Kripto para piyasalarında son yıllarda yaşanan ilgi patlamasıyla birlikte 2021 yılında popülaritesini çok ciddi ölçülerde artıran NFT (non fungible token) sektörü, Türkiye’de de geniş kitlelere etki etti. Bu kez de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın masa tenisi raketi Türkiye’de NFT sektörüne giriş yaparak dikkatleri bu alana çekti.
Kripto para piyasalarının elde ettiği ilgi artışı, geçtiğimiz yılın başlarından itibaren dünya genelinde büyük yankı uyandırdı. Kripto paraların genel olarak dünyada ana akımda daha fazla yer edinmeye başlaması, NFT (non fungible token) sektörünün de bu süreçte harekete geçmesini sağladı. Dijital varlıkların sanat eserleri olarak değerlendirilen bu ürünler Türkiye’de de yoğun bir ilgi ile karşılaşırken, yerli NFT sektöründe bu kez de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın pozu ses getirdi.
Ali Taha Koç’un Açıklamaları
Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz günlerde NFT’nin Türkçe karşılığı olarak “Nitelikli Fikri Tapu” açılımı kabul edilmişti. Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, NFT alanındaki bu adımın ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son günlerde medyada ses getiren masa tenisi raket tutuşunun Nitelikli Fikri Tapu’ya (NFT) dönüştürüldüğünü duyurdu. Twitter’dan konuya ilişkin açıklama yapan Koç, şu ifadeleri kullandı:
“Sn. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın masa tenisindeki merak edilen raket tutuşu Nitelikli Fikri Tapu’ya dönüştü ve Gençlik ve Spor Bakanımız tarafından kendilerine hediye edildi. Yenilikçi teknolojileri yakından takip eden dijital gençlerin bakanı Sn. Kasapoğlu’nu tebrik ediyorum.”
“Nitelikli Fikri Tapu”
Daha önce Dijital Dönüşüm Ofisi, NFT için Türkçe karşılık arayışıyla ilgili çalışmaların sürdüğünü ve çalışmaların sonunda NFT’nin Türkçe açılımı için “Nitelikli Fikri Tapu” önerisinde karar kılındığını duyurmuştu. Söz konusu açıklamayı yine Ali Taha Koç, Twitter üzerinden dile getirmişti. NFT alanında atılan bu adımlar sonrası Erdoğan’ın raket tutuşu medyada çok ses getirince, bu görüntü de NFT sahasında kendisine yer buldu.
Erdoğan’ın Masa Tenisi Raketi Tutuşu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Mimar Sinan Yurdu’nda kalan öğrenciler ile bir araya gelerek bir iftar programında buluşmuştu. Söz konusu organizasyonda masa tenisi oynadığı sırada raketi tutuşuyla gündem olan Erdoğan’ın o görüntüsü uzun süre sosyal medyada konuşulmuştu.