İyi bir yükseliş ivmesi sonrası gelen düzeltme süreci ile herkesi şaşırtan LQTY Token sektörün önemli isimlerince incelendi. LQTY geleceği ve olası fiyat senaryoları hakkında uzmanların ve analistlerin değerlendirmelerine içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
Liquity (LQTY) Token Geleceği
Liquity, borç verme işlemlerini kökten değiştirebilecek yeniliklere sahip bir projedir. Bu yönü ile uzmanların beğendiği ve yakından izlediği protokolle ilgili yapılan değerlendirmelerde Liquity geleceği hakkında şu detaylara işaret edildi:
- Borç verenleri korumaya yönelik çözümleri ile sadece bankacılık değil borç verme protokollerinin de önüne geçme potansiyeli taşır.
- Protokol başta aşırı teminatlandırma olmak üzere yönetişimden bağımsızlık ve faiz muafiyeti gibi yeniliklere sahiptir.
- Algoritmik para politikası aracılığı ile tamamen merkezsiz bir yapı kazandı.
- Yetersiz teminatlandırılmış borçları absorbe etmek adına getirilen İstikrar Havuzu yeniliği, borç verme – alma anlamında önemli bir yeniliktir.
- Yerel varlık LQTY en yüksek işlem hacmine sahip kripto para borsalarınca listelenmiş ve duyulan güven ortaya konmuştur.
LQTY Token Geleceğine İlişkin Grafik Analizi
Güçlü bir yükseliş trendi sonrası akümüle sürecine geçen LQTY Token anonim teknik analistlerin de gündemindeydi. Sizler için inceledikleri LQTY Token için ilk olarak işlem hacimlerine dikkat çeken anonim teknik analistler, mevcut hacimlerin çok düşük kaldığını belirttiler.
Mevcut trendi incelediklerinde ise MA20 ve Ma50 başta olmak üzere LQTY fiyatının tüm önemli fiyat ortalamalarının altında kaldığı ifade edilirken, ilk olarak 1,11 – 1,13 dolar üzeri kapanış gerekliliğinin altı çizildi. Bu değerler üzerindeyse düşen trend direncinin hedefe gireceği söylenen LQTY Token için anonim analistlerin en önemli dirençleri 1,37 dolar düzeylerine karşılık geliyor. Olumsuz senaryoda ise 0,90 dolar seviyesi önemli bir trend desteği olarak takip ediliyor.
Liquity (LQTY) Token Nedir, Nasıl Çalışır?
Liquity; Robert Lauko ve Rick Pardoe tarafından ödünç alma için daha kullanıcı ve verimli bir alternatif yol yaratmak amacıyla geliştirilen merkezsiz bir borçlanma protokolüdür. Kullanıcıların Ethereum (ETH) teminatı göstermek suretiyle faizsiz borç alabildikleri Liquity protokolünün ikincil yerel varlığı LQTY Token’dir. LQTY, protokolün teşvik ve stake gereksinimlerini karşılamak adına geliştirilmiş bir ERC-20 token’idir.
Liquity, tipik bir borç verme protokolünden farklı olarak teminat olarak ETH gösteren kullanıcıların faizsiz kredi alabilecekleri bir şekilde çalışır. Yüzde 110 olarak belirlenen oranda teminat gösteren Liquity kullanıcıları bu teminat karşılığı herhangi bir ücret ya da faizle karşılaşmadan protokolden ödünç alabilirler. Protokol kullanıcılar için sermaye verimliliğini artırmak adına aşırı teminatlandırmayı ortadan kaldırdı ve borç verenlere güvenmeyi seçti. Yetersiz teminatlandırılmış borçları emme görevini ise “İstikrar Havuzu” adı verilen bir mekanizmaya bıraktı.
İstikrar Havuzu, tasfiye edilen borçların geri ödemelerini gerçekleştirmek için görev alır. Platformda her birisi kullanıcıların ödünç alabilecekleri ve sürdürebilecekleri borç ve ETH kaydını tutan Trove isimli hesaplar bulunur. Trove’lar, tasfiye edilen borcun geri ödenmesi için İstikrar Havuzuna kaynak olarak hareket eder. Havuz, toplam LUSD arzının yedekte kalmasını sağlayarak ödeme gücü kazanır. Ayrıca “İstikrar Sağlayıcılar” adı verilen ve tasfiye edilen teminattan orantılı bir pay alan kullanıcılar ise bu süreçte LUSD (platformun birincil tokeni’i, stablecoin) mevduatlarından kayıp yaşar. İstikrar sağlayıcılar ise havuza yatırdıkları LUSD düzeyince platformdan LQTY Token cinsinden ödül almaktadırlar. Geleneksel bankacılık hizmetleri ile birlikte bilinen borç verme protokollerine ciddi bir rakip olarak karşımıza çıkan Liquity protokolünü daha yakından tanımak için Liquity (LQTY) Token nedir isimli rehber içeriğimize buradan başvurabilirsiniz.
Kullanım Alanları Nelerdir?
LQTY Token kullanım alanları şu şekildedir:
- Ücret ödemeleri,
- Ön Uç Operatörlerin teşviki,
- İstikrar Sağlayıcıların teşviki,
- Staking,
- Sınır ötesi para transferleri,
- Listeleme yapan kripto para borsaları üzerinden gerçekleştirilecek alım, satım ve takas işlemleri.
Liquity Ne Olur, Beklentiler Ne?
Liquity protokolünü değerlendiren kripto endüstrisinin önemli isimlerince şu görüşler aktarıldı:
- Uzmanlar, LQTY geleceği hakkında olumlu değerlendirmeler paylaşıyorlar.
- Anonim teknik analistler, LQTY Token’de akümüle sürecinin devam edebileceğini söylüyorlar.
- Kripto para analistleri, LQTY Token’de yükseliş yönünde görüş paylaşıyorlar.
Liquity Projesi Güvenilir Mi, Alınır Mı?
Liquity, Ethereum üzerine inşa edildi ve bu seçim ile ağ güvenliği Proof-of-Stake (PoS) konsensüs mekanizmasına geçiş yapan Ethereum tarafından sağlanır. PoS konsensüs mekanizmasına katılan ETH kullanıcılarınca ağ güvenliği sağlanmaktadır.
Bununla birlikte platformun ikincil token’i LQTY, tüm yüksek hacimli kripto para borsalarında listelenir. Proje güvenilirlik anlamında yeterli avantaja sahiptir. Fakat bir yatırımcı LQTY Token’in tüm kripto para birimlerinde olduğu gibi riskli bir yatırım aracı olduğunu bilmesi ve yatırım kararını risk algısına göre vermesi gereklidir.
LQTY Token’i Benzersiz Yapan Nedir?
Liquity; borçlular için aşırı teminatlandırma, yönetişim, yüksek ücretler ve değişken faiz oranları gibi pek çok soruna çözüm sunarak benzersizlik kazandı. Platform geleneksel bankacılık sistemi ile birlikte diğer borç verme protokollerinin aksine borç verenlere güvenmeyi seçti ve bu doğrultuda oluşturduğu İstikrar Havuzu ile olası yetersiz teminat sönümleme mekanizmasını hayata geçirdi. Bununla birlikte farklı yaklaşımları ile dikkat çeken Liquity protokolünü özel kılan yönlere gelin hep birlikte göz atalım:
- Liquity kullanıcıları, alacakları borç karşılığında yüzde 110 oranındaki teminat dışında herhangi bir ücret ya da faize katlanmak zorunda kalmazlar.
- Liquity tarafından borç alanları zor durumda bırakan aşırı teminatlandırma, ücret, yönetişim ve değişken faiz oranları sorunları çözülmüştür.
- İstikrar Havuzu aracılığı ile yetersiz teminatlandırılmış krediler absorbe edilir.
- Trove isimli kayıt sistemi her borçlunun ve borç verenin kaydını tutarken, olası ödenmeyen borçlar yine Trove tarafından İstikrar Havuzuna iletilir.
- Platform değeri ABD Dolarına endeksli LUSD stablecoin’i ile LQTY olmak üzere iki yerel varlık kullanır.
- Liquity, izlediği algoritmik para politikası aracılığı ile yönetişimden bağımsız olmayı başarmıştır.
LQTY Token’in Avantaj ve Dezavantajları Neler?
Borç alanlar için likiditeye ulaşma anlamındaki pek çok engeli ortadan kaldırmayı başaran Liquity protokolü ve LQTY Token hakkında sıralanabilecek avantajları ve dezavantajları aşağıdaki alt başlıklardan takip edebilirsiniz:
Avantajları
- Sermaye verimliliği sağlar.
- Borçlanma maliyetlerini düşürür.
- Stake, teşvik ve sözleşmeye yatırım yolu ile pasif gelir elde edilebilir.
- LQTY Token maksimum arzı (100 milyon adet) düşüktür.
- LQTY Token Binance, OKX, Coinbase, vb. büyük kripto para borsalarınca listelenir.
Dezavantajları
- Merkezsiz finans (DeFi) protokolleri ile rakip olması, LQTY üzerindeki baskıyı artıraiblir.
- LQTY, protokolün ikincil varlığı olması nedeniyle platform içi yeterli kullanım alanı desteğini alamaz.
- LQTY fiyatları aşırı volatilite izler.
LQTY Token Hangi Borsalarda Listeleniyor?
LQTY Token listeleme yapan kripto para borsalarından bazıları aşağıda sıralanıyor:
- Binance
- OKX
- Coinbase Exchange
- KuCoin
- Uniswap (V3)
- Gemini
- Crypto.com Exchange
- Huobi
- MEXC
- Gate.io
LQTY Token Fiyat Tahminleri ve Hedef Fiyat
Kripto para analistlerince LQTY Token için paylaşılan fiyat hedefleri şu şekildedir:
- Coin Codex verileri, 1 yıl içinde LQTY Token’in ulaşabileceği maksimum fiyat hedefini 2,31 dolar olarak gösteriyor.
- Bitnation analistlerine göre yılsonunda LQTY fiyatı 1,78 dolara ulaşabilir.
- Price Prediction, yılsonunda 1,40 dolarlık bir LQTY Token fiyat hedefi paylaştı.
- DigitalCoin, 2023 yılsonu LQTY fiyat tahminini 2,16 dolar olarak yayımladı.
- Tech News Leader 1 yıllık periyotta LQTY fiyat hedefini 1,78 dolar olarak açıkladı.
Sonuç
Liquity (LQTY) Token, faizsiz borç verme protokolü olan Liquity’nin ikincil yerel varlığıdır. LUSD ile birlikte protokol içi işlemlerde kullanılan LQTY Token; teşvik ve staking mekanizmasına hayat verir. Büyük kripto para borsalarının listelediği LQTY için uzmanlar iyi bir gelecek tasvir ediyor ve analistler de token fiyatının artacağına yönelik tahminler paylaşıyorlar.