Kripto Para

Binance borsasına şok suçlama! Avrupa ülkeleri tepkili

    Binance hakkında şok suçlama iddiaları ortaya çıktı. Almanya Mali Denetleme Kurumu, Binance borsasının hisse tokenı satışı yaparak menkul kıymetler yasasına aykırı hareket edebileceğinden endişelendiğini söyledi…

    Kripto para dünyasının işlem hacmine göre en büyük borsası olan Binance, Avrupa ülkelerinden tepki toplamaya devam ediyor. Almanya Mali Denetleme Kurumu (BaFin) tarafından yayınlanan bildiride Binance borsasının hisse token satışı eleştirildi. Bu eleştirilerden sonra borsanın nasıl hamle yapacağı da merak konusu oldu.

    Kripto para topluluğunun yakından takip ettiği üzere Binance borsası kısa bir süre önce pek çok dev firmanın tokenize edilmiş hisse senedi ticaretini başlattı. Başta Tesla olmak üzere bu hisse senetlerinin kripto para yatırımcılarından büyük ilgi gördüğü biliniyor. Fakat bu hamle Almanya ve diğer Avrupa ülkelerinin tepki göstermesine yol açtı.

    Hisse Senedi Tokenlarına Tepki

    Almanya Mali Denetleme Kurumu tarafından yayınlanan bildiride, TSLA/BUSD, COIN/BUSD ve MSTR/BUSD çiftlerinin tokenize edilmiş hisse senetleri olduğuna vurgu yapıldı. Dolayısıyla bu tokenların menkul kıymet hükümlerine tabi oldukları ve Binance borsasının menkul kıymet yasasını ihlal ettiği iddiaları ortaya atıldı. 

    Alman yetkililer tarafından yapılan açıklamada, bu durumun endişeyle takip edildiği belirtilirken şu ifadelere yer verildi: “Hiçbir istisna kapsamında olmamasına rağmen Binance Almanya onaylanması ve kayıt altına alınması gereken menkul kıymetleri gerekli prosedürleri tamamlamadan halka arz etmektedir.”

    Bu Tokenlar Almanya’da Yasaklanabilir

    Almanya Mali Denetleme Kurumu’nun bu açıklamadan sonra yapacağı hamle henüz netlik kazanmamışken, söz konusu tokenların Almanya’da yasaklanabileceği iddiaları gündeme geldi. Türkiye’deki yasal mevzuat gereği Binance borsası yerli yatırımcılar için bu pariteleri işleme açamıyor

    Söz konusu token ticaretinden kaynaklanabilecek ceza ve yaptırımlar için de ayrı bir parantez açıldı: “Bu durum idari bir suç teşkil eder. Bu yükümlülüklere aykırı hareket edenler, 5 milyon avroya veya son mali yılın toplam cirosunun %3’üne kadar para cezası ile cezalandırılabilir. İhlalden elde edilen ekonomik faydanın iki katına kadar para cezası verilebilir.”

    Benzer Başlıklar

    Daha Fazla Yükle