Borsa İstanbul’da işlem gören Fenerbahçe, yılın 3. çeyreğinde rekor düzeyde kâr elde etti. Elde edilen rekor düzeydeki kârın en büyük etkeni ise Fenerbahçe’nin taraftar token’ı FB Token oldu. Kulüplerin fan token ile ek gelir sağlamasının son örneğini de böylece Fenerbahçe göstermiş oldu.
2021 yılı kripto para piyasaları adına henüz yıl bitmemiş olmasına rağmen eşsiz bir yıl oldu. Zira 2021 yılında kripto para piyasaları beklenmedik derecelerde büyümeler elde etti. Bu büyüme, sektöre giren yeni milyonlarca yatırımcı sayesinde gerçekleşirken, sektörün uzandığı alanlar da bu büyümeye katkı sağladı. Kripto para endüstrisinin uzandığı yeni alanların başında ise 2021 yılında spor kulüpleri yer aldı. Özellikle futbol kulüplerinin bir trend olarak katıldığı ortaklıklar sonrası piyasaya sürülen taraftar token’lar, kulüplere ek gelir kapısı oluşturdu. Bunun son örneğini de Fenerbahçe gösterdi.
FB Token Sayesinde Kulüp, Rekor Kâr Elde Etti
Borsa İstanbul’da işlem gören spor kulüplerinin, 2021 yılı 3. çeyrek kâr-zarar tabloları açıklandı. Açıklanan bilançolara bakıldığında, Fenerbahçe’nin bu çeyrekte rekor kâr elde ettiği görülüyor. Fenerbahçe’nin elde ettiği bu rekor düzeydeki kâr sadece Fenerbahçe’nin özel başarısı olarak kalmadı. Zira Fenerbahçe, bu alanda rakiplerine karşı da bir zafer elde etmiş oldu. Fenerbahçe’nin elde etmiş olduğu bu kazanç ve zafer tablosunda, Fenerbahçe Fan Token’ın (FB Token) etkisinin de oldukça büyük olduğu fark ediliyor.
Kulüp Tarihinde Bir İlk
FB Token satışları 9 Ağustos tarihinde gerçekleştirildi. Saniyeler içinde tükenen FB Token’lar sonrası kulüp ciddi oranlarda kâr elde etmeyi başardı. Fenerbahçe, fan token anlaşması yaptıktan sonra kulüp tarihinde ilk kez Haziran-Ağustos döneminde 257 milyon liralık kâr açıklamış oldu. Hem Fenerbahçe taraftarları hem de yerli kripto para yatırımcıları, uzun süreler boyunca Fenerbahçe’nin taraftar token çıkarmasını beklemişti.
Ali Koç Ne Demişti?
Uzun süre boyunca bekleyişte olan taraftarlar ve yatırımcılar için Fenerbahçe kulübü 9 Ağustos tarihinde büyük adımı attı ve taraftar token’ını piyasaya sürdü. Söz konusu dönemde konuya ilişkin olarak Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, yaptığı açıklamasında bunun çift yönlü bir ilişki olduğunu dile getirmiş ve “Bize destek olanlara yarınlar adına imkan sunabileceğimiz bir oluşum içerisindeyiz” demişti.