akışının katalizörü olması bekleniyor. 

    Hatom Nasıl Çalışıyor?

    Hatom'un tanıtacağı ilk büyük kullanım alanı, stake edilen dolaşımdaki EGLD'nin (yerel MultiversX ağ coini) %65'ini hedefleyerek ekosisteme daha fazla likidite çekmeyi amaçlıyor. Hatom'un düğüm operatörleri ağına bağlı akıllı sözleşmeler yoluyla staking yapan kullanıcılar, Liquid Staking modülünden yararlanacak ve DeFi uygulamalarında daha fazla kullanılabilecek, yatırımla orantılı bir miktarda EGLD'nin ödüllü bir sürümünü alacaklar. Bu token’lar otomatik olarak staking ödülleri tahakkuk ettirecek ve kilitleme süresi olmadan herhangi bir zamanda kullanılabilir.

    İkinci olarak, Hatom'un borç verme ve borç alma protokolü, kullanıcıların teminatlandırılmış zincir üstü krediler yoluyla konumlarını korurken sezgisel olarak likit sermayeden yararlanmalarını sağlayan bir araç olarak çalışacak. Piyasa değerine göre en büyük ekosistem belirteçleri ve USDC ve BUSD gibi büyük stablecoin'ler desteklenen ilk varlıklar arasında olacak.

    Ayrıca, merkezi olmayan bir aşırı teminatlandırılmış stablecoin (USH), borç verme protokolünün teklifini genişletmeyi hedefliyor. Bağımsız bir para politikasına sahip olan USH'nin LP'leri önemli ölçüde önyüklemesi ve hem ekosistem hem de token sahipleri için ekstra gelir elde etmesi bekleniyor. Kullanıcılar, teminat olarak EGLD ve çeşitli ekosistem belirteçlerini kullanarak basabilecekler.

    Hatom'un HTM'si, protokolün ekosistemine güç veren, yönetişiminde hayati bir rol oynayan ve protokolün kullanımına bağlı olarak birden fazla gelir akışı sağlayan token olacaktır. HTM'ye sahip olan kullanıcılar, tüm ürün paketinde tahakkuk eden ücretlerden pay alma hakkına sahip olacaktır.

    "MultiversX ekosistemindeki ağ etkisi derin. Çok katmanlı ve birbirine bağlı bir mimari olarak işlev görerek, her katmanın ortaya çıkardığı potansiyelin diğer tüm katmanlar tarafından büyütülmesini sağlıyor. Olağanüstü Hatom ekibi, bunun üzerine yeni bir değer düzeyi ekliyor. mevcut kullanım durumlarını temel alan ve yeni ve heyecan verici alanlara doğru ilerleyen ilgi çekici bir DeFi merkezi oluşturuyoruz." dedi MultiversX CEO'su Beniamin Mincu.

    Diğerlerinin yanı sıra Morningstar Ventures, Runtime Verification, MultiversX Foundation, Skynet EGLD Capital ve ZBS Capital tarafından desteklenen Hatom Protokolü, DeFi ortamına önemli ölçüde katkıda bulunmak için şimdi MultiversX ağına katılıyor.

    xLaunchpad tarafından barındırılan Hatom halka açık satışının 21 Temmuz'da 5 günlük bir araştırma aşamasıyla başlaması ve ardından 10 günlük bir süre boyunca anlık görüntülerin staking ve çekiliş süreciyle başlaması planlandı. Katılımcılar, MultiversX'in yerel belirteci olan EGLD ve/veya xExchange'in yerel belirteci olan XMEX aracılığıyla piyango bileti satın alma erişimlerini kolaylaştırabilir.

    MultiversX Hakkında

    MultiversX, yaygın, küresel benimseme için kritik olan iki temel sorunu çözmek için ilk ilkelerden oluşturulmuş, yüksek oranda ölçeklenebilir, güvenli ve merkezi olmayan bir blockchain ağıdır: çevirmeli ağdan geniş banda geçiş ve önemli bir UX paradigması değişimi.

    Hatom Hakkında

    Hatom Protokolü, MultiversX Ağı üzerinde çalışan varlıkların ödünç verilmesi, ödünç alınması ve stake edilmesi için merkezi olmayan, algoritmik bir protokoldür. Merkezi olmayan bir likidite protokolü olarak, kullanıcılar tedarikçi, borç alan veya tasfiye memuru olarak katılabilir. Tedarikçiler bir piyasaya likidite sağlar ve sağlanan kripto varlıklarından faiz kazanabilirken, borç alanlar aşırı teminatlandırılmış bir şekilde borç alabilirler.

    Benzer Başlıklar

    Daha Fazla Yükle