Kripto Para

Borsa aracısı Bernstein: Stablecoin piyasası 3 trilyon dolara çıkacak

    Kripto para piyasasındaki belirsizlik devam ederken yatırımcılar sektörün geleceğine dair ipuçları bulmaya çalışıyor. Kripto paralara yönelik düzenlemelerin hızlandığı bu dönemde stablecoin haberleri gündeme gelmeye başladı. Borsa aracı kurumu Bernstein raporunda stablecoin piyasasının geleceği hakkında değerlendirme yapıldı.

    Dünya çapında çok sayıda kullanıcısı bulunan borsa aracısı Bernstein yeni bir araştırma raporu yayınladı. Son dönemde kripto para basınında sık sık gündeme gelen stablecoin’lerle ilgili bu rapordaki ifadeler dikkat çekti. Bernstein uzmanları, stablecoin piyasasının önümüzdeki 5 yıl içinde yaklaşık 3 trilyon dolar seviyesine ulaşacağını öngördü.

    Analistler, tüketici platformlarıyla entegre edilen stablecoin’lerin büyük bir popülerlik kazanarak büyüme furyası başlatacağını düşünüyor. Bernstein raporuna göre gelecek 5 yılda stablecoin piyasası 125 milyar dolardaki mevcut seviyesinden 2.8 trilyon dolara çıkacak. Giderek popüler olan stablecoinlerin yeni kullanıcıları pazara çekeceği ve dağıtımların kripto platformların ötesine geçeceği iddia edildi.

    Stablecoin Piyasasında 5 Yılda Çılgın Büyüme Bekleniyor

    Bernstein analist ekibinden Gautam Chhugani, konuyla ilgili açıklamasında “Global finansal ve tüketici platformlarının iş birliği içerisinde stabilcoin’ler çıkarmasını ve bunun önemli bir büyümeyle sonuçlanmasını bekliyoruz.” ifadelerini kullandı. Dev şirketlerin stablecoin çıkarmaya başladıkları bu dönemde fırtına öncesi sessizlik yaşanıyor olabilir.

    Bu hafta ödeme devi PayPal duyurusunda PYUSD adını verdiği kendi sabit coini tanıttı. Kripto pazarına girdiğini duyuran PayPal ile birlikte pek çok şirketin bu alanda girişimler yaptığı görülüyor. Büyük finans şirketleri arasında bir ilk olan ödeme devinin sektöre girmesiyle ilgili detaylar belli oldu. PYUSD önce PayPal’da sonra Venmo’da satışa sunulacak ve dolarla takas edilebilecek.

    Düzenleme Konusunda Kriptoya Göre Daha Avantajlı

    Uzmanlar, stablecoinlerin Ethereum gibi halka açık blok zincirlerinde hiper hızlı finansal uzlaşma katmanları (layer-2) tarafından destekleneceğini söylüyor. Düzenlenmiş ve sağlam stablecoin’ler liderliğinde sektörün hızla büyüyeceğini belirten analistler, politik açıdan stabilcoin düzenlemelerinin kriptoya göre daha fazla destek gördüğünü vurguladı. Singapur, Hong Kong ve Japonya gibi pek çok ülkede kamu kurumları sabit coin projelerini başlattı.

    Benzer Başlıklar

    Daha Fazla Yükle