Kripto Para

Metaverse’te geçen ilk öykü NFT olarak satışta!

    Yaklaşmakta olan Metaverse evreni, artık çeşitli projelerle kendisini hissettirmeye başladı. Her geçen gün daha sıra dışı gelişmelerle gündeme gelen Metaverse, bu kez de “İlk Metaverse Öyküsü” ile gündeme geldi. Türk yazar Ademhan Esen, Metaverse’te geçen ilk öykü olan “Gözbebek” isimli Eseni yazdı. Esen, NFT pazaryeri platformu OpenSea’de satışa çıkarıldı.

    Geleceğin sınırsız dijital evreni olan Metaverse, son dönemlerde özellikle kripto para ilgililerinin fazlasıyla ilgisini çekiyor. Tüm dünyadan ve çeşitli alanlardan insanların ilgi duyduğu ve merak ettiği bu gizemli dijital evrene odaklı birçok proje hayata geçirilmeye başladı bile. Her geçen gün artık piyasalarda bir yeni Metaverse projesi ya da adımı duyuruluyor. Şimdi de bu duyurulara “İlk Metaverse Öyküsü” eklendi. Türk yazar Ademhan Esen’in yazdığı, Metaverse’te geçen ilk öykü olan “Gözbebek” isimli Esen OpenSea’de satışa çıkarıldı.

    İlk Metaverse Öyküsü “Gözbebek” NFT Olarak Satışa Sunuldu

    Digivega yazarlarından biri olan Ademhan Esen, Metaverse evreninde geçen ilk öyküyü yazdı. Ademhan Esen’in bu Esenini, Digivega kreatif direktörü Serkan Uysal da tipografik ve pixel art yöntemleri ile NFT (non fungible token) formatına dönüştürdü. Sadece 101 adetten oluşan bu NFT koleksiyonunda her bir ürün numaralandırıldı. Bu da her bir Esenin sadece bir sahibi olacağını gösteriyor. NFT ürünü; tipografi, pixel art ve edebiyatın “disiplinler arası tasarım ve kompozisyonu” olarak, bir aile hikayesini ele alıyor.

    İlk Metaverse Öyküsünde Ne Anlatılıyor?

    Esende, Metaverse evreninde bir kadının, bir çocuğun ve bir adamın sıra dışı bir hikayesi konu olarak anlatılıyor. Öykü, Metaverse evrenindeki ilk bebeğin kendince “aile”, “birey”, “saygı” ve “bencillik” olgularını sorgulaması üzerine başlıyor ve hikaye gittikçe daha karmaşık bir hale geliyor. Öykünün finalinde bebeğin gözlerinden farklı puntolar ve farklı vurgulamalar ile tasarlanmış bölümler bulunuyor. Bu da öyküde, zorlu şartlarda geleceğimize şu anımıza dair gerçekçi ve sert sorular yöneltiyor.

    İstenen Dilde Orijinal Kopyası da Verilecek

    Daha önce “Ağrı Kesici” ve “Harfler Bizi Terk Etmeden” isimli 2 öykü kitabı yazmış olan Ademhan Esen, ilk Metaverse öyküsünde tipografi ve pixel art kısmında Serkan Uysal ile birlikte çalıştı. Öykünün editörlüğünü ise Hasan Basri üstlendi. Ortaya koyulan NFT formatındaki ürün, NFT platformu OpenSea üzerinden satışa çıkarıldı. Türkçe orijinal halinde satılan ürünün sahibinin isteği doğrultusunda, ürünün istenen dilde orijinal kopyası da sahibine gidecek.

    Benzer Başlıklar

    Daha Fazla Yükle