Kripto Para

2023'ün en yükseğine ulaşan BTC gözünü 40 bin dolara dikti

    Bitcoin (BTC) aralık ayına hızlı bir giriş yaptı. 2023 yılının en yüksek değerine ulaşan BTC fiyatındaki artış devam ederken yatırımcılar 40 bin dolar beklentisini sürdürüyor.

    Kripto para piyasasında yüzde 52 hakimiyet oranına sahip olan BTC yükseliş eğilimini koruyor. Aralık ayına pozitif başlayan BTC gün içinde yüzde 3’e varan artış yaşadı. BTC’nin bugün ulaştığı 38 bin 813 dolar seviyesi 2023 yılının zirvesi oldu.

    BTC’nin ulaştığı bu seviye, en son Mayıs 2022’de Terra ekosisteminin çöküşüyle görülen fiyat seviyeleriydi. BTC’de pozitif görünüm devam ederken analistler bir sonraki direnç seviyesinin 38 bin 850 dolardan geçtiğini belirtti. BTC öncülüğünde başlayan yükseliş hareketi, kripto para piyasası geneline yansıyarak altcoinleri de hareketlendirdi.

    BTC’de Yükseliş Eğilimi Sürüyor

    BTC’nin yılın en yüksek değerine ulaşmasında etkili olan faktörler merak edildi. ABD Merkez Bankası’nın (FED) Başkanı Jerome Powell’ın bugün konuşma yapması bekleniyor. Konuşmada FED’in faiz politikası ile ilgili vereceği mesajlar etkili olacak. Kripto para piyasası, şu anda bu mesajların BTC için olumlu olabileceği beklentisini fiyatlıyor.

    Avrupa hisse senedi piyasaları da pozitif yönde işlem görürken dolar endeksindeki yatay görünüm riskli varlıkları öne çıkarmaya başladı. Analistler, mevcut makroekonomik koşulların kripto paralara alan açtığını ve piyasaya girişlerin arttığını belirtiyor. ABD’nin enflasyonu düşürmeye başlamasıyla birlikte FED’in faiz indirme planını öne çekmesi kriptolardaki yükseliş hızını arttırabilir.

    2023’te En Çok Kazandıran BTC Oldu

    Kurumsal yatırımcılar, spot BTC ETF başvurularının 2024 yılının ilk günlerinde onaylanma ihtimalini fiyatlıyor. Dünyanın en büyük kripto para borsasının ABD’li yetkililer ile anlaşma sağlaması da kripto sektöründe bir krizin önüne geçilmesini sağladı. Bu olumlu gelişmelerin ışığında BTC’deki yükseliş trendi devam ediyor.

    BTC fiyatı ocak ayından aralık ayına kadarki süreçte yüzde 133 artışla yatırımcıların yüzünü güldürmeye devam ediyor. BTC’nin bu etkileyici performansı, piyasadaki yatırım araçlarının çoğunu geride bıraktı. Bununla birlikte kripto para sektörüyle bağlantılı hisse senetleri de bu olumlu havadan faydalanıyor.

    Benzer Başlıklar

    Daha Fazla Yükle