Türkiye’nin en büyük bankacılık kuruluşlarından biri olan Türkiye İş Bankası, Metaverse’te Decentraland üzerinde “Tablolarla Boğaziçi’nde bir gezinti” isimli bir resim sergisi açtı. Bu sergiye özel olarak 1.000 adet NFT (non fungible token) davetiye oluşturuldu.
Dünyada Metaverse popülaritesi giderek artmaya devam ediyor. Geçtiğimiz yılın sonlarına doğru Facebook’un adının “Meta” olarak değiştirilmesi, hemen ardından büyük şirketlerin bu alan hızla giriş yapmaya başlaması gibi etkenler, Metaverse’ün kısa sürede yoğun ilgiyle karşılaşmasını sağladı. Gün geçtikçe büyük marka ve şirketlerin Metaverse çalışmaları artarken, bu alanda bir yeni adım da Türkiye İş Bankası’ndan geldi. İş Bankası, Metaverse üzerinde resim sergisi açtı.
“Tablolarla Boğaziçi’nde Bir Gezinti”
Dünya genelinde Metaverse yaygınlığı artmaya devam ederken, Türkiye’nin en büyük bankacılık kuruluşlarından biri olan Türkiye İş Bankası da bu alanda etkinliğini artırıyor. İş Bankası’nın müzik, sahne sanatları, tarih, müzecilik, plastik sanatlar ve arkeoloji sahalarında faaliyet gösteren kolu olan İş Sanat, en bilinen Metaverse platformlarından biri olan Decentraland üzerinde “Tablolarla Boğaziçi’nde bir gezinti” başlıklı bir resim sergisi açtı. Sergide 1940’lı yıllardan bu yana oluşturulan bir resim koleksiyonundan özel seçkiler yer alıyor.
İlk 3 Gün Özel Gösterim Olacak
İş Bankası’nın Beyoğlu’nda bulunan tarihi binasında oluşturulacak Resim Müzesi’nin ilk süreli sergisi olması planlanan ve İstanbul resimlerinden oluşan sergi Decentraland üzerinde izleyicilerle buluşmaya başladı. Söz konusu sergi 5 Nisan itibariyle açıldı ve sergide 3 gün boyunca sınırlı sayıdaki davetlinin katılımı ile ön gösterim gerçekleştirilecek. Bu ön gösterime özel olarak 1.000 adet NFT (non fungible token) davetiyesi hazırlandı ve bu davetiyelerin nasıl alınacağına dair bilgiler, İş Sanat’ın resmi web sayfasında yer alıyor.
İş Bankası ve Blockchain Teknolojisi
Sergi ön gösterim sonrasında 8 – 20 Nisan tarihleri arasında tüm ziyaretçilere açılacak. Katılımın yoğun olması beklenen sergi, Türkiye’de Metaverse yaygınlığını da artırma yolunda önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Bu konuda adım atan İş Bankası, daha önce de Blockchain teknolojisi ile bağlantılı birçok çalışma gerçekleştirmişti. Hatırlanacağı üzere banka 2020 yılında R3’ün Blockchain platformu olan Corda’ya katılmıştı ve yine 2020’de banka Şişecam ile Blockchain kullanarak ilk pilot dış ticaret finansman işlemini yapmıştı.