2024'te BTC rekor kıracak! Ünlü analistler tek tek açıkladı

    Kripto para analiz şirketi CryptoQuant'ın uzmanları, 2024 yılında başlaması beklenen boğa piyasasına ilişkin tahminlerini açıkladı. Analistler, Bitcoin (BTC) fiyatında 160 bin dolara kadar yükseliş olabileceğini öngörüyor.

    Kripto para topluluğu, CryptoQuant analistlerinin yaptığı çarpıcı bir tahminle çalkalandı. Analistlere göre, 2024 yılında başlaması beklenen boğa piyasası, BTC’nin değerini şu ana kadar görülmemiş seviyelere taşıyabilir. CryptoQuant'ın on-chain analiz uzmanları, bu tahmini birkaç faktöre dayandırarak detaylandırdı.

    Analistler ABD'deki birkaç spot borsa yatırım fonundan (ETF) beklenen Bitcoin talebi, faiz indirimleri ve hisse senedi piyasalarındaki büyümenin etkileşimiyle BTC’nin uçuşa geçeceğini iddia etti.  2024 yılına dair beklentilerini açıklayan CryptoQuant analistlerinin dikkat çektiği olaylar yatırımcıları heyecanlandırmaya yetti.

    Halving ve Faiz İndirimleri Aynı Yıla Denk Geliyor

    Kripto para piyasasındaki değerleme döngüsü, yatırımcıların BTC’ye olan taleplerini şekillendiriyor. Analistlere göre bu döngü, 2024 yılında Bitcoin'in değerini olumlu yönde etkileyebilir. Bununla birlikte BTC ağındaki etkinlik seviyeleri, kripto paranın genel sağlığı hakkında önemli bir göstergedir. Ağ etkinliğindeki artışlar, yatırımcıların ve kullanıcıların artan ilgisini yansıtır.

    Bitcoin'in arzındaki yarılanmalar, tarih içinde BTC'nin değerinde önemli artışlarla sonuçlandı. Analistlere göre, Nisan 2024'te gerçekleşecek olan bir sonraki yarılanma, fiyatları olumlu yönde etkileyecek faktörlerden sadece biri.  Kripto paraların değeri, genellikle küresel ekonomik olaylara ve makroekonomik trendlere duyarlıdır. CryptoQuant analistleri, mevcut makroekonomik durumun, BTC için olumlu bir zemin oluşturabileceğini düşünüyor.

    ETF Onayı ve Stablecoin Talebi Piyasayı Coşturacak

    ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), BlackRock, VanEck gibi büyük finans oyuncularının spot BTC ETF başvurularını değerlendiriyor. ETF'lerin onaylanması, kripto paraların geniş çapta benimsenmesine katkı sağlayacak. Stabilcoin'lerin likiditesindeki artış, kripto para piyasalarına olan güveni artıracak ve BTC’nin talep görmesine neden olacak. CryptoQuant analistlerinin bu tahmini, her zaman belirsizlik içerse de yatırımcıları heyecanlandırmaya yetti.

    Benzer Başlıklar

    Daha Fazla Yükle