Kripto Para

Nobel ödüllü ekonomistin kripto para hevesi

    Geçmişinde Bitcoin’e (BTC) şüpheyle yaklaşmış olan Nobel ödüllü ekonomist Robert Shiller, Bitcoin ve altcoin yorumlarını dile getirdi. Shiller, bundan sonra kripto para piyasalarında “daha aktif” olmak istediğini açıkladı.

    Kripto para piyasası tam olarak aynı olmasa da Aralık 2020 döneminde başlayan büyük rallinin bir benzerini 2017 yılında da yaşamıştı. O dönemlerde kripto para sektörü bu kadar geniş kitlelere ulaşmamıştı ve o dönem piyasada sadece bireysel yatırımcılar vardı. Şimdi olduğu gibi haliyle o dönemde de Bitcoin’e (BTC) karşı eleştirel yorumlar gündeme geliyordu. Nobel ödüllü ekonomist Robert Shiller de o dönemlerde Bitcoin’e şüpheyle yaklaşan isimlerden biriydi. Hatta Shiller 2017’de Bitcoin’i “irrasyonel coşkunluk ya da spekülatif balonların en iyi örneği” diye tanımlamıştı.

    2013 yılında Lars Peter Hansen ve Eugne Fama ile birlikte, “Varlık Fiyatlarının Ampirik Analizi” çalışması ile Alfred Nobel Anısına İktisadi Bilimler Sveriges Riksbank Ödülü’nü kazanan Robert Shiller, 4 Haziran’da Bitcoin ve altcoin yorumlarını dile getirdi. Shiller, bundan sonra kripto para piyasasında “daha aktif” olmak istediğini açıkladı.

    Kripto Para Yatırımcılarının Zihin Yapısını “Vahşi Batı’ya” Benzetti

    Yale Üniversitesi’nde profesör olarak görev yapan Robert Shiller, söz konusu Bitcoin ve altcoin yorumlarını CNBC röportajında dile getirdi. Nobel ödüllü ekonomist, kripto para yatırımcılarının zihin yapısını “vahşi batı” olarak nitelendirdi. Ayrıca Shiller, kripto para dünyasını da “çok psikolojik bir piyasa” sözleri ile tanımladı. Bitcoin’in ve diğer kripto paraların “etkileyici bir teknoloji” altyapısına sahip olduğunu ifade eden Shiller, yine de bu konuda kararsız olduğu bir konunun olduğunu söyledi. Shiller, söz konusu teknoloji ile ilgili iyimser olmasına rağmen Bitcoin değerinin kaynağı için “belirsiz” dedi.

    “Kripto Para Sektörü Cezbedici”

    Bitcoin’in ödeme aracı mı yoksa yatırım aracı mı olduğuna ilişkin uzun zamandır tartışmalar gündeme geliyor. Öte yandan Bitcoin’in elde ettiği değerin çıkış noktası da birçok tartışmayı gündeme getiriyor. Shiller, bu çıkış noktasının belirsiz olduğunu ifade etti ve bu kaynağın gerçeklik değil, anlatılarla ilgili olduğunu dile getirdi. Shiller, ayrıca kripto para dünyasına girmek için bu sektörün hala cezbedici olduğunu da sözlerine ekledi.

    Benzer Başlıklar

    Daha Fazla Yükle