Kripto Para

Dencun güncellemesinde sorun yaşandı! ETH nasıl etkilenir?

    En büyük ikinci kripto para birimi Ethereum (ETH) ile ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. Ethereum ağındaki Dencun yükseltmesiyle ilgili problem yaşanması, yatırımcıları tedirgin etti.

    Ethereum geliştirici ekibinden Parithosh Jayanthi, resmi X hesabından ağdaki yeni gelişmeler hakkında bilgi verdi. Paylaşılan bilgilere göre Dencun adındaki yeni Ethereum yükseltmesi ilk kez Goerli ağında test edildi. Jayanti, bu yükseltme sırasında ağda bir hata gerçekleştiğini duyurdu.

    Ethereum geliştiricisi Jayanthi, Dencun adı verilen yeni Ethereum güncellemesinin test aşamasında problem yaşandığını duyurdu. Buna göre hata yüzünden yükseltmenin Goerli test ayında yayına girmesi tam dört saat gecikti. Ethereum geliştiricileri, bu güncellemenin ağdaki işlem maliyetlerine önemli katkılar sunacağını söylemişti.

    Dencun Yükseltmesi Testinde Hata

    Dencun yükseltmesi sayesinde Polygon zkEVM, Base ve Optimism gibi layer-2 ağlarındaki işlem maliyetleri önemli ölçüde azalacak. Bu yükseltme sayesinde kendi kendini imha işlemleri engellenecek ve yeni köprü ile staking pool gibi çeşitli özellikler ağa entegre edilecek. Ethereum ağında önemli bir yükseltme olan Dencun hakkında açıklama yapanlar arasında Tim Beiko da vardı.

    Popüler Ethereum geliştiricisi Tim Beiko, test ağındaki fork’un TSİ 09.00’da yayına girdiğini duyurdu. Bundan 20 dakika sonra yeni bir paylaşım yapan Beiko, işlemin sonuçlandırılamaması yüzünden zincir bölünmesi meydana geldiğini söyledi. Terence.eth isimli kullanıcı Ethereum’un Prysm uygulamasıyla diğer node’ların senkronize olamamasına neden olan hatayı tespit etti.

    Dencun Yükseltmesi Ne Zaman Yayına Girecek?

    Hatanın bulunmasından sonra Ethereum geliştiricisi Jayanthi, gerekli tedbirleri aldıklarını ve ağın yeniden sorunsuz bir şekilde çalışmaya başladığını söyledi. Jayanthi paylaşımında çözümün hızlıca uygulanmasını Ethereum geliştirici ekibinin problem çözme yeteneklerine bağladı. Dencun yükseltmesinin sıradaki test aşaması 30 Ocak’ta Sepolia test ağında gerçekleştirilecek.

    Ethereum ağında önemli değişiklikler getirmesi beklenen Dencun isimli yükseltmeyle ilgili meraklı bekleyiş sürüyor. Geliştiriciler, bu güncellemenin ana ağda yayına gireceği tarihi henüz açıklamadı. Test aşamasında gerçekleşen hatayla birlikte ETH fiyatında düşüş sinyalleri takip edildi.

    Benzer Başlıklar

    Daha Fazla Yükle