Binance Akıllı Zinciri üzerine inşa edilen ve 1 katrilyonluk maksimum arzı ile yatırımcıları tedirgin eden Eclipse token, devam eden düşük fiyat seyri ile merak konusu.
Projenin teknik detayları ile birlikte uzman değerlendirmelerinin ele alındığı rehber yazımızdan analistlerin ECP token fiyat tahminlerine ulaşılabilir.
Eclipse (ECP) Coin Geleceği
Eclipse, nispeten yeni keşfedilen bir projedir ve keşif sürecinde yaşadığı bazı aksilikler ve son durumdaki güvenilirliği zedeleyen gelişmeler nedeniyle kendisine şüphe ile bakılan bir kripto para birimidir. BSC güvenliğini kullanıcılarına sunmanın yanında BNB ile işleme girebilecek ideal pariteyi yakalamayı hedefleyen Eclipse, bu hedefini tam anlamıyla yerine getirmemiş olarak değerlendirilmektedir. Uzmanlar, projenin geleceği hakkında olumsuz yorum aktarırlarken; aşağıda sıralanan bazı detayları bu yorumlarına neden olarak gösterirler:
- 1 katrilyonluk maksimum arz oldukça yüksektir ve bu arz, uzmanlara göre fiyatların düşük seyretmesinin istendiği anlamında değerlendirilmektedir.
- BNB ile yakın bir ilişkide olsa da Binance ve pek çok borsada listelenmemektedir.
- Web sitesine erişim sağlanamaması ve CoinMarketCap tarafından izleme listesi dışında tutulması, projeye yeni girişleri önleyecektir.
- SafeMoon ile benzer teknolojilere sahip olması nedeniyle yatırımcıların daha güvenilir olan seçeneğe yönelecekleri düşünülmektedir.
ECP Coin Geleceğine İlişkin Grafik Analizi
Yaşadığı sert düşüş ardından uzun süren bir yatay trendin hakim olduğu ECP token’i anonim analistler inceledi. Sert düşüş ivmesi ardından fiyatların yatay bir trendde dengelenmesi nispeten olumlu değerlendirilirken, kısa vadede yükseliş yönünde anonim analistlerce önemli bir beklenti paylaşılmadı.
ECP token için 0,0000000078 dolar seviyesi orta vadede hedef olarak görülürken, bu seviyenin aşılması halinde fiyatından bir sıfır daha atabileceği düşünülmektedir. Güncel fiyatı ile tüm zamanların en düşük seviyesine yakın fiyatlanan ECP token’de, mevcut seviyeler destek olarak paylaşılmaktadır.
Eclipse (ECP) Coin Nedir, Nasıl Çalışır?
Eclipse (ECP) Coin, geliştiriciler tarafından inşa edilen Eclipse Chart platformunda uygulamalar ve özellikler satın almak adına geliştirilmiş bir yardımcı program belirtecidir. ECP Coin, 2021 yılında platformun likidite ihtiyacının karşılanması adına Binance Smart Chain (BSC) ağı üzerine inşa edilen bir kripto para birimidir.
Eclipse C++ dilinde oluşturulmuş ve çalışma yöntemi açısından kullandığı yansıma, LP edinimi ve burn işlevleri ile SafeMoon ile benzerdir. Geliştiriciler tarafından inşa edilen grafik platformundaki uygulama ve özelliklerin satın alımında kullanılan ECP, kullanımının ve sahipliğinin teşviki için indirim kazanma hakkı ve pasif gelir fırsatları ile dikkat çekmektedir.
ECP geliştiricileri, akıllı sözleşmeler için %6 oranında işlem ücreti keserken, kesilen ücretin yarısını “Yansıtma” mekanizması gereği ECP sahiplerine dağıtmaktadırlar. %1,5 oranındaki tutar BNB’ye yatırılırken, kalan %1,5 oranındaki tutar ise LP edinme mekanizmasının likidite sağlama hedefi doğrultusunda PancakeSwap borsası üzerinden ECO/BNB ticaret çiftine eklenir. Eclipse projesinin ne vaat ettiği ve teknik detayları hakkında ayrıntılı bilgi almak için Eclipse (ECP) Coin nedir isimli rehber içeriğimize başvurabilirsiniz.
Kullanım Alanları Nelerdir?
ECP token ekosistem içinde şu amaçlar için kullanılır:
- Platformda ek özellikler ve uygulamalar için yapılacak ödemeler,
- Ağ güvenliğinin alınması,
- İşlem ücretlerinden pay hakkı kazanımı,
- Reklam ve destekleme.
Eclipse Ne Olur, Beklentiler Ne?
Eclipse token hakkında kripto endüstrisinin çeşitli temsilcilerinde yapılan değerlendirmeler aşağıda özetlendi:
- Uzmanlar, projenin geleceğini olumsuz olarak değerlendirmektedirler.
- Anonim teknik analistler, kısa vadede ECP token’de bir yükseliş öngörüsü paylaşmamaktadırlar.
- Kripto analistleri, kısa vade için önemli bir prim potansiyeli görmedikleri ECP token’de uzun vade için prim potansiyeli bulunduğunu ifade etmektedirler.
Eclipse Projesi Güvenilir mi, Alınır mı?
ECP token, BSC ağı üzerine inşa edilmiştir ve güvenliğinden Tendermint Byzantine Fault Tolerance (BFT, Bizans Hata Toleransı) konsensüs mekanizması sorumludur. Ağ güvenliği BSC tarafından sağlanırken, sınırlı borsa listelenmesi ve erişim sağlanamayan web adresi noktasından bakıldığında Eclipse’nin güvenilirliğine kuşku ile bakıldığını söylemek doğru olacaktır.
ECP token’in sahipliğini teşvik eden önemli özellikler ekosisteme eklense de projenin negatif yönlerinin ağır bastığını söylemek doğru olacaktır. Bununla birlikte kripto varlıkların riskli ve spekülatif yapısı, ECP token için de yatırımcıları cezbedebilir. Okurlarımız, spekülatif bir yatırım mantığı yerine temel analizle desteklenmiş bir teknik analiz yöntemini benimseyerek ECP hakkındaki fikirlerini en az kayıp riski ile verebilirler.
ECP Coin’i Benzersiz Yapan Nedir?
ECP, SafeMoon ile benzer üç işleve sahip olarak dikkat çekerken, ödüllendirme sisteminde gittiği yenilik ile farklılaşmıştır. Yazılım dili, uygulanan stratejiler ve token arzı yaklaşımı gibi konularda kendisine özgü bir yaklaşım benimseyen Eclipse token için aşağıdaki gibi farklı yönlerden bahsedilebilir:
- C++ dilinde oluşturuldu.
- Kesilen %6 işlem ücretlerinin yarısı, ECP token sahiplerine geri aktarılır.
- Token yakma stratejisi uygulanır.
- İşlem ücretlerinin kalan tutarın yarısı BNB’ye satılırken, geri kalan tutar LP edinme için PancakeSwap üzerinden ECP/BNB ticaret çiftine eklenir.
- Maksimum arzı 1 katrilyon adet olarak belirlenmiştir.
ECP Coin’in Avantaj ve Dezavantajları Neler?
Öne çıkan üç işlevi, pasif gelir yaklaşımı ve diğer farklı yönleri ile öne çıkan ECP; kripto varlıkların tümü ile ortak olan negatif yönler yanında bazı farklı dezavantajlara da sahiptir. Okurlarımız için özet olması adına aşağıda Eclipse token’in artıları ve eksilerini tek tek sıraladık:
Avantajları
- İşlem hızı yüksektir.
- Düşük masrafla sınır ötesi transfer işlemleri gerçekleştirilebilir.
- Pasif gelir elde edilebilir.
- Yakma stratejisi yolu ile dolaşımdaki arzın sınırlandırılmasına yönelik küçük de olsa önlemler alınmaktadır.
Dezavantajları
- Binance’ta listelenmemesi yanında sadece iki kripto borsasında işlem görür.
- Fiyatları aşırı volatildir.
- Kısa vadede beklentiler olumsuz olarak değerlendirilebilir.
- Web sitesine erişim sağlanamamaktadır.
- CoinMarketCap izleme listelerinde yer almaz.
- Maksimum token arzı hiper enflasyonist olarak tanımlanabilir.
- Saldırı ve çalınma riskine karşı donanım cüzdanda saklanması gerekebilir.
- SafeMoon ile benzer üç işlevi kullanması ve projeye göre önemli dezavantajlara sahip olması, fiyatlarında baskı oluşturabilir.
ECP Coin Hangi Borsalarda Listeleniyor?
ECP token iki borsada listelenerek oldukça düşük bir yatırımcı kitlesi tarafından alınıp satılabilir. ECP token satın almak isteyen okurlarımız PancakeSwap ya da Hotbit üzerinden işlem yapabilirler.
ECP Coin Fiyat Tahminleri ve Hedef Fiyat
ECP Coin değerlendirmelerinde kripto analistlerinin fiyat hedefleri şu şekilde telaffuz edilmektedir:
- Wallet Investor, 1 yıl içinde Eclipse token fiyatında bir değişim beklemiyor ve fiyat hedefini 0,000000001 dolar olarak paylaşıyor.
- Coin Arbitrage Bot sistemi ile yapılan 1 yıllık ECP token fiyat tahmininde 0,0000000119 dolar rakamını telaffuz ediyor.
- Tech News Leader analistleri 1 yıl içinde ECP token fiyatında ciddi bir değişim beklemezlerken, 5 yıllık vadede hedeflerini 0,00000001 dolara yükseltiyorlar.
Sonuç
Eclipse (ECP) Coin, 2021 yılında 1 katrilyonluk maksimum arzla geliştirilen bir kripto para birimidir. ECP, Eclipse Chart platformu için 2021 yılında geliştirildi. Sınırlı sayıda borsada listelenerek yeterince popülerlik elde edemeyen proje için uzmanlar olumsuz yorumlar paylaşmaktadırlar. Analistler ise kısa vade için önemli bir fiyat hareketi beklemediklerini ifade ettikleri ECP token için uzun vadede bir sıfırın fiyatından eksilebileceğini düşünmektedirler.