Merkeziyetsiz finans (DeFi) hizmetlerine karşı son dönemde artan ilgi sonrasında birçok yeni proje endüstrinin dikkatini çekmeye başladı. Bu projelerden biri olan CREAM, gelecek vizyonu ve piyasa hareketleri ile umut vaat etmeye devam ediyor. Kripto analistleri ise 2022 yılında devam eden belirsizliklere yönelik CREAM pozisyonu hakkında görüşlerini revize ettiler. Portföylerini zenginleştirmek isteyenler için uzmanların CREAM hakkında beklentileri, projenin geleceği ve teknik detaylarına dair merak edilenleri sizler için bir araya getirdik.
Cream Finance (CREAM) Coin Geleceği
Merkezi olmayan finansal işlemleri kolaylaştırması ile geleceğin finans dünyasında adının sıkça duyulması beklenen Cream Finance (CREAM), temelde merkezi olmayan borç verme protokolü olarak tasarlanmıştır. 2022 yılında ortaya çıkan belirsizlikler sonrasında fiyatında görülen ani geri çekilmeler gelecek perspektiflerine de yansımaya başlamıştır. Projenin gelecek vizyonuna dair beklentiler olumlu seyretse de beklentilerin aksi yönde ilerlemesine yönelik riskler de mevcuttur.
Cream Finance (CREAM) tarafından gelecek dönem hedeflerinin yakalanması halinde projenin başarısının da artırılası hedeflenmektedir. 2022 ve 2023 dönemi için kısa vadede altyapı iyileştirmeleri devam edecektir. Projenin gelecek hedeflerine dair beklentiler ise kısaca şöyle özetlenebilir:
- Gelecek 5 – 10 yıl içinde merkezi olmayan borç verme işlemlerinin daha da yaygınlaşması ile CREAM olumlu yönde gelişim gösterecektir.
- Ağın gelişimine katılımı teşvik için sağlanan ödül programı 2022 yılı ve sonrasında da sistem iyileştirmelerini destekleyecektir.
- Geleceğin finans dünyasının inşasında etkin rol oynama hedefine sahiptir.
Cream Finance (CREAM) Coin Geleceğine İlişkin Grafik Analizi
CREAM grafik analizlerinde kısa ve orta vadede riskler devam ediyor. Uzun vadede ise bu risklere ek olarak projeye dair sorunların etkisi de söz konusu olabilir. Şu anki takip edilen formasyonda CREAM yüksek oynaklığı ile dikkat çekiyor. Uzun süredir devam eden düşen trendinin kırılmasının ardından başlayacak yükseliş eğilimi yatırımcısı tarafından takip edilecek. Volatilitesi hala çok yüksek bir unsur olarak temkinli işlem yapılması gerekliliği ise devam ediyor.
Cream Finance (CREAM) Coin Nedir, Nasıl Çalışır?
Cream Finance (CREAM), protokollerin ve bireylerin finansal hizmetlere erişim sağlaması için sunulan merkezi olmayan bir borç verme protokolüdür. Dijital varlıklar için kredi alıp verme, takas, ödeme ve tokenleştirme hizmetleri sunan merkeziyetsiz P2P (eşler arası) bir DeFi platformu olarak da tanımlanmaktadır. Compound Finance çatallanması olarak oluşturulan CREAM, SWAP borsası olan Balancer Labs koduna dayanmaktadır.
Açık kaynaklı, izinsiz ve blok zincir farkı gözetmeden çalışmaktadır. Şu anda Ethereum, Binance Smart Chain ve Fantom’da yayındadır. Cream Finance’ın akıllı sözleşmeli para piyasaları, kripto piyasalarındaki tüm varlıklar için sermaye verimliliğini artırmak için uzun kuyruklu varlıklara odaklanmaktadır.
Cream Finance (CREAM) Kullanım Alanları Nelerdir?
Cream Finance, çok amaçlı DeFi protokolü olarak kullanılabilmektedir. Eşler arası bir kripto para birimi değişimi ve borç vere platformu olarak kullanılmaktadır. CREAM token, kullanıcıların kredi alıp vermesi, stake etmeleri, varlık takasına ve ağın yönetişimine katılmalarını sağlamak için kullanılabilmektedir. Desteklenecek veya listeden çıkarılacak varlıklar bu kapsamda CREAM sahipleri tarafından oylanmaktadır.
Cream Finance (CREAM) Coin Fiyatı Kaç Dolar? Güncel verilere göre şu anda 1 CREAM fiyatı %cream+try% TL. Döviz cinsinden ise %cream+usd% Dolar olarak borsalarda alıcı bulmaktadır. Son olarak, Cream Finance Coin fiyatı 24 saatte %cream+yuzde%.
Cream Finance (CREAM) Coin Ne Olur, Beklentileri Ne?
Cream Finance, açık kaynaklı, izne tabi olmayan ve blok zincir farkı gözetmeyen bir merkeziyetsiz finans unsuru olarak gelecek dönemde de sektör için birçok çözümü sunmaya devam etmesi beklenmektedir. 2021 yılı sonu ve 2022’nin ilk yarısı itibariyle devam eden makro ekonomik sorunlar ve kripto paralara yansıyan etkilerinin bir süre daha devam etmesi beklenmektedir. Küresel piyasaların bu negatif eğilimden kurtulması, daha olumlu bir grafik izlemesi beklenmektedir.
Cream Finance (CREAM) Coin Projesi Güvenilir mi, Alınır mı?
Cream Finance (CREAM), kullandığı akıllı sözleşmeler, tercihli olarak resmi bir denetimden geçmemiştir. Bunun yerine aralarında Compound kurucusu olan Robert Leshner’in de yer aldığı uzman danışmanlara güvenliğini iyileştirmektedir. Kodları da inceleyen ve yönettiği multisig cüzdanla kullanıcılara ait fonlar güvende kalmaktadır.
Projenin kurucu ekibine bakıldığında ise Tayvanlı girişimci olan Jeffrey Huang yer almaktadır. Ethereum tabanlı Mithril (MITH) sosyal medya platformunun da kurucusudur. Bu yönüyle güven veren proje hem teknik açıdan hem de kurucu ekibi açısından güven vaat etmektedir.
Cream Finance (CREAM) Coin'i Benzersiz Yapan Nedir?
Cream Finance’ı diğer DeFi projelerinden ayıran temel bazı farklar bulunmaktadır. Aynı zamanda bu benzersiz yanları gelecek dönemde göstereceği başarının da bir unsuru olarak avantajları arasında değerlendirilmesi mümkündür. Genel hatları ile Cream Finance (CREAM) projesini benzersiz kılan başlıca özellikler kısaca şunlardır:
- Otomatik piyasa yapıcı (AMM) ile önemli DeFi varlıklar için likidite sağlayarak, kullanıcılara desteklenen varlıklara işlem yapmarak, CREAM formunda likidite madenciliği ödülleri toplama desteği sağlar.
- DeFi sektörü için önemli varlıkların desteklenmesi ve listelenmesini amaçlamaktadır.
- Ethereum ağı üzerinde bir ERC olarak, akıllı sözleşmeler üzerinde Ethereum Sanal Makineleri çalıştırabiliyor.
Cream Finance (CREAM) Coin'in Avantaj ve Dezavantajları Nelerdir?
Cream Finance (CREAM) avantajlarından bazıları şöyledir:
- Çok amaçlı bir DeFi protokolü olarak P2P kripto para değişimi ve borç verme işlemlerine olanak tanır.
- Ağın gelişimine katılımı artırmak için yield farming ödülleri sunar.
- DeFi sektörü için önemli varlıkları destekler ve işlemleri kolaylaştırmayı hedefler. Cream Finance (CREAM) dezavantajları:
- CREAM fiyatında piyasa oynaklıkları kötü etki etmektedir.
- Piyasa belirsizliklerinden etkilenir.
Cream Finance (CREAM) Coin Hangi Borsalarda Listeleniyor?
Cream Finance (CREAM), kripto sektörünün önde gelen birçok önemli borsasında listelenmektedir. Piyasa değeri en büyük borsalardan başlayarak al – sat işlemlerinin gerçekleştirilmesini sağlayabilirsiniz. CREAM listeleyen borsalardan bazıları şöyledir:
- Binance
- FTX
- KuCoin
- Gate.io
Cream Finance (CREAM) Coin Fiyat Tahminleri ve Hedef Fiyat
Analistlerin 2022 yılı dahil takip eden orta ve uzun vadeli hedefleri belirlenmiştir. Gelecek dönem için riskli yatırım olarak değerlendirilen CREAM hakkında yeni fiyat beklentileri belli oldu. Buna göre 3 uzmanın CREAM hakkında beklentileri kısaca şöyle:
- Price Prediction analistlerinin beklentisi 2022 yılı için ortalama 21,65 dolardır. 3 yıl sonunda hedef fiyatı ise 2025 yılı ortalamasına göre 70,42 dolardır.
- Digital Coin Price uzmanlarının 2022 yılı için ortalama fiyat beklentisi 25,27 dolar olarak hesaplanmaktadır. 5 yıllık projeksiyonda ise 2027 için ortalama hedef 45,37
dolar seviyelerine kadar çıkarılmıştır. Uzun vadede daha olumlu görünüm dikkat çekmektedir.
- Wallet Investor analistleri 2022 – 2023 dönemi için 1 yıllık yatırımı riskli olarak görmektedir. 1 yıllık tahmin ise 1.263 dolar seviyesinde aşağı yönlü bir değişime işaret etmektedir. Gelecek dönem uzun vade beklentisi ise daha olumludur.
Sonuç
Küresel finansal sistemi kökten değiştirmesi beklenen DeFi ve diğer merkezi olmayan teknolojiler arasında Cream Finance (CREAM), genel hatları ile öne çıkan bir projedir. Gelecek dönem için bu hedefleri gerçekleştirmesi halinde daha güçlü bir piyasa pozisyonu taşıması mümkün görülmektedir. Uzmanların beklentileri bu nedenle uzun vadede olumlu ancak kısa vadede riskleri oldukça yüksek görülmektedir. Yatırımcısının temkinli olarak işlem gerçekleştirmesi önerilmektedir.